2021. 05. 16., Vasárnap
Botond,Mózes névnapja

Tudomány

Élőben, most! Landolás a Marson!

Az eddigi tapasztalatok alapján kész csoda, ha a Perseverance landolása sikerül, az még nagyobb, ha a Marsjárót működésre sikerül bírni. Mivel a Mars e pillanatban 10 fénypercnyi távolságra van (azaz a fénynek 10 perc kell, hogy a Marstól eljusson a Földig), ezért a landolást nem emberek, hanem a Perseverance számítógépe szervezi. Így a NASA maga is nézője az eseményeknek, a főnök pedig maga az amúgy is vészesen nagy tömegű űrszonda. Amiről most először terveznek (leszállás közben) elindítani egy helikoptert, ami külön bravúr, mivel a marsi légkör sűrűsége a földinek mindössze százada.

Tovább »

Laborban született a SARS-2 koronavírus?

A hírfogyasztók átlagos többsége csak a felszínen sodródik. Nekik valóban a tévé híradóiban leadott sekélyes, pár szavas információk határozzák meg a környezethez fűződő gondolataikat.

Vigyázat, ez az írás egy átfogó biotechnológiai beavatás! A Szerző szabadidejéből, óriási munkával, forrásmegjelölésekkel, jól érthetően összegezve. Merüljön alá a világjárvány kriminális hullámainak, és meg fogja látni a gerjesztő forrást!

 

szerző: Hevesi Ferenc

bevezetés, szerkesztés: Nagy Sándor (Naleksz)

 

Tovább »

Vírustagadók érveire érvekkel és tényekkel, 36 plusz pontban! Oltásismertető is! (Molnár F. Árpád)

Komoly kognitív disszonanciát okozva, tételesen és részletesen, élő adásban.

Tovább »

A COVID-19 oltás elhallgatott tudományos és etikai szempontjai

Az első COVID-19 vakcinák engedélyezése óta a csapból is az oltás felvételére buzdító propaganda folyik. Az érvek "A TUDOMÁNY" nevében hangzanak el, egymás iránti felelősségérzetre, a járványügyi korlátozó intézkedések feloldásának reményére és a kiközösítés elkerülésének vágyára apellálnak. A témában megszólaló szakértők kockázatmentesnek próbálják láttatni a vakcinákat, a "mellékhatások" elenyésző számára mutogatva. Az oltás beadásával kapcsolatos kellemetlenségeket bőrpír, duzzanat, izomfájdalom és fejfájás tüneteivel írják le, melyek valójában nem is mellékhatások, hanem oltási reakciók. Az idáig felmerült súlyos anafilaxiás reakciók is ide tartoznak, melyek az első tapasztalatok alapján tízszeres számban mutatkoznak a korábban bevezetett oltásokhoz képest. A valódi mellékhatások majd a későbbiekben jelentkezhetnek, az immunrendszer hibás, káros működésének következtében.

 

szerző: Hevesi Ferenc

szerkesztő: Nagy Sándor (Naleksz)

Tovább »

Az orbáni bűnözés hívei pszichiátriai szemmel (Molnár F. Árpád)

A pszichiátria és a diagnosztika szemével: Kik pártolják az orbáni bűnözést és miért gyűlölik azokat, akik nem védik a bűnözést? - Pszichiátriai szemmel a kognitív disszonanciától, az argumentum ad hominemen át, a nárcisztikus pszichopatológiáig. Törzsi viselkedés, érzelmi és ösztönélet, iskolázottság, függőség, düh, harag, intolerancia, infantilizmus, gyűlölet. Elmondja: Molnár F. Árpád.

Tovább »

Élőben, most! 2011 óta USÁ-ból ember nem repült űrbe! Elon Musk most megpróbálja!

Korunk Nikola Teslája, azaz Elon Musk a SpaceX programja keretében mindjárt embereket lő az űrbe. A Világtörténelem során most először fordul elő, hogy nem egy állam, hanem egy magánvállalat teszi ezt meg (ha sikerül)! Bár az esemény világtörténelmi jelentőségű, a magyar média és közállapotok irdatlan butasága és sötétsége miatt természetesen nem tud róla szinte senki Magyarországon. Ön viszont élőben követheti az Emberiség történelmében egyedülálló pillanatokat.

Tovább »

Gyűlölködsz az ellen, aki nem Orbánra vagy a Mi Hazánkra szavaz? - A lelki függőség pszichés okairól (Molnár F. Árpád)

Mi az oka a fanatizmusnak, a pártfüggőségnek, mik Orbán bálványozásának lelki okai, mi állhat az eltérő véleményűek mocskolása, utálata, mi állhat a szélsőséges intolerancia és gyűlölködés hátterében. Alkalmazzuk e téren is a tudományt!

Tovább »

A kis- és középvállalkozások nem hirdetnek a Facebookon és a YouTubeon, mert megbízhatatlannak tartják őket

Eddig 29 olyan média, valamint kis- és középvállalkozás válaszait összegeztük, akik adnak fel hirdetéseket saját tevékenységük reklámozására. A 29 válaszadó között egyetlen egy sem akadt, akik a Facebookon vagy a YouTubeon hirdetnék magukat. Mindannyian kizárólag más platformokon adnak fel hirdetéseket: tévé és rádióhirdetések, nyomtatott vagy elektronikus sajtó termékekben, utcai poszterek formájában vagy pl. társasházak liftjeiben stb.

Tovább »

Kvarkok - Út a Csodák Birodalmába (Molnár F. Árpád élő adásban)

Mi rejlik az atomok alkotórészeiben? Miből áll a proton és a neutron? Hogyan állítjuk ezeket elő? Hogyhogy nincs méretük? - Molnár F. Árpád, 1 órás élő adásban a legújabbkori tudomány csodás eredményeiből tár fel sok-sok mindent.

Tovább »

Miért nem esnek egymásra a bolygók és a csillagok? (Molnár F. Árpád élőben válaszolt)

Miután azt tapasztalta, hogy sokan nem értik az űrfizika ezen részét, és rengeteg a totálisan téves megközelítés, ezért Facebook- és YouTube- élő adás keretében Molnár F. Árpád válaszolt.

Tovább »


Csillag Ösvény Jósda