2023. 06. 06., Kedd
Cintia,Norbert névnapja

Kultúra

Gyurcsány arra ébredt, hogy cserepes növény (A Computer-novellát Molnár F. Árpád ihlette)

A legmodernebb irodalmi műfajok a mesterséges intelligencia alkotásai. Ezt a novellát - szóbeli utasításokra - mesterséges intelligencia írta, és egy másik készítette a borító képet - szintén szóbeli utasítások alapján. A történetet és a képet Molnár F. Árpád ihlette, az elkészült novellát helyenként és csekély mértékben Molnár F. Árpád módosította.

Tovább »

Ajaj, röhögünk és elképedünk - Számítógép mű, groteszk és bizarr - Ihlette (Molnár F. Árpádot) T. S. Eliot

Aki jól ismeri, annak hol röhögőgörcsöt, hol filozófiai mélységeket is okozhat, aki nem ismeri, annak is groteszk, bizarr és elképesztő az itt olvasható darab. T. S. Eliot világirodalmi szinten jeles műve, Az üresek című versének ama részletéből íratott AI szoftverrel novellát Molnár F. Árpád, amely így szól: "Jaj! összehajlunk Összehajlik szalmabélű kobakunk."

Tovább »

Kiszel Tünde és Orbán Viktor: Végzetes választás (Computer generált történet)

Molnár F. Árpád instrukciói alapján a novellát mesterséges intelligencia írta. Az eredmények egy részét Molnár F. Árpád módosította. A címlapon látható képet - Molnár F. Árpád utasításai alapján - képalkotó mesterséges intelligencia készítette. A céget - amelynek programjai alapján a novella és a kép készült - Elon Musk alapította.

Tovább »

Egy férfi Salvador Dalí Elfolyó idő festményében találta magát - Human-AI-Human mű (Molnár F. Árpád)

Egy férfi Salvador Dalí Elfolyó idő című festményében találja magát. A következőket gondolja és tapasztalja. A rövid szürreális irodalmi darab a legmodernebből való: ember utasításai alapján mesterséges intelligencia írta, az eredményt pedig az ötletadó módosította.

Tovább »

Az időben elveszett - Human-AI-Human darab leendő halottaknak (Molnár F. Árpád)

Az Emberiség új publikus alkotásai közé tartoznak az ember által ihletett, a mesterséges intelligencia által formába öntött, és az ember által akarat szerint módosított irodalmi művek, amik percek alatt elkészülhetnek. Molnár F. Árpád ekként készített villámtörténetet, ami szokás szerint nélkülözi a túl sok örömet, reményt és mondhatni limitálja a túlélők számát. (Érdemes megemlíteni, hogy a hangulati darab vége - a Világmindenség vonatkozásában - nem áll összhangban a kozmológia eredményeivel.)

Tovább »

Az Emberiség kihalása után csak Orbán és Gyurcsány maradtak életben (Computer novella)

A hangulati sci-fi novellát Molnár F. Árpád ötlete és instrukciói alapján Mesterséges Intelligencia írta. Címe: A Fekete Csend. A kép szintén a novellához került generálásra.

Tovább »

A számítógép ezt a novellát írta Orbán Viktorról, Molnár F. Árpádról és Magyarországról

Olvasói ötlettől vezérelve megkértem egy saját bevallása szerint is több száz programozó által fejlesztett világhírű AI-t (mesterséges intelligenciát), írjon rövid történetet. Azonnal írt egy tanulságos mesét. Eztán - még egy történet után - megkértem, írjon egy novellát párbeszédekkel, amiben szerepel Orbán Viktor, Molnár F. Árpád és Magyarország sorsa. (A program mindkét személyt ismeri.) Eztán kérdésemre azt is elmondta az AI, hogyan készítette el a történetet?

A nyitóképet - a számítógép történetéhez igazodva - egy képalkotó MI-vel készíttettem arról, hogy egy fotón két politikus beszélgetnek a kormányfői irodában.

Tovább »

Aranybulla: a Világtörténelem legrosszabb filmjei közt a pontozás szerint. Mi a valóság?

Tényleg a Világtörténelem egyik legrosszabb filmje a magyar Aranybulla, vagy troll hadsereg illetve a magyarok permanens öngyűlölete áll az önzérósítás mögött, amikor az IMDb-n önkiherélést hajtottak végre? Puzsér Róberttől Orbánon át Gyurcsány Ferencig. A magyarság számára léteznek történelmi és kulturális értékek, vagy kizárólag ősközösségi pártgörény-ösztön, ahol értelemnek, disztingválásnak, függetlenségnek semmi keresni valója nincsen? Racionálisok beszélgetése, alacsonyrendű és pártgörény-ösztönök nélkül - Molnár F. Árpád és Nagy Sándor Naleksz műsora.

Tovább »

Fideszesek a keresztény gyülekezetek? Megmondjuk! (25 percben Nagy Sándor Naleksz és Molnár F. Árpád)

25 perces műsorban Nagy Sándor Naleksz újságíró, bírósági tudósító, gépészmérnök és Molnár F. Árpád médiaalapító, jogvédő egyesületi elnök.

Tovább »

Becsület, transzparencia: Megmutatnád a cseted vagy a családi konfliktusaid? (Molnár F. - Naleksz)

Nagyon idegesek voltunk, alig tudtunk belekezdeni a műsorba, olyan sokkoló a téma - mondják el a műsor elején Nagy Sándor Naleksz és Molnár F. Árpád. Utána közlik: ugyanis olyan fogalmakról lesz szó, mint becsület, erkölcs, amiről tapasztalat is, hogy ilyen témáknál átlagon aluli a nézettség, és a mi médiáink állandó nézőinek is csak egy része kattint ilyen szörnyű címekkel ellátott videókra. Ugyanakkor - hangzik el - sokan reklamálták, miért beszéltünk Berki Krisztián és M. Richárd haláláról, aminek a nézettsége viszont, mert a népet ezek a témák vonzzák, tizenhatszoros. És ez is nyilvánvaló volt, már a műsor előtt. Mert a népnek az kell, ami ellen tiltakozik, az érdekli, azt nézi, miközben a fennkölt témákra minimum közönyös. De megígérjük, hogy továbbra sem azt adjuk a népnek, amit az enni akar. Bár a nép a disznómoslékot szereti, tőlünk továbbra sem fogja megkapni.

Tovább »


Csillag Ösvény Jósda