2024. 04. 16., Kedd
Csongor névnapja

2018 a családgyalázások éve

2018 a családgyalázások éve
2018-09-29

Hogy miért kritizáljuk a rendszert, s mi történik, ha hagyjuk még ennél is tovább fajulni. A napokban történt szomorú esethez "gratulálok" a NER-nek, az összes aktív és passzív felelősnek, a rendszer támogatóinak, az ÁNTSZ-nek, EMMI-nek és az Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkárnak.

 

Rendszerkritika: Aczél Gergő, emberjogvédő

 

11 éves 6. osztályos kisfiú története.

A szülőket szokás szerint tájékoztatták, hogy esedékes az oltásismétlés. Az édesanyának szóltak, hogy küldje el az oltási könyvet a gyerekkel, amit nem tett meg, hiszen a fiúcska komoly fertőzés miatt iskolába sem ment. Amint iskolába ment, az iskolai védőnő azonnal beoltotta.

- 18/1998. (VI. 3.) NM rendelet

a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről

- 4. § (1) * Az oltás végrehajthatóságának megítéléséről a kezelőorvos dönt. Orvosi felügyelet mellett egészségügyi szakdolgozók is végezhetnek védőoltást.

Orvosi felügyelet és az oltási könyv nélkül egy AKÁRKI védőnő önhatalmúlag nem végezheti el a beavatkozást!
A kisfiú hiába mondta, hogy még beteg, köhög, stb. (mellhártyagyulladás után). Az édesanya határozott tiltása ellenére, a gyermek állapotát és a vonatkozó jogszabályokat semmibe véve elkövetett beavatkozás óta a kisfiú csillapíthatatlan hasi görcsökkel küzd.

Mindezt az itthon tomboló, univerzális emberi jogokat folyamatosan meggyalázó beteges, diktatórikus rendszer újabb szomorú következményeként értelmezhetjük. Nem az első súlyos eset, megjósolható volt és a következő esetek is előre láthatóak, mert ez a szekér szakadék felé robog, és senki sem hajlandó meghúzni a féket...

Tiszta szívemből jobbulást kívánok a kisfiúnak, s vele együtt az összes többi emberi mulasztás és megalománia áldozatává váló gyermeknek, felnőttnek.

 

Az Édesanya eredeti FB bejegyzése 2018. szeptember 27-én, 19:05-kor:

Sziasztok! Kérlek benneteket, adjatok tanácsot! A kisfiam 11 éves volt márciusban, hatodikos. Év elején közölték, hogy esedékes az oltásismétlés (én azt hittem 12 éves korban aktuális, na, mindegy). Szóltak, küldjem fel az oltási könyvet a gyerekkel, ezt nem tettem meg, és iskolába sem ment, mert közben beteg lett. Légcsőhurutja volt, és mellhártyagyulladása. Amint iskolába ment, az iskolai védőnő azonnal beoltotta (és nem az orvos), oltási könyv nélkül. Hiába mondta, hogy még beteg, köhög, stb., akkor is, az én határozott tiltásom ellenére. Ez 2 napja volt, azóta gyakorlatilag folyamatosan erős hasgörcse van, melyet nem szűntet meg semmi. Kérdés: lehet-e az oltástól? Ill. milyen lépéseket tudok tenni? A gyerek saját orvosa azt mondta, csakis orvos olthat, de védőnő, semmiképpen, és oltási könyv is kell hozzá. Erre, tessék! Nagyon mérges vagyok, hogy egyesek istennek képzelik magukat! Ja, és az oltás helye fel is van dagadva, ill. van egy kis, piros pont, és körbe rajta egy piros udvara.

 

Ajánlás:

GYERMEKEIKET ALLERGIÁS REAKCIÓKTÓL FÉLTŐKKEL TÁNCOLÓ

AZ EMBERISÉG TELJESÍTŐ KÉPESSÉGE LEGJAVÁVAL TARTOZIK A GYERMEKNEK

AZ AUTIZMUS KUTATÁSÁNAK ÜZENETE: OLTÁSOKKAL VESZÉLYEZTETETT GYERMEKEK

MEGNEVEZÉSÉVEL 150 ÉVE FÉLRESIKLOTT SZAKTERÜLET

XXI. SZÁZADI MAGYAROK: FEGYVERREL GYEREKEK ELLEN

MMR OLTÁS: AZ IGAZOLÓ TESZTEK 20 ÉVE NYÚLVÉRREL HAMISÍTVA

OLTÁSI DILEMMA: ETIKUS-E EGY EGÉSZSÉGES CSECSEMŐT KITENNI EGY POTENCIÁLISAN RÁKKELTŐ ELJÁRÁSNAK?

VADKÉNT LŐTT GYEREKEINK

A MAGYAR OLTÁSI RENDSZERRŐL 16 ÉVESEN

JÚNIUS 3 - OLTÁSKÁROSULTAK NEMZETKÖZI NAPJA

 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda