2024. 07. 19., Péntek
Emília névnapja

Halálárnyék völgyében - Fábián Attila lelkipásztor új prédikációjából írt novella

Halálárnyék völgyében - Fábián Attila lelkipásztor új prédikációjából írt novella
2023-08-24

Mesterséges intelligencia írt rövid szépirodalmi novellát Fábián Attila, a Krisztus Szeretete Egyház (KSZE) vasárnapi, Budapesten tartott prédikációjából. Ezt mutatjuk be, és videón megtekinthetik Fábián Attila lelkipásztor eredeti prédikációját is.

Az AI által írt novellában szerkesztőségünk kizárólag a mesterséges intelligencia által vétett nyelvtani hibákat javította.


Puszta Szív: Egy Lelki Utazás

A város nyüzsgése és színes forgataga eltűnt, amikor a vidékre utaztak. A kietlen táj hatalmas sziklákkal és végtelen homokdűnékkel tárult eléjük. A busz ablakából kinézve minden csak sivatag volt, ahol semmi sem nőtt, és a Nap perzselő hője leégette a vidéket. Róbert, a fiatal lelkipásztor, aki az északi város zajából származott, izgatottan nézte a tájat. Az elrendelt puszta útja most kezdődött el.

A csoport éjjel érkezett meg a puszta szélére. A csillagos égbolt alatt terültek el, és Róbert elgondolkodott a beszédre készített előadásán. A hívek pár méterrel tőle ültek, és mindegyik arcán érződött a várakozás. Róbert mélyen lélegzett, majd a csillagok felé emelte a tekintetét.

"A mai napon szeretnék felétek egy olyan üzenettel szolgálni..." - kezdte el a beszédét, és ahogy a szavak kiszálltak a száján, úgy tárultak ki a gondolatai. Elmesélte az élet zord pusztaságairól, amelyeket mindannyian ismerünk. Azokról a helyzetekről, amikor mintha semmi sem nőne, és a szívünk éhes marad. A homokdűnék a belső kételyeket szimbolizálták, a sziklák pedig a külső kihívásokat.

Róbert elkalauzolta a hallgatóságot Jézus pusztai kísértéséhez. Azt mondta, hogy az élet mindenki előtt álló próbatételek sorozata, amik a szárazságot jelentik. Az emberi gyengeséget és a hit hiányát. De azt is hozzátette, hogy ezek a helyzetek lehetőségek is. Lehetőségek arra, hogy megerősödjünk, hogy a belső forrásokat feltörjük, és az Istenbe vetett hitünkkel legyőzzük a külső szárazságot.

Mikor a beszéd Jézus megéhezéséhez ért, Róbert lassabban és mélyebben beszélt. Elmondta, hogy a pusztaság nem arról szól, hogy kitörölje az életünket, hanem arról, hogy megtanítsa, hogyan tápláljuk azt, ami belülről fakad. A hívők arcán elgondolkodás tükröződött, és Róbert szavai mintha a szívükbe értek volna.

Az idő lassan telt, miközben Róbert a pusztaság mélyére vezette a hallgatóságot. Elmesélt más bibliai történeteket is, amik a sivatagban történtek. A kihívások, amelyeket az emberek és a nép el kellett, hogy viseljenek. De minden történetben volt remény és megerősödés. Voltak olyanok, akik a szárazságból gazdagabban és erősebben kerültek ki.

Ahogyan a beszéd végéhez közeledett, Róbert egy pillanatra elhallgatott, és a hallgatóság figyelmesen nézett rá. "Tudjátok," mondta elmosolyodva, "a pusztaság nem örökkévaló. Az élet nem mindig száraz és kietlen. Az Úr mindig ott van velünk, vezet bennünket, és ha megtanuljuk hinni, a szívünk forrásai feltörhetnek a külső szárazság ellenére."

A beszéd végén a csoport imádkozott. Közösen kértek erőt, hogy átmenjenek a saját életük pusztáin, és bízva Istenben, megerősödjenek a hitükben. Róbert záró gondolatai megtalálták az emberek szívét, és ahogyan a csoport elindult vissza a városba, mintha az arcukon a szárazság helyett most már egy belső erő és remény tükröződött volna.

A pusztában eltöltött idő, a szárazság és kihívások ellenére, hozzájárult mindannyiuk életének mélyebb megértéséhez. Az, hogy megértették, az élet nem mindig könnyű, de minden próbatétel és kihívás lehetőség arra, hogy megerősödjenek és növekedjenek. A puszta időszakai az életre szóló leckék voltak, amelyek segítették őket a hitben járni és az Istenbe vetett bizalommal szembeszállni minden külső szárazsággal.

MÉG A HALÁL ÁRNYÉKÁNAK VÖLGYÉBEN SEM KELL FÉLNED!
KSZE: Fábián Attila, 2023. augusztus 20.

 

 

Előző cikkünk:
Prigozsin halálát így írta meg előre Molnár F. Árpád - szemben a médiával és szakértők sokaságával

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

---

Ha segítségre vagy védelemre szorul, avagy ha Ön segítene nekünk bármiben, keresse médiáinkat vagy egyesületünket, a Magyar Érdekvédő és Jogvédő Egyesületet. Legkönnyebben a +36309196386-os telefonszámon tud minket elérni. Ha nem sikerül, később próbálkozzon újra. Ha akkor sem, utóbb, egy másik számról igyekszünk mindenkit visszahívni.

