2024. 03. 01., Péntek
Albin névnapja

Hírek

Egy impozáns megfejtést adott az AI a kvantummechanika titkára, és eljutott Istenig

Azt a feladatot adtuk a Bing (új nevén Copilot) nevű mesterséges intelligenciának, hogy tartson előadást a kettős rés kísérlet megfejtéséről, olyan elképzelt jövőbeli tudósként, aki rájött annak titkára. A Copilot a kvantumgravitáció magyarázatával és a téridő atomi szerkezetével adott egy színvonalas lehetséges magyarázatot, majd kitért a Mindenegy tudat lehetőségére is, amellyel lényegében Isten felfedezésére nyílik lehetőség. A kvantumgravitáció megfejtésére vár a bolygó fizikus társadalma, és remélik, már él az a személy, aki 35 éven belül képes lesz megoldani a problémát. A képet a saját előadása alapján, a Copilot utasítására a DALL-E alkotta. (A cikk megértéséhez legalább hobbiszintű kvantumfizikai ismeretek szükségesek, ugyanakkor azok is sokat meríthetnek belőle, akik nem értenek a területhez.) (A Copilot előadását nem az elejétől idézzük.)

Tovább »

A borderline-os ne kapjon még több szeretet, ha nem viszonozza. A család gondoskodjon a saját jóllétéről.

A borderline-nos személlyel való élet súlyosan bántalmazó kapcsolat. Csak egy részüknek van önkritikája, sokuk pedig - különösen szűk családi körön belül - egyáltalán semmiféle önkritikát vagy erkölcsöt nem mutat. Az ilyenek a legkevésbé gyógyíthatók, mert ragaszkodnak minden fogyatékosságukhoz, betegségtudatuk (morbustudatuk) nincs, vagy menekülnek a beismeréstől. Ugyanakkor - mivel borderline-ok - többnyire a legközelebbi családtagjaikat okolják mindenért. Az alkoholista pszichopátiához hasonlóan viszont a külvilág előtt el akarják rejteni tetteiket, amiket otthon vagy a másik életükben tesznek, mert tudják, hogy azok a társadalom előtt vállalhatatlanok. Sok esetben a megfigyelő számára csak ebből látható, hogy a borderline nem elmebeteg, azaz felfogja, hogy családon belüli viselkedése szégyenteljes, de betegségénél fogva a családját e téren (is) sokkal kevesebbre becsüli, mint az idegeneket. A pszichológia - amely azt hangsúlyozza, hogy a borderline kapjon állandó megértést, türelmet, és még több és több türelmet, ugyanakkor - halmozottan kiemeli, hogy a borderline hozzátartozói és családja fontosabb, mint a borderline személy. Nem a beteg az első, hanem az áldozatai. Nem a bántalmazó, hanem az általa bántalmazottak.

Tovább »

Borderline és felelőtlenség, manipuláció, okolás, önsértés

A felelőtlenség a borderline személyiségzavar (BPD) egyik gyakori tünete. Sokan megbízhatatlanok. Hajlamosak lehetnek következetlen döntésekre. Nehezen tudják előre látni és megérteni a tetteik következményeit. Sokszor másokat hibáztatnak a következményekért. Cselekedeteik másokra gyakorolt hatásait nem értik vagy nem is érdekli őket. Sokuk manipulatív. A megbocsátással sokuk visszaél. Kapcsolataikat jó néhányuk hajlamos kihasználni. Sokan kettős életet élnek. Önsértésre hajlamosak. Bajaik okait sokuk a környezetükre projektálja. A végletekig képesek szeretni és gyűlölni, sokszor ugyanazt az embert. Gyakran váltakozhatnak az idealizálás és a lebecsülés között. Gyakran cselekszenek, mielőtt gondolkodnának. Az impulzivitásuk vezethet hűtlenséghez, gyűlölethez, valamint össze-vissza mászkáló és csapongó életmódhoz. Gyakran úgy érzik, hogy senki sem érti meg őket. Káros szenvedélyekre és kockáztatásra, vakmerőségre hajlamosak.

Tovább »

Hogyan lehet legyőzni Orbánt? 19 perc (Vincze Krisztián - Molnár F. Árpád)

Az egyik szerint így lehet legyőzni Orbánt, a másik szerint pedig ezért nem lehet legyőzni. Ön milyen álláspontra helyezkedik? A CIA-nak, valamint Sundar Pichai és Neal Mohan Google- és YouTube-igazgatóknak pedig tudomásul kéne venniük... Vincze Krisztián és Molnár F. Árpád 19 perces műsora.

