2020. 04. 08., Szerda
Dénes névnapja

Titokban akarták elhamvasztani a 22 éves fiút, aki a pszichiátrián meghalt, és akinek az ügyéről elsőként tudósítottunk

Titokban akarták elhamvasztani a 22 éves fiút, aki a pszichiátrián meghalt, és akinek az ügyéről elsőként tudósítottunk
2020-01-11

Az édesapával történt élő adásunk után az ATV és az RTL Klub is megkereste a családot, akiknek a 22 éves fiuk a Péterfy utcai kórház pszichiátriájának zuhanyzójában a tarkóján sérülést szenvedett és meghalt. A család most azzal fordult hozzánk, hogy a környezetük is gyanúsnak találja a halálesetet, ráadásul fél órán múlt, hogy titokban, a hátuk mögött el nem hamvasztották a fiukat. A család számára pedig egyáltalán semmilyen dokumentumot nem akart senki biztosítani, semmiről.

A család Molnár F. Árpádot, a Magyar Érdekvédő és Jogvédő Egyesület elnökét, a HírAréna Online főszerkesztőjét kereste meg, aki élő beszélgető műsort készített az édesapával, Latinovits Róberttel (Latinovits Zoltán rokonával), ez év január 2-án. Fiuk december 29-én reggel halt meg a budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ pszichiátriáján, amikor a kórház állításai szerint a zuhanyzóban elcsúszott, beverte a fejét és életét vesztette.

Molnár F. Árpád többek között azt mondta a szülőknek, kártérítési pert kell indítani a kórház ellen, mivel egyértelműen az ő felelősségük a haláleset. Ilyenkor a kórházak - mondta -, ha értelmesen gondolkodnak, valamekkora összeget összeget felkínálva, peren kívüli egyezséget szoktak ajánlani, amit a család vagy elfogad vagy sem. Ha úgy érzik, a kínált összeg nem méltányos, akkor forduljanak bírósághoz. Nem fogadható el ugyanis - mondta el Molnár F. Árpád -, hogy egy 22 éves fiatal férfi elcsúszik egy pszichiátriai zuhanyzóban és meghal, és ilyenek nem szoktak otthon történni. A kórháznak pár száz forintos beruházás lett volna egy műanyag vagy bármilyen csúszásgátló elhelyezése, kizárva ezzel a baleseteket. De mert a kórház még ennyit sem tett meg, ami egyébként minden régi, agyonhasznált fürdőkádban is alapból adott, mert az redőzött, ezért a kórház fizessen.

Az élő adásunk után a családot az ATV és az RTL Klub is megkereste, és interjút sugároztak az édesapával.

Mint azt felfedtük, a fiatal fiú, Latinovits Rafael mentális állapotának romlása ahhoz köthető, hogy a család négy kiskorú gyermekét a gyámhatóság egy az egyben kiemelte a családból. Négy gyermeket felneveltek, négy gyermek volt még kiskorú, őket a nevében gyermekvédelem egyszerre elvitte. Az egyik gyermek állítólag önbántalmazást folytatott (self harming az angol neve), a gyámhatóság viszont ennek ürügyén mind a négy kiskorút elragadta tőlük. Mind a 8 utód a házaspártól való, egész életüket a gyermeknevelésnek szentelték.

Nyilvánvaló, hogy ha a csaknem mindenütt antiszociális gyermekvédelmi hatóság nem szakítja szét a családot, akkor mindenki rendben lenne és a 22 éves felnőtt fiatal is életben lenne.

Élő műsorunkban kitértünk a családvédelminek nevezett állami hálózatok gyermekkereskedelmi gyakorlatára és anyagi érdekeltségi hátterére.

