2023. 09. 25., Hétfő
Eufrozina,Kende névnapja

Gyermekeiket allergiás reakcióktól féltőkkel táncoló

Gyermekeiket allergiás reakcióktól féltőkkel táncoló
2017-07-01

A tisztességes eljáráshoz való jog, mint abszolút emberi jog, azaz az ember fogalmilag korlátozhatatlan, elidegeníthetetlen, sérthetetlen jogának szellemében közölt történelmi, 30 oldalas fordítás egy Nemzetközi Konszenzusról, amihez egy 11 oldalas forráslista is tartozik a kutatások, programok, szakirodalmi dokumentumok megjelölésével.

Az allergiás gyerekek további oltásairól való döntési mechanizmust is részletezik benne kockázatelemzéssel, allergia vizsgálatokkal együtt, aminek a konklúziója, hogy az allergiás gyereket csak BELEEGYEZŐ NYILATKOZAT mellett, azaz a szülő által, teljesen informáltan, kényszerektől mentesen, adott ÖNKÉNTES döntést követően lehet tovább oltani! 

 

Illusztráció és felvezetés: Nagy Sándor (Naleksz)

Részletek a dokumentumból:

„Az egyik leghatékonyabb közegészségügyi beavatkozás, a rutin oltási rendszer hatékonyan csökkentette számos különböző fertőző betegség okozta halálozást és morbiditást. A vakcinákkal szemben azonban nagyon ritkán előfordulnak allergiás reakciók, amelyek életveszélyesek is lehetnek. Tekintettel a világszerte alkalmazott nagyszámú vakcinára, szükség van egy nemzetközi konszenzusra a vakcinákkal szembeni allergiás reakciók értékelésével és kezelésével kapcsolatban.”

„A betegeknél közvetlenül a vakcina beadása után jelentkezhetnek olyan panaszok, amelyek lehet, hogy megfelelnek egy allergiás reakciónak, de az is lehet, hogy nem, viszont mindenképpen jelentősen befolyásolják a beteg vakcinákkal kapcsolatos felfogását, illetve a hajlandóságát, hogy további oltásoknak vesse alá magát. Ezenkívül a betegeknél kialakulhatnak a vakcina beadásához képest késve megjelenő panaszok, amelyek esetében felmerül a gyanú, hogy késleltetett allergiás vagy más immunológiai reakciók lehetnek a vakcina összetevőivel szemben.”

"Ha a vakcinával vagy a vakcina valamely összetevőjével szembeni bőrpróba vagy in vitro teszt pozitív, meg kell fontolni az oltás alternatív megközelítését. Ha azonban az oltást szükségesnek tartják – vagyis a vakcina előnyei egyértelműen meghaladják az oltás beadásának potenciális kockázatát – az oltás rendszerint biztonságosan beadható hígított, osztott dózisokból álló protokoll alkalmazásával. Ezeket a döntéseket esetenként alaposan meg kell fontolni, felismerve azt, hogy a hígított, osztott adagok alkalmazásával járó protokoll esetében is fennáll az anafilaxia elméleti kockázata. A protokoll kivitelezéséhez Tájékoztatás utáni beleegyező nyilatkozatra* (angolul: Informed Consent) van szükség, és kizárólag az anafilaxia kezelésére felkészült egészségügyi intézményben végezhető."

* Tájékoztatás utáni beleegyező nyilatkozat (Informed Consent) = a megfelelő, részletes tájékoztatás után a beteg által önkéntesen adott beleegyező nyilatkozat.

 

Letöltés:

http://szantofold.hu/international consensus_hu jav..docx

Összefoglaló

A vakcinákkal szembeni allergiás reakciók ritka események, és el kell őket különíteni az oltást követően jelentkező számos gyakoribb, de kevésbé fontos nemkívánatos eseménytől. Tekintettel a világszerte alkalmazott nagyszámú vakcinára, az itt bemutatotthoz hasonló, a vakcinákkal szembeni allergiás reakciók értékelésére és kezelésére vonatkozó nemzetközi konszenzus kialakítása igen fontos. Ez a dokumentum átfogó és nemzetközileg elfogadott irányelveket tartalmaz, továbbá hozzáférést biztosít online dokumentumokhoz. Mindezek a világ különböző részein dolgozó gyakorló orvosokat hivatottak segíteni az oltásokat követően kialakuló allergiás reakciók azonosításában. A dokumentum ezenkívül keretet biztosít az olyan betegek állapotának felméréséhez és további kezelésehez, akik az alábbi vakcinákkal szembeni allergiás reakciókkal jelentkeznek vagy a kórelőzményükben vakcina-összetevőkkel szembeni allergia szerepel.”

 

A hiánypótló, szakemberek és családok teljes körű tájékoztatásához köthető anyagot fordította: Dr. Okos Ella.

 

 

 

Ajánlás:

ARCHIVUM SECRETUM

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda