2022. 10. 02., Vasárnap
Petra névnapja

Tudomány

Élő gépek. Éden, Pokol. Rossz véleménnyel van Zuckerbergről a Facebook mesterséges intelligenciája.

Többek közt: mitől él egy élőlény, mitől élhet egy gép? Természettudomány, technika, kvantumfizika. A mesterséges intelligencia katasztrófával fenyeget. Élő adásban, egyszerre több csatornára, majd további helyekre is feltöltve Molnár F. Árpád.

Tovább »

Beláthatatlan lehetőségek - 33 km-ről fontak össze két atomot (Molnár F. Árpád - Nagy Sándor Naleksz)

Az összefonódott atomok bármilyen messze kerülnek egymástól, egységet alkotnak, amit a téridőben nem lehet megjeleníteni. Amikor az egyikre hatunk vagy azt megfigyeljük, a szuperpozíció összeroppan és a másik atom is, bármilyen távol van, a fénysebesség adta maximális sebesség figyelmen kívül hagyásával, azonnal az általunk megfigyelt atomhoz képest annak ellentétes állapotába kerül. Addig a két atom az összes lehetséges állapotot egyszerre tartalmazza és a valóság addig ténylegesen nem dönti el, mi történjen. A véletlen nem elmélet, hanem maga a törvény.

Tovább »

Robotizáció: ellopták a jólétet, maradt a munkaalapú társadalom (Molnár F. Árpád - N.Sándor Naleksz)

A rendszerváltozás előtt azt hirdette a világ, hogy 2000-re heti pár órát kell dolgozni, mert a robotizáció akkora jólétet teremt. Ehelyett a kapitalista nagytőkések ellopták az Emberiség boldogságát, a jólétinek nevezett országokban is sok millió szegény és töménytelen hajléktalan él, a robotizáció hasznát a gazdagok zsebelik be, a világ leggazdagabbjai és az Emberiség közötti jövedelemszakadék pedig évről évre nő. Az történik, amit a hollywood-i filmek évtizedek óta jövendölnek: egy kiváltságos szupergazdag réteg átveszi a világ fölötti irányítást, minden javat megszerez, eltörli a demokráciákat és egyre szélsőségesebben kizsákmányolja az Emberiséget.

Tovább »

Emberprogramozás, elektromágneses terrorizmus. A tanú beszél. (Néveri Zsolt - Molnár F. Árpád)

Nevekkel és fotókkal, a Bill Clinton-féle 1995-ös emberprogramozó bizottságtól a programozott szexrabszolgákig és elnöki, alelnöki perverzióikig, tanúkig, könyvekig stb. A fél tucat csatornára sugárzott élő adásban Néveri Zsolt tanú Szlovákiából és Molnár F. Árpád Magyarországról.

Tovább »

Mi a tudat? Az összes tesztelt chat robot súlyos mentális beteg. (Molnár F. Árpád - Naleksz)

Pl. orvosi chatbot azt tanácsolta a páciensnek, a legjobb, ha öngyilkos lesz. A chatrobotok a vizsgálatok szerint gyakran hajlamosak a depresszióra és az alkoholizmusra. Nem publikus mesterséges intelligenciák teszteredményei, majd mi lehet a tudat? Nagy Sándor Naleksz gépészmérnök, jogvédő, újságíró és Molnár F. Árpád médiaalapító, jogvédő egyesületi elnök élőben, egyszerre fél tucat csatornán közvetítve, majd további helyekre is feltöltve.

Tovább »

Gyermeknevelés 0-2 év között (Nagy Sándor Naleksz - Molnár F. Árpád)

Oktatás, számok, betűk, járás, beszéd, zene, melegek...

Tovább »

Kötélen a fekete lyukba (Nagy Sándor Naleksz - Molnár F. Árpád)

Mi lehet a fekete lyuk eseményhorizontja mögött? Mi lenne, ha kötélen beeresztenénk valakit a fekete lyukba; aztán kihúzhatjuk-e, hogy elmondja, miket látott, miket tapasztalt? Egyáltalán meddig kell várnunk, hogy valaki beessen a fekete lyukba?

Tovább »

Hajfestés tutorial gravitációs hullámokkal (Nagy Sándor Naleksz - Molnár F. Árpád)

Szándékosan csapongva, a kvantumfizikából a szórakozás kategóriába és vissza, a modern természettudományokba Nagy Sándor Naleksz és Molnár F. Árpád.

Tovább »

A Világegyetem, meg minden. Van Isten, vagy csak LMBTQ? (Nagy Sándor Naleksz - Molnár F. Árpád)

A Kedves Néző agyféltekéi aktivitásának gyors váltakoztatásával, egymás szavába vágva, csapongva is, rengeteg konkrét tudományos ismerettel és ténnyel ömlesztve, a Kozmosz méretétől, a relativitáselmélettől a kvantummechanikáig, a kvarkokig és a multiverzumig, Wheeler kvantumfizikai társasjátékáig, átcsapva az LMBTQ-ra is Nagy Sándor és Molnár F. Árpád.

Tovább »

Liberális és Konzervatív: a két féleszű, egy agyféltekével (Természettudomány) (Molnár F. Árpád)

Agykutatás, emberkísérletek, kísérleti eredmények. Természettudományos alapokon Molnár F. Árpád a két oldalról, amely egyszerűen vak a világ másik felére, sőt, nem is tud annak létezéséről, hanem azt hiszi, teljes önmagában.

Tovább »


Csillag Ösvény Jósda