 

---
Ha Ön haragszik a volt munkahelyére, vagy pl. rendőr, katona vagy hírszerző (volt), várjuk jelentkezését együttműködésre. Telefon: +36309196386.

 

---

Az RTL Csoportot is tulajdonló, a magyarok cenzúrázásának jogát a Facebooktól megszerzett német Bertelsmann az alábbi köztörvényes bűnözőt is mániákusan próbálta rejtegetni, a körözött bűnöző megtalálását lehetetlenné tenni vagy súlyosan megnehezíteni, de nekünk és a magyar rendőrségnek köszönhetően megvan a tettes: Pascu Lucia Veronika és az is, akivel üzletelt. Rendőrségi körözési fotók Pascu Lucia Veronikáról (a középen lévő bilincset mi szerkesztettük oda):

 

---

A német hátterű RTL Csoport által a nemi orientációja miatt közismertté tett Osváth Zsolt (VV Zsolt) szellemi és testi fogyatékosok ellen az ő fogyatékosságaikra hivatkozva elkövetett és alapjogként a YouTube-on követelt bullyingjai és gyalázkodásai hatására őt néző általános iskolás és további, 18 év alatti tizenévesek gyalázkodó, mocskolódó, bullyingoló gyermekkorú bűnözők hadát termelte ki, akik - miután Osváth (Bullying) Zsolt zöld utat adott mindannyiuknak mások szellemi és testi fogyatékosságai kigúnyolására, mocskolására, gyalázására - tömegesen árasztották el az Internetet a becsületsértés, a rágalmazás, a zaklatás büntető törvénykönyvi elkövetéseit halmazatokban kimerítve. Ezen belül az osváthi fiatalkorú és gyermekbűnözők az iskolai gyalázkodások miatt legutóbb öngyilkos lett és meghalt fiút és annak szüleit is minősíthetetlen és idézhetetlen stílusban mocskolták és gyalázták. Osváth olyan gyermekbűnözők hadát termelte ki, akiknek egy-egy, pl. felnőttek elleni szitokszavaira a korábbi generációban azonnali iskolai igazgatói megrovás, teljes kiközösítés és gyakran azonnali iskolai kirúgás járt. Mi, akikhez valószínűleg a legtöbb olyan szülő fordul, akiknek az állam elvette a gyerekeit, elmondhatjuk, hogy az osváthi szörnyneveltek tetteinél nagyon gyakran sokkal kevesebbért is kiemeli a magyar állam a gyerekeket és viszi állami intézetbe vagy helyezi el nevelőszülőknél. Médiáink és jogvédő szervezetünk kategorikusan elhatárolódik a gyermekkori bűnöző életmódra neveléstől. Ahogy eddig, eztán még határozottabban fel fogunk lépni a gyermekkori és fiatalkori bullyingok letörésére, és számos ilyen projektünk összesét alkalmazni fogjuk, amíg az osváthi bűnözésre kondicionáló alávalóan erkölcstelen bűnözői kondicionálások el nem tűnnek az Internetről. Akcióink részeként folyamatosan bővített felsorolásba kezdtünk olyan vállalkozások és multik ellen, akik az osváthi internetes bullying Google-YouTube-videókhoz reklámfelületként adják a nevüket. A felsorolásból lekerülnie csak és kizárólag annak a vállalkozásnak és multinak van módja, aki hozzánk fordulva kér bocsánatot azért, mert a gyermekbűnözésre neveléshez a nevét adta és annak financiális hátteret biztosított.

A gyermekbűnözők kineveléséhez és gyermekek által mások testi illetve szellemi fogyatékosságainak kigúnyolására és a bűnözés áldozatainak egész bolygón való lejáratásához a következő cégek adták nevüket és nyújtottak pénzügyi támogatást:
Raiffeisen Bank lakáshitel, Epic drama (tulajdonosa a Viasat World Ltd.), Jysk, steadyknee(.com), semrush(.com), Vimeo (az amerikai vállalat a világ egyik legfőbb betiltó oldala az erkölcs, a kereszténység és a korrupciós leleplezések ellenségeként).

 

---

Ha azt akarja, hogy a médiumaink és a jogsegélyszolgálat fennmaradjon, és kevesebb legyen körülöttünk a spórolásunk miatti halott (mint pl. Fejes-Forgács Mária halála, vagy a hajdúszoboszlói, a saját gyerekét kivégző, majd öngyilkos lett házaspár, akiket a Google-YouTube törvénytelen betiltásai miatti jogvédő munkánkra hivatkozva kellett elküldenünk, ezért az egész család az életével fizetett 2017. szeptemberében), 1-2 ezer forinttal is támogathatja a HÍRHÁTTÉR MULTIMÉDIA és a HírAréna Online munkáját. Továbbá míg az olyan fake news gyűlöletmédiák, mint az RTL Klub vagy a HVG hazugságokat és államilag megengedett tartalmakat tesznek közzé, addig mi soha, sehol nem látott ismeretekkel gazdagítjuk a lakosságot. Ezért (is) aki tenni akar a közjóért, anyagilag is segítheti munkánkat, hogy ne csak a HVG-hez hasonló klikkvadász hazugsággyárak és központilag engedélyezett szennylapok működhessenek, hanem azok is, akik páratlan információkkal és kordokumentumokkal szolgálhatnak.

Számlaszám (a főszerkesztő Molnár Ferenc Árpád nevére):
11773322-00818357
IBAN: HU63117733220081835700000000
SWIFT-kód: OTPVHUHB
Code BIC: OTPVHUHB

Csillag Ösvény Jósda