2024. 04. 23., Kedd
Béla névnapja

Egészségügy, Életmód

Ezért házasságtörő és partnercserélgető sok borderline

Arra kap pszichológiai és pszichiátriai választ, mi az oka sok borderline-nál, hogy megcsaló életmódot vagy promiszkuitást folytat (azaz egyszerre több partnerrel vagy azokat gyakran váltogatva keveredik intim kapcsolatba)? A borderline személyiségzavar (BPD) egy olyan mentális betegség, amelyben gyakran küzdenek instabil önérzettel, érzelmi instabilitással, impulzív viselkedéssel, valamint a személyes kapcsolatok zavarával, kötődési zavarokkal. A borderline személyiségzavar kialakulásának hátterében szinte mindig korai érzelmi sérülések, elhagyások, bántalmazások vagy elutasítások állnak.

Tovább »

Megcsalja-e a felesége illetve barátnője? Ha ezt látja, biztos, hogy igen!

Az idézett szaklista 17 pontjából egyet sem hagytunk ki és sorrendben közöljük. Ha a listából néhány pont illik a partnerére, és bűncselekményről lenne szó, akkor úgy is mondhatnánk: megalapozott a gyanú az előzetes letartóztatáshoz. Ha több mint a fele igaz, akkor Önt a partnere megcsalja, és nagy az esélye, hogy váltogatja is a partnereit, azaz férfiasan szólva: nettó elkurvult.

Tovább »

Covid-tapasztalataim Nyugat-Európában (Csongrádi Ferencné - Molnár F. Árpád)

18 perces beszélgetős műsorunkban Csongrádiné mondja el a tapasztalatait és a véleményét.

Tovább »

Pénzügyi pszichopata a családtagod? Most megtudhatod!

Amikor egy egészséges szellemű és egy pénzügyi analfabéta és/vagy pénzügyi pszichopata kerül egy háztartásba, a pénzügyi analfabéta illetve pszichopata rendszeres vagy állandó toxikus probléma- és botrányforrás. Egoista, felelőtlen, kritikátlan, infantilis, herdáló, pocsékoló, tönkre tevő és csődbe vivő. Megmérgezi a családot, állandó kapzsisági és pocsékoló, sokuk esetében követelőző botrányokozásaival szétzilálja és leépíti a családi közösséget. Semmire nem képes elvárható belátással lenni, házastársára éppen úgy állandó konfliktus- és csődkockázat, mint gyermekeire, akiknek kapzsi, pocsékoló és patologikus minta, degenerált nevelő. Nézzük meg, mit ír a szakirodalom, hogyan azonosítsuk, rokonunk vagy házastársunk pénzügyi analfabéta vagy pénzügyi pszichopata-e. Akinek háztartásbelije mindkettő, az nagy bajban van a család összes tagjával együtt. A mérgező személy - ha nem kap pszichiátriai vagy egyéb mentálhigiéniai segítséget - nagy relevanciával örökre környezetpusztító mérgező vegyületként szolgál.

Tovább »

Így tesztelje bölcsődés és óvodás gyermekét, mennyit fejlődött egy hónap alatt

Az alábbiakkal minden hónapban, vagy ha akarja, két- vagy három havonta tesztelheti kisgyermekét, mennyit fejlődött a beszéd, a logika, az érzelmek és egyebek terén. Minden tesztalkalommal írja fel egy füzetbe vagy egy számítógépes fájlba a pontos dátumot, és írja le, hány helyes választ adott a gyermek. A kérdéseket nem célszerű egyszerre feltenni, hanem ossza be a közös sétálás, játszás stb. idejére, hogy ne fárassza el a kicsit, mert ha emiatt lankad a figyelme, nem biztos, hogy elég pontos állapotfelmérést tud végezni. Az is nagyon fontos, hogy ha a gyermek nem válaszol vagy rossz választ ad, akkor se reagáljon negatívan, nehogy gátlásokat építsen ki benne, amik rövid és hosszú távon egyaránt rontani fogják a teljesítményét és a szociális képességeit egész életére. A teszteket a gyermek tekintse közös játéknak, illetve csempéssze bele a hétköznapi kommunikációba. Ha nem akar ilyen sokat kérdezni, akkor kategóriánként válassza ki az első kérdést és minden hónapban ugyanazt a listát kérdezze fel.

Tovább »

TÖRTÉNELMI ORVOSI BESZÉD

Sok lényeges téma van a hazai közéletben, de talán a gyermekkori oltások kötelezőségének eltörlése az egyik legfontosabb. Orvosként Dr. Ormay Péter emelte fel szavát...

Tovább »

Tavaszi Egészségnap

A Lyme Betegekért és Magyar Emberekért Családokért Alapítvány szeretettel meghívja Önt a

Tavaszi Egészségnap

című online konferenciára.
Időpont: 2023. május 20. szombat 10:00 12:00
Helyszín: a Lyme Betegekért és Magyar Emberekért Családokért Alapítvány LBMECSA zárt facebook csoportja

Szerkesztette: Nagy Sándor (Naleksz)

Tovább »

Pfizer igazgatóját sarokba szorították - Hogy lett tökéletesből rejteni való szégyen? (Bejátszással)

A Pfizer igazgatóját leleplező bejátszással megtárgyalják Molnár F. Árpád és Nagy Sándor Naleksz.

Tovább »

Homoszex, transz, Hevesi Kriszta, LMBTQ, Osváth Zsolt, tolerancia, liberálnáci - Intim party szervező Ferencz Dániel, valamint Molnár F. Árpád és Naleksz

Magyarország legfőbb BDSM party szervezői közül való a világszerte ismert Ferencz Dániel Benjamin filozófus és angol tanár. Vele beszélgetnek Nagy Sándor Naleksz és Molnár F. Árpád.

Tovább »

Nárcisztikus az Ön családtagja? Ellenőrizze a cikk elolvasásával!

A cikk igen élesen megláttathatja, hogy az Ön közvetlen családtagja - férje, felesége vagy édesanyja, édesapja - nárcisztikus személyiségzavarral terhelt vagy sem. A következők főleg ennek felfedésére koncentrálnak, nem arra, hogy az Ön tágabb környezetében ki a rejtett vagy manifesztált nárcisztikus, noha számos esetben ez is leleplezésre kerül. A cikk a teljesség igénye nélküli gyorsan kelt összefoglalás, amely olyan szakértők tanulmányai egymást metsző halmazai alapján született, mint Hotchkiss, Freud, Bánki György, Elliot, Solan, Reeder stb., valamint további összefoglaló külföldi cikkek.

Tovább »


Csillag Ösvény Jósda