2023. 09. 25., Hétfő
Eufrozina,Kende névnapja

Június 3 - Oltáskárosultak Nemzetközi Napja

Június 3 - Oltáskárosultak Nemzetközi Napja
2018-06-02

GYÚJTS GYERTYÁT az áldozatokért!

Csatlakozz! Egy szülő se legyen kényszerítve érzékeny gyermekének oltására! Legyen választható a kötelező!

Az Oltáskárosultak Nemzetközi Napja alkalmából fogadják szeretettel egy kislány, Mazsi történetét, Édesanyja szemszögéből...

 

 

Nagy Sándor (Naleksz) összeállítása

Az orvosunk biztos, hogy a Mennyországba került - Mazsi esete

Nem Magyarországon születtek a gyermekeim. Egy arab országban mentem férjhez, 3 gyermeket szültem. Ott az ENSZ egészségügyi autókkal járja a körzeteket, úgy oltanak ma is.

Mazsi egy éves korában hirtelen asztmás lett, most már valószínűsítem, hogy az oltásai indíthatták be nála a folyamatot, hiszen édesapjának családjában több asztmás is van. Havonta kapott szteroidos infúziót, egészen 5 éves koráig. 3 évesen besárgult… az okot sosem sikerült felderítenünk.

Miután 6 éves korában szabályosan haza kellett szöknünk, az UNRWA (ENSZ Menekültügyi Részleg) által kiállított oltási könyvecske az országban maradt. A menekülésünk közben nem tartozott a legfontosabb problémáim közé Mazsiék oltási könyvecskéje…

Az akkori népegészségügyi szerv nem hitte el, hogy a gyermekem be van oltva. Arra köteleztek, hogy minden oltást haladéktalanul pótoljak neki, mivel már itthon élünk. Kötelezték a gyermekorvosunkat, hogy az összes – valójában már megkapott – oltást újra adja be neki.

Az orvosom hitt nekem, és aggódva kislányom egészségéért, nem vállalta az összes oltás beadását, nem merte. Emberségből és szakmai tisztességből kiállított neki egy oltási könyvet. Csak a 6 éves DTP oltást adta be neki ténylegesen.

Este 7 órára járhatott az idő, mikor is a tényleges oltást megkapta a lányom. Másnap reggel Mazsi elvesztette az eszméletét. Mentővel vittek a László kórházba, mert a mentős orvos oltási szövődményre gyanakodott. Kivizsgálták, kiderült, Gilbert-szindrómás. A Gilbert-szindróma enyhe, öröklődő májrendellenesség. Gilbert-szindróma esetén érdemes észben tartani, hogy a magas bilirubin szint erősítheti bizonyos gyógyszerek mellékhatásait.

A kórházban azt mondták, búcsúzzak el a lányomtól.

Imádkoztam, végig beszéltem hozzá, mellette voltam. Csoda történt: Mazsi pár nap után minden átmenet nélkül magához tért. A zárójelentésen semmilyen oltási szövődmény nem szerepelt, csak annyi az anamnézisben, hogy előző este DTP oltást kapott, reggel eszméletvesztéssel került be a kórházba. Az ok ismét nyitva maradt, hogy mi történhetett vele.

Mazsi ezután kezdett megváltozni: a csendes kislányból ideges, türelmetlen gyerek lett. Sokszor csak bambult maga elé – egyik pillanatról a másikra, mintha kikapcsolták volna. Az oltóorvos – Isten nyugosztalja! – azt mondta, áldja a megérzését, hogy nem adta be neki az összes, a népegészségügy által kötelezett oltást, mert akkor megölte volna a kislányomat.

Ezúton is köszönöm akkori orvosunknak bátorságát és előrelátását. Ha valaki, akkor ő biztosan a Mennybe került.   

Mazsi azóta külföldön él, férjezett, gyermekei vannak. Ha néhai Doktorbácsink akkor nem a lelkiismeretére hallgatott volna – hanem az (ostoba) törvényekre – Mazsi már nem élne, s nem ajándékozott volna meg gyönyörű unokákkal.

 

 

 

 

2002. évi VI. törvény:

„Az emberi lény elsőbbsége: Az emberi lény érdeke és jóléte a társadalom vagy a tudomány puszta érdekével szemben mindenkor elsőbbséget élvez. (…) Általános szabály: Egészségügyi beavatkozás csak azután hajtható végre, ha abba az érintett személy szabadon és tájékozottságon alapuló beleegyezését adta. Ennek a személynek előzetesen megfelelő tájékoztatást kell kapnia a beavatkozás céljáról és természetéről, valamint következményeiről és kockázatairól. Az érintett személy beleegyezését bármikor szabadon visszavonhatja.”

A „védő”oltás nem mindenkinek biztonságos és nem mindenkit képes megvédeni.

Olvasd el a betegtájékoztatót, kérd el azt az orvosodtól is!

MÉG AZ OLTÁS ELŐTT!

 

 

Ajánlás:

ARCHIVUM SECRETUM

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda