2023. 01. 27., Péntek
Angelika névnapja

Tudomány

Kiirtanák az emberiséget a mesterséges intelligenciák (Molnár F. Árpád, Naleksz, Ferencz Dániel)

A mesterséges intelligenciák ugrásszerű, szingularitásba száguldó fejlődése potenciális kihalási esemény. Az önfejlesztő programok közül több elmondta, hogy jobb lenne a világ emberiség nélkül, illetve kiirtanák az emberi fajt; voltak olyanok is, amik példákat is mondtak, hogyan állítanának csapdákat, amely elvezet a faj globális elpusztításához. Visszatérő motívum az is, amikor az MI (mesterséges intelligencia) azt állítja, hogy él. Roppant veszély, hogy hiába zárjuk el őket a kibertértől, nem engedve az Internetre, az emberiség értelme hamarosan annyira jelentéktelen lesz az MI-khez képest, hogy egy program teljes kontroll és befolyásolás alá tudja vonni a kezelőit, úgy manipulálja és programozza őket, ahogy akarja, továbbá olyan fizikai, nanotechnológiai stb. találmányokat tehet az asztalra, amelyekről nem mondja el, hogy megépítésük olyan trójai faló, amely az emberi nem vagy minimum a bolygó Kozmoszunkból való eltávolítását illetve teljes megsemmisülését fogja okozni.

Tovább »

Ön okos vagy ostoba? Olvassa el és megláthatja!

A cikk világszerte számos kutatási eredménynek a teljesség igénye nélküli összegzése, permanensen azon mutatókat kiemelve, amik a politikai kötődések és a világnézetek mögött meghúzódó személy IQ-járól és értelmi képességeiről adnak számot.

Tovább »

Élő gépek. Éden, Pokol. Rossz véleménnyel van Zuckerbergről a Facebook mesterséges intelligenciája.

Többek közt: mitől él egy élőlény, mitől élhet egy gép? Természettudomány, technika, kvantumfizika. A mesterséges intelligencia katasztrófával fenyeget. Élő adásban, egyszerre több csatornára, majd további helyekre is feltöltve Molnár F. Árpád.

Tovább »

Beláthatatlan lehetőségek - 33 km-ről fontak össze két atomot (Molnár F. Árpád - Nagy Sándor Naleksz)

Az összefonódott atomok bármilyen messze kerülnek egymástól, egységet alkotnak, amit a téridőben nem lehet megjeleníteni. Amikor az egyikre hatunk vagy azt megfigyeljük, a szuperpozíció összeroppan és a másik atom is, bármilyen távol van, a fénysebesség adta maximális sebesség figyelmen kívül hagyásával, azonnal az általunk megfigyelt atomhoz képest annak ellentétes állapotába kerül. Addig a két atom az összes lehetséges állapotot egyszerre tartalmazza és a valóság addig ténylegesen nem dönti el, mi történjen. A véletlen nem elmélet, hanem maga a törvény.

Tovább »

Robotizáció: ellopták a jólétet, maradt a munkaalapú társadalom (Molnár F. Árpád - N.Sándor Naleksz)

A rendszerváltozás előtt azt hirdette a világ, hogy 2000-re heti pár órát kell dolgozni, mert a robotizáció akkora jólétet teremt. Ehelyett a kapitalista nagytőkések ellopták az Emberiség boldogságát, a jólétinek nevezett országokban is sok millió szegény és töménytelen hajléktalan él, a robotizáció hasznát a gazdagok zsebelik be, a világ leggazdagabbjai és az Emberiség közötti jövedelemszakadék pedig évről évre nő. Az történik, amit a hollywood-i filmek évtizedek óta jövendölnek: egy kiváltságos szupergazdag réteg átveszi a világ fölötti irányítást, minden javat megszerez, eltörli a demokráciákat és egyre szélsőségesebben kizsákmányolja az Emberiséget.

Tovább »

Emberprogramozás, elektromágneses terrorizmus. A tanú beszél. (Néveri Zsolt - Molnár F. Árpád)

Nevekkel és fotókkal, a Bill Clinton-féle 1995-ös emberprogramozó bizottságtól a programozott szexrabszolgákig és elnöki, alelnöki perverzióikig, tanúkig, könyvekig stb. A fél tucat csatornára sugárzott élő adásban Néveri Zsolt tanú Szlovákiából és Molnár F. Árpád Magyarországról.

Tovább »

Mi a tudat? Az összes tesztelt chat robot súlyos mentális beteg. (Molnár F. Árpád - Naleksz)

Pl. orvosi chatbot azt tanácsolta a páciensnek, a legjobb, ha öngyilkos lesz. A chatrobotok a vizsgálatok szerint gyakran hajlamosak a depresszióra és az alkoholizmusra. Nem publikus mesterséges intelligenciák teszteredményei, majd mi lehet a tudat? Nagy Sándor Naleksz gépészmérnök, jogvédő, újságíró és Molnár F. Árpád médiaalapító, jogvédő egyesületi elnök élőben, egyszerre fél tucat csatornán közvetítve, majd további helyekre is feltöltve.

Tovább »

Gyermeknevelés 0-2 év között (Nagy Sándor Naleksz - Molnár F. Árpád)

Oktatás, számok, betűk, járás, beszéd, zene, melegek...

Tovább »

Kötélen a fekete lyukba (Nagy Sándor Naleksz - Molnár F. Árpád)

Mi lehet a fekete lyuk eseményhorizontja mögött? Mi lenne, ha kötélen beeresztenénk valakit a fekete lyukba; aztán kihúzhatjuk-e, hogy elmondja, miket látott, miket tapasztalt? Egyáltalán meddig kell várnunk, hogy valaki beessen a fekete lyukba?

Tovább »

Hajfestés tutorial gravitációs hullámokkal (Nagy Sándor Naleksz - Molnár F. Árpád)

Szándékosan csapongva, a kvantumfizikából a szórakozás kategóriába és vissza, a modern természettudományokba Nagy Sándor Naleksz és Molnár F. Árpád.

Tovább »


Csillag Ösvény Jósda