2020. 07. 12., Vasárnap
Dalma,Izabella névnapja

Észak-Korea ausztriai nagykövetségére látogattunk Korea nemzeti ünnepe alkalmából

Észak-Korea ausztriai nagykövetségére látogattunk Korea nemzeti ünnepe alkalmából
2019-04-24

A KNDK nagykövetének meghívása Észak-Korea alapítójának, Kim Il Sungnak a 107. születésnapja alkalmából történt.

Észak-Korea grandiózus történelmi nagysága, Kim Il Sung az ország alapítója és első vezetője. Születésnapja máig nagy nemzeti ünnep Észak-Koreában. Az ő 107. születésnapja alkalmából Észak-Korea bécsi nagykövetségén tartott rendezvényre Korea nagy tekintélyű ausztriai nagykövete, Kim Kwang Sop meghívására a HírAréna Online főszerkesztője, a Hírháttér Multimédia alapító-főszerkesztője, Molnár F. Árpád is megjelent, aki egy barátunk mellett egy másik munkatársunk, a kiváló szakember jogásznő, Ambrusné Dr. Kerekes Judit magyar jogvédő társaságában jelent meg.

A nagykövetségen tartott rendezvényt követően svéd asztalos álló fogadásra került sor. Az ételek és italok között nem maradhatott ki a híres koreai specialitás, a csípős és erőteljes ízű kimchi (ejtsd: kimcsi).

A szívélyes és felhőtlen hangulatú találkozón koreai diplomaták a HírAréna munkatársainak beszéltek Korea eredményeiről, megmutatták a nagykövetségen kiállított fotókat - köztük a Kim Jong Un észak-koreai Legfőbb Vezető Donald Trump amerikai elnökkel való csúcstalálkozójáról kiállított képeket -, és ingyenesen elvihető koreai napilap különböző számait és Észak-Koreáról szóló könyveket ajánlottak.

A baráti találkozón a jogvédő és médiaalapító Molnár F. Árpád pár szóban elmondta, hogy Magyarországon komoly problémát jelent, hogy a lakosság tömegei - főleg a banki kölcsönök folytán - eladósodnak, és tömegesek a kilakoltatások.

Olvassa el az Észak-Koreáról szóló legutóbbi cikkünket is, amelynek a címe: "Így érzik magukat az emberek Észak-Koreában (Koreai barátaink küldték, közreadjuk)".

Csillag Ösvény Jósda