2018. 10. 24., Szerda
Salamon névnapja

Tordai Bence: Offshore-lovag az Orbán családban! Offshore-bérenc a Fidesz-elnök?

Tordai Bence: Offshore-lovag az Orbán családban! Offshore-bérenc a Fidesz-elnök?
2017-10-15

Kiderült, hogy Orbán Viktor testvére is offshore-ozik. (...) ... korábban kiderült számos fideszesről (is), hogy offshore cégekben érdekelt személyesen vagy a családja révén: (...). (...) Orbán Viktor egy hazug, képmutató offshore-bérenc, aki támogatja az adóelkerülést, ahelyett, hogy a költségvetési bevételeket gyarapítaná.

Cikk: Molnár F. Árpád

Tordai Bence, a Párbeszéd Magyarországért nevű, szociális beállítottságú párt szóvivője mai Facebook-bejegyzéséből idézzünk:

"Offshore-lovag az Orbán családban! Valóban offshore-bérenc a Fidesz-elnök?

A Direkt36-nak hála kiderült, hogy Orbán Viktor testvére is offshore-ozik. Orbán ellenzékben folyamatosan ostorozta az offshore-lovagokat, de kormányra kerülve eltörölte az offshore-adót.

Azóta kiderült számos fideszesről, hogy offshore cégekben érdekelt személyesen vagy a családja révén: Mikola István, Orbán korábbi minisztere, Horváth Zsolt és Kerényi János, Orbán korábbi és jelenlegi frakciótársai, és most maga Orbán Viktor, akinek testvére, ifj. Orbán Győző egy – állítólag orosz hátterű – offshore cég mellé állt be tulajdonostársnak.

Szögezzük le: Orbán Viktor egy hazug, képmutató offshore-bérenc, aki támogatja az adóelkerülést, ahelyett, hogy a költségvetési bevételeket gyarapítaná.

De hogy ez ne csak alaptalan vádaskodás legyen, a Párbeszéd feltesz három kérdést Orbánnak, amire az Országgyűlés házszabálya szerint kötelező válaszolnia:

1. Támogatja-e a Karácsony Gergely Mindenki számít! című miniszterelnök-jelölti programjának a 30%-os offshore-adó visszaállítására vonatkozó pontját?

2. Támogatja-e, hogy kizárjuk a közbeszerzésekből és az uniós és magyar állami támogatásokból az offshore cégekkel – akár közvetett formában – társtulajdonosi viszonyban lévő vállalatokat is, amilyen például Orbán Győző cége, a többszáz millió támogatást kapott Gamma Analcont Kft?

3. Kész-e törvényben tiltani a költségvetési intézmények és az állami vállalatok számára, hogy offshore cégekkel kössenek szerződést, és felbontja-e az összes ilyen szerződést, beleértve a letelepedési kötvénnyel üzletelő, százmilliárdos hasznot szakító Fidesz-közeli offshore cégekkel kötött megállapodásokat is?

Amennyiben nem mond három egyértelmű, határozott igent, akkor joggal jelenthetjük ki, hogy Orbán Viktor az offshore cégek, az adóelkerülők szekerét tolja."

 

A legújabb filmünket ajánljuk:
Hirdető multik a kilakoltatásokért! USA, nektek kuss! (Filmünk: Vincze - Molnár)

Olvassa el a legutóbbi cikkünket:
Félszáz piCsányi-szintű bankár kutyát fenyeget börtön vagy halálbüntetés Vietnamban

 

 

 

 

A legújabb filmünket itt is közvetlenül megtekintheti:

Hirdető multik a kilakoltatásokért! USA, nektek kuss! (Filmünk: Vincze - Molnár)

Csillag Ösvény Jósda