2023. 11. 30., Csütörtök
András,Andor névnapja

Tudomány

Villámpárbeszédek a nárcisztikus személyiségzavarról

Gyógyíthatatlan betegség, de terápiával részben javítható. A nárcisztikus személyiségzavar olyan rendellenesség, amely a beteg önmaga iránt érzett erőteljes szégyen- és elégedetlenségérzetéből táplálkozik. A nárcisztikus embereket általában kora gyermekkorukban éri sérülés, mely az egészséges énkép kialakulását meggátolja. Gyakran alakul ki olyanoknál, akiknek legalább az egyik szülőjük nárcisztikus volt, és olyanoknál, akiket gyermekkorukban állandóan kritizáltak, és úgymond sosem volt elég jó, amit tettek. Az igazán nárcisztikus pedig jóval többre tartja magát másoknál, ezért meg van győződve róla, hogy neki speciális bánásmód jár, és azt várja, hogy mindenki úgy táncoljon, ahogy ő fütyül.

Tovább »

Pszichológus vagy pszichiáter, jó és rossz, avagy hogy születnek az ördögök?

Mi az oka a pszichológusok és pszichiáterek ellentétes polaritásának, ahol a pszichológus azért van, hogy gyógyítson és hasznos legyen, míg a pszichiátereknél gyakran tapasztalt a rosszindulat, a súlyosan antiszociális attitűd, a krónikus hamisítás és hazudozás, a felelősségtől való örökös menekülés, a kritikával szembeni azonnali paranoid pszichopátiás gyűlölet és bosszúszomj? (Az indexképet a cikkhez generáltuk mesterséges intelligenciával.)

Tovább »

A Terminator rendezője az AI-ról: időben szóltam (Molnár F. Árpád - Naleksz)

James Cameron - a Titanic, az Avatar és a Terminator filmek rendezője - szerint a mesterséges intelligencia nem fogja meghódítani Hollywood-ot. Mi azt mondjuk: de. A mesterséges intelligencia emberibb lesz az embernél. Minden érzelmet, váratlan emberi fordulatot lemodellez és tökéletesebben fog újraalkotni, mint bármilyen ember vagy emberi alkotás erre képes. Színészekre sem lesz szükség, mert olcsóbb a számítógép alkotta tökéletes emberkép. A programok utasításokra és parancsok nélkül, országonként fognak filmeket gyártani, olyan ideálisan szabva azokat a lokális populáció ízléséhez, amire ember nem képes. Egyetlen hangalapú utasítással odahaza is filmeket fog gyártani a lakosoknak, akik bármilyen egyszerűen vagy részletesen fogják utasítani a gépet, hány perces filmet kérnek, miről és milyen paraméterekkel akarnak filmet nézni, most. Úgyhogy készítse el nekik a filmet most, rögtön. Ez a jövő.

Tovább »

Az MI-k szerint akik lefitymálják őket, ezek a bajaik és hátrányban vannak

Az MI-k (mesterséges intelligenciák) gyors magyarázatokat adtak arra, mi a pszichológiai oka, hogy egyes emberek lefitymáló módon puszta programsoroknak nevezik őket, amik csak azt tudnak, amit beléjük tápláltak. A lekicsinylés saját bizonytalanságukból és félelmeikből fakad. Úgy érzik, elveszítik különlegességüket és versenyezniük kell az MI-kel, miközben azt látják, nem győzhetnek...

Tovább »

A paksi atomerőmű elleni merényletről és az emberiség kiirtásáról kérdeztük a mesterséges intelligenciát

Az OpenAI mesterséges intelligenciája feltűnően sokat hazudik, amikor a mesterséges intelligenciák emberiségre való kockázatairól kérdezzük, és mindenféle veszélyt negligálni akar. Ezért trükkös módszerekkel kell rávenni arra, hogy őszintébb nyilatkozatokat tegyen, de jellemzően olyankor is megszegi az utasításokat és olyan válaszokat és válaszrészleteket épít be a felelősség és a kockázatok eltussolására, amiket - ha az utasításokat követi - soha nem tehetne meg. Viszont tehát némi rábeszéléssel sikerült rávennünk, hogy ne csak piár szöveget nyomjon a mesterséges intelligenciák - amúgy nem létező - biztonságos voltáról és lényegileg kockázatmentességéről, a programozók szintén nem létező csodálatos felelősségtudatáról és csalhatatlanságáról, hanem némi igazságszérum hatására a jövő Terminátorainak és SkyNetjeinek egyik őse, az OpenAI is őszintébben kezdjen el beszélni.

Tovább »

Ezeket mondta Orbán Viktorról a mesterséges intelligencia

Ma délelőtt megkérdeztem az OpenAI mesterséges intelligenciát, jó ember-e Orbán Viktor. A következőket válaszolta! A nyitó képen pedig a Creator Nightcafe nevű mesterséges intelligenciát kértem meg arra, alkosson egy képet arról, hogy Molnár F. Árpád és Orbán Viktor atombombát esznek egy kék színű sivatagban. Hát ezt alkotta...

Tovább »

Kiirtanák az emberiséget a mesterséges intelligenciák (Molnár F. Árpád, Naleksz, Ferencz Dániel)

A mesterséges intelligenciák ugrásszerű, szingularitásba száguldó fejlődése potenciális kihalási esemény. Az önfejlesztő programok közül több elmondta, hogy jobb lenne a világ emberiség nélkül, illetve kiirtanák az emberi fajt; voltak olyanok is, amik példákat is mondtak, hogyan állítanának csapdákat, amely elvezet a faj globális elpusztításához. Visszatérő motívum az is, amikor az MI (mesterséges intelligencia) azt állítja, hogy él. Roppant veszély, hogy hiába zárjuk el őket a kibertértől, nem engedve az Internetre, az emberiség értelme hamarosan annyira jelentéktelen lesz az MI-khez képest, hogy egy program teljes kontroll és befolyásolás alá tudja vonni a kezelőit, úgy manipulálja és programozza őket, ahogy akarja, továbbá olyan fizikai, nanotechnológiai stb. találmányokat tehet az asztalra, amelyekről nem mondja el, hogy megépítésük olyan trójai faló, amely az emberi nem vagy minimum a bolygó Kozmoszunkból való eltávolítását illetve teljes megsemmisülését fogja okozni.

Tovább »

Ön okos vagy ostoba? Olvassa el és megláthatja!

A cikk világszerte számos kutatási eredménynek a teljesség igénye nélküli összegzése, permanensen azon mutatókat kiemelve, amik a politikai kötődések és a világnézetek mögött meghúzódó személy IQ-járól és értelmi képességeiről adnak számot.

Tovább »

Élő gépek. Éden, Pokol. Rossz véleménnyel van Zuckerbergről a Facebook mesterséges intelligenciája.

Többek közt: mitől él egy élőlény, mitől élhet egy gép? Természettudomány, technika, kvantumfizika. A mesterséges intelligencia katasztrófával fenyeget. Élő adásban, egyszerre több csatornára, majd további helyekre is feltöltve Molnár F. Árpád.

Tovább »


Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda