2019. 02. 17., Vasárnap
Donát névnapja

Oktatás vagy szoktatás

Oktatás vagy szoktatás
2018-02-10

Egy anyuka jogosan felvetődő gondolatmenetét már csak azért is érdemes elolvasni, mert most a diákok egy kicsit több ésszel biztos változást érhetnének el. Nem a „mindenki majd otthon WC-zik” tüntetésekkel, hanem a sokkal szélesebb körű és sokkal könnyebben kivitelezhető polgári engedetlenséggel.

 

Szerkesztette: Nagy Sándor (Naleksz)

Íme a hozzánk eljuttatott üzenet:

Mindannyian tudjuk, hogy a diákok tüntetésekkel semmire se fognak menni. A tüntetések nem forradalmak; a tanulók megunják, hazamennek. Stratégiailag a talpáig nem érnek az őket cinikusan hárító kormányzatnak, aminek kapóra jön közvetlenül a választások elé időzített tüntetéssorozat, mondván; a galád ellenzék még a diákokat is képes kihasználni politikai céljaik eléréséhez. Csakhogy a kormányt nem azért választották a diákok szülei, hogy a valós, felmerült problémákat - a gyermekeik meggyalázása, lealacsonyítása mellett - leseperjék az asztalról. Ezért a diákok és szüleik csakis a polgári engedetlenség eszközével érhetik el a pökhendi miniszterelnök térdre borulását.

„Amíg a jelenleg embertelenül leterhelő oktatási rendszerbe nem vezetik be a diákok tételes követeléseit, addig gyermekünk távolmaradását igazoljuk.” egyenüzenettel a probléma hatékonyan orvosolható.

 

Szerkesztőségi megjegyzés:

A szülő csak három napot igazolhat, de ez bőven elég lenne a már rég megfogalmazott igények elfogadásához. Ha mégsem, akkor immár a felelős hivatalnokoknak felróható távolmaradás életbe léptetné a mindent kikényszeríteni képes polgári engedetlenséget.

 

Ajánlott cikkeink:

A KÖTELEZŐ OKTATÁS ABSZURDITÁSA

MI A GYÁSZ VAN VELED, MAGYARORSZÁG?!

Csillag Ösvény Jósda