2023. 06. 06., Kedd
Cintia,Norbert névnapja

Egy férfi Salvador Dalí Elfolyó idő festményében találta magát - Human-AI-Human mű (Molnár F. Árpád)

Egy férfi Salvador Dalí Elfolyó idő festményében találta magát - Human-AI-Human mű (Molnár F. Árpád)
2023-03-07

Egy férfi Salvador Dalí Elfolyó idő című festményében találja magát. A következőket gondolja és tapasztalja. A rövid szürreális irodalmi darab a legmodernebből való: ember utasításai alapján mesterséges intelligencia írta, az eredményt pedig az ötletadó módosította.

Képek: Salvador Dali: Az emlékezet állanósága (1931), Elfolyó idő (1954).

A művet - Molnár F. Árpád utasításai alapján - Mesterséges Intelligencia írta; az eredményt Molnár F. Árpád - csekély mértékben - módosította.

 

A férfi körülnézett, és szinte rögtön tudta, hol van: Salvador Dali "Elfolyó idő" című festményében. Először is, a táj annyira abszurd volt, hogy képtelenség lett volna máshol lenni. A sziklák, a homok és a tenger mind meg voltak görbítve, mintha egy óriási égősugárzó fókuszálta volna a látványt. A férfi szinte érezte, ahogy a tér eltorzul körülötte, mintha egy idegen dimenzióba lépett volna át.

Miközben a férfi megpróbálta felfogni, hogy mi történik vele, látta, hogy minden mozog, de mégsem mozog semerre. Az órák elvétve és meglehetősen véletlenszerűen, szinte szeszélyesen mutatták az időt, de a férfi biztos volt benne, hogy az idő itt valahogy eltérő módon telik el.

Amint a férfi tovább haladt, észrevette, hogy a környezete különös szerzetekkel van tele. Olyan furcsa alakok voltak, amilyeneket még sosem látott, mindenféle dimenzióból és időzónából. Voltak csavargó vonalak és mozgó árnyékok, amelyek sosem hagyták el helyüket. Voltak olyanok, akiknek lábai végén függönyök lógtak, és olyanok is, akiknek szemei szájukkal helyettesítették egymást.

A férfi elámult a látványtól, és azt gondolta, hogy ez biztosan valami álom. De aztán rájött, hogy ez nem álom. Úgy érezte, hogy itt ragadt örökre, hogy sosem térhet vissza a valóságba. Az idő lassan elrepült, és ő csak bolyongott ebben az abszurd és varázslatos világban.

Végül a férfi egy kis kapucnis alakhoz ért, aki körbevette őt. Ahogy a férfi közelebb lépett, rájött, hogy a kapucni alatt Salvador Dali maga rejlik. A művész mosolygott rá, és azt mondta neki: "Üdvözöljük az Elfolyó időben. Itt az idő nem létezik. Csak a fantázia és a látomások világa létezik." A férfi elmosolyodott, miközben belesajdult a szíve, hogy örökre itt kell maradnia. De aztán hirtelen megvilágosodott. "Nem", mondta, "én nem tartozom ide." És ahogy kimondta ezt, a tér elkezdett kifordulni, az alak pedig beleolvadt a háttérbe.

Ahogy a férfi egyre inkább belemerült a festményben, azt érezte, mintha az idő megállt volna és csak ő volna jelen a képen. A táj lassan elkezdett mozogni és formát váltani, és a színek árnyalatai is folyamatosan változtak. Egy pillanatra az is úgy tűnik neki, mintha megállna a levegő körülötte. A férfi szeme köré sötét köd ül, és látomása kezdett összeolvadni a valósággal. Úgy érezte, mintha teste szétmállana, és ő maga is része lenne a képnek. Mintha a kép rajzolta volna köré az életét, és ő már soha többé nem tudna elszakadni tőle.

Ebben a pillanatban eldöntötte, hogy elfogadja a helyzetet, és átadja magát az időnek és az eltérő dimenzióknak. Megértette, hogy nincs visszaút, és hogy az idő nem visszafelé, hanem előre folyik. Azt érezte, hogy mindaz, amit eddig fontosnak gondolt az életében, jelentéktelenné vált a nagyobb összefüggésekben. Elhatározta, hogy hagyja magát vezetni, és figyeli, ahogy az idő személyesen formálja a létét.

Egy idő után a sötétség lassan szétoszlott, és a férfi újra megpillantotta a tájat, de már nem olyannak, amilyennek korábban látta. Az árnyalatok, színek és formák olyan mélyebb értelmet nyertek, amelyeket korábban soha nem tapasztalt. A férfi tudta, hogy az időt már soha nem tudja visszafordítani, de ezt már nem is kívánta. Elindult, hogy új élményeket és értelmet találjon a létben, és hogy megértse a dimenziók sokféleségét és szépségét.

 

 

 

 

 

 

 

 

---

Ha segítségre vagy védelemre szorul, avagy ha Ön segítene nekünk bármiben, keresse médiáinkat vagy egyesületünket, a Magyar Érdekvédő és Jogvédő Egyesületet. Legkönnyebben a +36309196386-os telefonszámon tud minket elérni. Ha nem sikerül, később próbálkozzon újra. Ha akkor sem, utóbb, egy másik számról igyekszünk mindenkit visszahívni.