Jogvédő szervezetünkhöz annak ellenére, hogy egyikünk sem publikált a médiában soha ilyen témában, 2010 után lineárisan, majd inkább exponenciálisan egyre több és több szülő keresett fel minket, hogy a családvédelmi hatóság minden racionális ok nélkül elvette a gyermekeiket és azonnal nevelőszülőkhöz adta, a láthatásukat pedig legtöbbször azonnal és szinte vagy 100 százalékban megtiltották. Az oka az, hogy az állam jelentős összegeket fizet minden gyermek után a nevelőszülőknek, amikből sok leendő nevelőszülő már előzetesen lefizeti a családvédelminek nevezett maffia dolgozóit. Olyan esetről is tudunk, amikor a családvédelmi maffia munkatársai minden hónapban részesedést kapnak az elrabolt gyermek után a nevelőszülőknek járó fizetésből. Ezért látjuk és panaszolják a bennfentesek, valamint hátrányos helyzetűeket oktató tanárok azt, hogy míg a cigányputrikban és a hátrányos helyzetűeket oktató iskolákban a gyermekek égési sérülésekkel és kék-zöld foltokkal stb. mennek iskolába, a tanárok is hiába tesznek bejelentést, a gyermekvédelmi hatóságok rá sem hederítenek. Ugyanakkor látjuk, hogy ha problémamentes, szépen nevelt, és nem roma származású gyermekekről van szó, akkor brutálisan magas százalékú a kiemelés és az azonnali nevelőszülőkhöz továbbítás.

A családvédelminek nevezett hálózatok országszerte (nyilván nem mindegyikük) korrupciós rátája az olyan korrupt szennylapok sajtósainak színvonalát és alaposságát idézik, amilyen a HVG, amely azóta, hogy a gyűlölködéseiről és hamisításairól hírhedt Nagy Iván Zsolt protekcióból főszerkesztő lett, a lap a minket megkeresett károsultak körében is az egyre többször visszatérő szitok és közmegvetés tárgya.

A Latinovits-család most azzal fordult ismét médiánkhoz és jogvédő szervezetünkhöz, hogy:

- Tíz napon át semmi iratot nem kaptunk és tudtunk nélkül küldték a fiunkat a krematóriumba. Fél órán múlt, hogy le tudtuk állítani.

A család elmondta: környezetük az egész halálesetet gyanúsnak találja, emberölésre gyanakszanak. A titokban történő hamvasztási szervezkedésre is egyik közelijük jött rá, ezért nem sikerült titokban elégetni a 22 éves férfit. Az ügyvédjük is fel van háborodva. A család azt is panaszolja, hogy az ATV-ből értesültek arról, hogy a kórház lezárta az ügyet.

Bár ahogy mindig, mindenről most sem beszélhetünk, annyit még hozzátennénk, hogy a rendőrség ugyancsak nyomást helyezett a családra, hogy ha húzzák az időt, akkor hiába kerülték el a hamvasztást, azt az állam akkor is el fogja végezni. A család azonban nem akarja a fiát addig eltemettetni, amíg a nyomozások és a vizsgálatok le nem zárultak.

Megállapítjuk, hogy a hatóságok részéről való sürgetés semmiképpen sem lehet indokolt, mivel közvetlen tapasztalatból tudjuk, hogy halottat kórházi hullaházakban is tárolnak fél évnél is tovább, nylonzsákba helyezve, és semmiféle gyakorlati problémát nem jelent egy temetés elhalasztása. Személyesen láttunk már korábban koromfekete halottat is, aki több mint fél esztendeje volt a kórházi hullaházban, mert nem temették el. Gyakorlati ok tehát nincs a sürgős temetésre.

Mint azt tegnap a család Molnár F. Árpáddal közölte:

- A szerencsén múlt, hogy éppen felhívtuk a temetkezési vállalkozót, aki teljesen ledöbbenve mondta, hogy már lehet, hogy el is hamvasztották, mivel ők a rendőrségtől erre utasítást kaptak. Mindez a mi hátunk mögött, a mi teljes kihagyásunkkal történt, minden írásos és szóbeli tájékoztatás nélkül. A nyomozás a mai napig nem zárult le.

 

 

 

---

Jogvédő egyesületünket is keresheti segítségért és védelemért: Magyar Érdekvédő és Jogvédő Egyesület. Telefon: +36/30/919-6386.

Aki bajban van, információi vannak vagy segítségre szorul, vagy Ő segítene nekünk bármiben: Tel.: +36/30/919-6386.

Ha Ön haragszik a (volt) munkahelyére, vagy ha rendőr, katona vagy hírszerző (volt) stb., várjuk jelentkezését együttműködésre: Telefon: +36/30/919-6386.

Hírháttér Multimédia: http://echelon8.org
HírAréna Online: http://hirarena.com
Tel.: +36/30/919-6386

Csillag Ösvény Jósda