2020. 08. 11., Kedd
Tiborc,Zsuzsanna névnapja

Így érzik magukat az emberek Észak-Koreában (Koreai barátaink küldték, közreadjuk)

Így érzik magukat az emberek Észak-Koreában (Koreai barátaink küldték, közreadjuk)
2019-04-24

Az észak-koreai barátainktól kapott legfrissebb anyagok közül most azt ismertetjük Kedves Olvasóinkkal, amely -A koreai emberek szeretik a szocializmust- címmel van ellátva. E cikk betekintést nyújt a koreai nép ama lelkületébe, amelyről korábbi filmjeinkben és cikkeinkben visszatérően beszéltünk, és amelyet a nyugati lakosság - az imperialista nagytőkés média manipulációja által - annyira félreismert.

A nyugati propagandát eleget hallotta, most tekintsen bele kicsit a valóságba. A cikk ténylegesen a valós társadalmi hozzáállásról és hangulatról szól.

A cikket fordította és tartalmából ismertetést tart: Molnár F. Árpád.
A képeket a KNDK-tól korábban kapott albumokból válogattuk.

 

Sokan, akik a KNDK-t látogatják, már a koreai lakossággal való első találkozón érezhetik a szocialista rendhez való meggyőződésüket és végtelen szeretetüket. Ebben az országban az emberek az állami és társadalmi tevékenységek magas szintű tudói és művelői, és a népszerű szociálpolitikának köszönhetően boldog életet élveznek. A rendes munkások a Legfelsőbb Népi Közgyűlés (parlament) tagjai, és az államhatalomért felelős feladatokat látnak el.

Phenjan (azaz a főváros, Pyongyang) Munsu kerületébe a modern kórházak koncentrálódnak, ahol a koreaiak ingyenesen kapnak orvosi ellátást.

A cikk külön kiemeli az Okryu Gyermekkórházat, amelyről leírják, hogy a kórházba látogatott külföldieket mélyen megérintették az ott tapasztaltak, és a vendégkönyvbe olyan bejegyzéseket eszközöltek, mint pl. az, hogy a KNDK csoda az emberi történelemben, és az Okryu Gyermekkórház külön csoda Korea sok csodája közül. A beírók gratulálnak Koreának a sikerhez, és örömüket fejezik ki Korea iránt.

A koreai nép - fogalmazza meg a cikk - az országát "a szocializmus házának" nevezi. Ez még nem az anyagi gazdagságot jelenti, hanem Korea népe élvezi a gyönyörű érzelmek társadalmi viszonyait, amelyek értékesebbek az anyagi gazdagságnál.

Ebben az országban az "Egy mindenkiért, mindenki egyért!" szlogen már régóta mélyen gyökerezik az emberek életében. Vannak nők, akik önként nevelik az árva gyermekeket, és fiatalok, akik házasságot kötöttek a hadseregszolgálattal. Az egyedülálló nyugdíjasokat úgy segítik, mint a saját szüleiket, és a bajban lévő ismeretlen gyerekeket megmentik.

Egy újságíró találkozott egy koreai házaspárral; az újságíró kérdésére adott válaszuk nagyon lenyűgöző volt. A házaspár a házasságkötés után három komponenst nevezett meg. Az első a szeretet, a második a vidámság és a harmadik a harmónia volt. Ha ez a három összetevő jelen van, akkor nincs milliárdosok elleni irigység stb.

Így a KNDK egész társadalma az új család születésével és a KNDK szellemi gazdagságával egymás szomszédjává és egyetlen nagy családdá válik, amelyben az egyes családok segítik és szeretik egymást, és boldogok az életben.

A jelenben, miután különböző országokban a szocializmus összeomlását és sikertelenségét látta a világ, a XXI. századi Korea megjelenése viszont új szemekkel mutatja be a szocializmus igazságát és erejét, amely az idő minden szélének és hullámának közepette sem veszíti el életképességét.

A nemzetközi társadalmi folyamatok elemzői azt jósolták, hogy az az ország, amely a jövőben a legnagyobb fejlődési potenciállal rendelkezik, és jelentős változásokat fog létre hozni, az a KNDK.

A súlyos gazdasági és más blokádok és szankciók ellenére a koreai nép a legkisebb ingadozás nélkül halad, és a világ előtt álló hatalmas államhatalom bemutatásával csodákat teremt egy erős szocialista állam építésében. Ennek oka a szocializmus győzelmébe vetett hit.

A koreai nép által szeretett szocializmus a tudományos igazság talaján, végtelen életerővel és ellenállhatatlan erővel végül erős szocialista állammá válik, és az új megjelenését az egész világ számára megmutatja.

Csillag Ösvény Jósda