Tovább »

Ezért házasságtörő és partnercserélgető sok borderline

Arra kap pszichológiai és pszichiátriai választ, mi az oka sok borderline-nál, hogy megcsaló életmódot vagy promiszkuitást folytat (azaz egyszerre több partnerrel vagy azokat gyakran váltogatva keveredik intim kapcsolatba)? A borderline személyiségzavar (BPD) egy olyan mentális betegség, amelyben gyakran küzdenek instabil önérzettel, érzelmi instabilitással, impulzív viselkedéssel, valamint a személyes kapcsolatok zavarával, kötődési zavarokkal. A borderline személyiségzavar kialakulásának hátterében szinte mindig korai érzelmi sérülések, elhagyások, bántalmazások vagy elutasítások állnak.

Tovább »

Szegénység, Orbán, Gyurcsány, ellenzék, korrupció, migránsok (Kajtor Gábor főpolgármester-jelölt - Molnár F. Árpád)

A harcias Blazovich Tímea és Lengyel Attila nevével fémjelzett Szabad Ország Mozgalom (SZOM) egyik eminense Kajtor Gábor, aki volt rendőr, jelenleg is sportoló, valamint Budapest főpolgármester-jelöltje. 19 perces műsorunkban Molnár F. Árpád kérdezte.

Tovább »

Nárcisztikus és borderline esetében miért gyakori az önkritika és az erkölcs látszólag teljes hiánya?

Rövid szakirodalmi választ olvashatnak, cenzúra nélkül. Miért mutatja sok borderline és nárcisztikus - különösen családon belül - az erkölcs és az önkritika abszolút fokú hiányát, és miért tapasztalni sokuknál rendkívül súlyos kritikátlanságot? --- Az indexképet (a cikk alapján) mesterséges intelligencia álmodta meg. --- (Ha problémákat tapasztal önmaga vagy valamely családtagja esetében, fordulhat hozzánk bizalommal. Telefon: +36 30 919 6386.)

Tovább »

Nem migránsok, hanem honfoglalók, akik a saját szabályaik szerint élnének (Baranyecz János - Molnár F. Árpád)

Számos tévéműsor szereplője, zeneszerző, író, költő, szakács, gitáros, gitártanár, személyi edző, dalszövegíró, okleveles tapasztalati szakértő, aktivista, a Branyó Experience együttes alapítója, Radics Béla tanítványa. Baranyecz János (Branyo) Molnár F. Árpáddal beszélgetett. 18 perces műsorunkat láthatják.

Tovább »

Egy megcsaló szülő felhordhatja-e gyerekét a szeretőjéhez?

Mit ír a szakirodalom? Aki borderline vagy nárcisztikus, hamar maga felé hajlik a keze, és a kérdésre - hogy pillanatnyi vélt érdekei szerint alakítsa a valóságot - gyorsan rá tudja vágni százszor, hogy a gyerek megszokja, nem fog sérülni semennyire, valamint jellemzően nem a problémára válaszolnak, hanem kizárólag saját magukra fókuszálva, semmibe véve a gyermek érdekeit, vádaskodni kezdenek. Az alacsony EQ, amely nem a problémát kezeli, hanem saját egoizmusának feneketlen kútjába ömleszti a saját pszichés betegségeinek rothasztó gyümölcseit, teljesen természetes primitív reakciók a nárcisztikus és a borderline részéről. Mivel ezen személyiségzavaroknál a mesterséges és autentikus értetlenség és önzés maga a betegség, ezért az ezekből származó konfliktusok is végtelen mennyiségűek. Most rövid cikkben foglaljuk össze, mit ír a szakirodalom: felhordhatja-e gyerekét a megcsaló szülő a szeretőjéhez?

Tovább »

Hogy lettem testépítő és hogyan lehetsz Te is? (20 perces műsor: Kajtor Gábor és Molnár F. Árpád)

Mi lesz a nőkkel, ha tesztoszteront szednek? Lehet fejlődni szteroidok nélkül? Agresszívek a testépítők? Sokan gyúrnak azért, mert valamit kompenzálni akarnak? Milyen nők vonzódnak inkább a kigyúrt férfiakhoz? Testépítés és drogfogyasztás? - 20 perces műsorunkban Kajtor Gábor (volt rendőr, jelenleg bodybuilder, valamint a Blazovich Tímea által elnökölt és a Lengyel Attila által igazgatott Szabad Ország Mozgalom (SZOM) budapesti főpolgármester-jelöltje) beszélgetett Molnár F. Árpád médiaalapítóval és egyesületi elnökkel.

Tovább »


Csillag Ösvény Jósda