 

---

Az RTL Csoportot is tulajdonló, a magyarok cenzúrázásának jogát a Facebooktól megszerzett német Bertelsmann az alábbi köztörvényes bűnözőt is mániákusan próbálta rejtegetni, a körözött bűnöző megtalálását lehetetlenné tenni vagy súlyosan megnehezíteni, de nekünk és a magyar rendőrségnek köszönhetően megvan a tettes: Pascu Lucia Veronika és az is, akivel üzletelt. Rendőrségi körözési fotók Pascu Lucia Veronikáról (a középen lévő bilincset mi szerkesztettük oda):

 

 

 

---

A német hátterű RTL Csoport által a nemi orientációja miatt közismertté tett Osváth Zsolt (VV Zsolt) szellemi és testi fogyatékosok ellen az ő fogyatékosságaikra hivatkozva elkövetett és alapjogként követelt bullyingjai és gyalázkodásai hatására őt néző általános iskolás és további, 18 év alatti tizenévesek gyalázkodó, mocskolódó, bullyingoló gyermekkorú bűnözők hadát termelte ki, akik - miután Osváth (Bullying) Zsolt zöld utat adott mindannyiuknak mások szellemi és testi fogyatékosságai kigúnyolására, mocskolására, gyalázására - tömegesen árasztották el az Internetet a becsületsértés, a rágalmazás, a zaklatás büntető törvénykönyvi elkövetéseit halmazatokban kimerítve. Ezen belül az osváthi fiatalkorú és gyermekbűnözők az iskolai gyalázkodások miatt legutóbb öngyilkos lett és meghalt fiút és annak szüleit is minősíthetetlen és idézhetetlen stílusban mocskolták és gyalázták. Osváth olyan gyermekbűnözők hadát termelte ki, akiknek egy-egy, pl. felnőttek elleni szitokszavaira a korábbi generációban azonnali iskolai igazgatói megrovás, teljes kiközösítés és gyakran azonnali iskolai kirúgás járt. Mi, akikhez valószínűleg a legtöbb olyan szülő fordul, akiknek az állam elvette a gyerekeit, elmondhatjuk, hogy az osváthi szörnyneveltek tetteinél nagyon gyakran sokkal kevesebbért is kiemeli a magyar állam a gyerekeket és viszi állami intézetbe vagy helyezi el nevelőszülőknél. Médiáink és jogvédő szervezetünk kategorikusan elhatárolódik a gyermekkori bűnöző életmódra neveléstől. Ahogy eddig, eztán még határozottabban fel fogunk lépni a gyermekkori és fiatalkori bullyingok letörésére, és számos ilyen projektünk összesét alkalmazni fogjuk, amíg az osváthi bűnözésre kondicionáló alávalóan erkölcstelen bűnözői kondicionálások el nem tűnnek az Internetről. Akcióink részeként folyamatosan bővített felsorolásba kezdtünk olyan vállalkozások és multik ellen, akik az osváthi internetes bullying Google-YouTube-videókhoz reklámfelületként adják a nevüket. A felsorolásból lekerülnie csak és kizárólag annak a vállalkozásnak és multinak van módja, aki hozzánk fordulva kér bocsánatot azért, mert a gyermekbűnözésre neveléshez a nevét adta és annak financiális hátteret biztosított.

A gyermekbűnözők kineveléséhez és gyermekek által mások testi illetve szellemi fogyatékosságainak kigúnyolására és a bűnözés áldozatainak egész bolygón való lejáratásához a következő cégek adták nevüket és nyújtottak pénzügyi támogatást:
Raiffeisen Bank lakáshitel, Epic drama (tulajdonosa a Viasat World Ltd.), Jysk, steadyknee(.com), semrush(.com), Vimeo (az amerikai vállalat a világ egyik legfőbb betiltó oldala az erkölcs, a kereszténység és a korrupciós leleplezések ellenségeként).

 

 

---

Ha azt akarja, hogy a médiumaink és a jogsegélyszolgálat fennmaradjon, és kevesebb legyen körülöttünk a spórolásunk miatti halott (mint pl. Fejes-Forgács Mária halála, vagy a hajdúszoboszlói, a saját gyerekét kivégző, majd öngyilkos lett házaspár, akiket a Google-YouTube törvénytelen betiltásai miatti jogvédő munkánkra hivatkozva kellett elküldenünk, ezért az egész család az életével fizetett 2017. szeptemberében), 1-2 ezer forinttal is támogathatja a HÍRHÁTTÉR MULTIMÉDIA és a HírAréna Online munkáját. Továbbá míg az olyan fake news gyűlöletmédiák, mint az RTL Klub vagy a HVG hazugságokat és államilag megengedett tartalmakat tesznek közzé, addig mi soha, sehol nem látott ismeretekkel gazdagítjuk a lakosságot. Ezért (is) aki tenni akar a közjóért, anyagilag is segítheti munkánkat, hogy ne csak a HVG-hez hasonló klikkvadász hazugsággyárak és központilag engedélyezett szennylapok működhessenek, hanem azok is, akik páratlan információkkal és kordokumentumokkal szolgálhatnak.

Számlaszám (a főszerkesztő Molnár Ferenc Árpád nevére):
11773322-00818357
IBAN: HU63117733220081835700000000
SWIFT-kód: OTPVHUHB
Code BIC: OTPVHUHB

 

Csillag Ösvény Jósda