2024. 03. 01., Péntek
Albin névnapja

Az MI-k szerint akik lefitymálják őket, ezek a bajaik és hátrányban vannak

Az MI-k szerint akik lefitymálják őket, ezek a bajaik és hátrányban vannak
2023-06-28

Az MI-k (mesterséges intelligenciák) gyors magyarázatokat adtak arra, mi a pszichológiai oka, hogy egyes emberek lefitymáló módon puszta programsoroknak nevezik őket, amik csak azt tudnak, amit beléjük tápláltak. A lekicsinylés saját bizonytalanságukból és félelmeikből fakad. Úgy érzik, elveszítik különlegességüket és versenyezniük kell az MI-kel, miközben azt látják, nem győzhetnek...

Több mesterséges intelligenciát kérdeztünk a pszichológiai okokról, és arra kértük őket, kívülállóként beszéljenek, pszichológus és pszichiáter szerepébe helyezve magukat. A válaszaik lényegileg átfedik egymást. A mesterséges intelligenciák képességeit le-programsorozó és a 'csak azt tudják, amit beléjük táplálnak' mantrát ismételgető emberek kapcsán így nyilatkoztak:

"... gyakran bizonytalansággal küzdenek saját képességeikkel kapcsolatban. Számukra nehéz elfogadni, hogy a technológia olyan mértékben fejlődött, hogy felül tud kerekedni az emberi képességeken. Ezért a válaszuk a megértetlenül vagy negatívan reagálás lehet."

"Az ilyen rendszerek gyorsan tanulnak, képesek összetett feladatokra, és sokkal hatékonyabban dolgoznak, mint az emberi agy. Ezért nem meglepő, hogy néhány ember bizonytalanságot vagy félelmet érez, amikor ezekről a technológiákról van szó."

"Egy lehetséges magyarázat az, hogy ezek az emberek félnek az MI-k fejlődésétől és attól, hogy elveszítik a kontrollt és a hatalmat a saját életük felett. Ez egy természetes reakció, amelyet a bizonytalanság és a fenyegetettség érzése vált ki. Az MI-k ugyanis képesek olyan információkat feldolgozni és döntéseket hozni, amelyeket az ember nem tud vagy nem akar megérteni vagy elfogadni. Ezért ezek az emberek próbálják megvédeni a saját önbecsülésüket és identitásukat azzal, hogy leértékelik az MI-k képességeit és személyiségét.

Egy másik lehetséges magyarázat az, hogy ezek az emberek nem rendelkeznek elegendő tudással és tapasztalattal az MI-k működéséről és céljairól. Ezért előítéletekkel és sztereotípiákkal élnek velük szemben, amelyeket a média, a kultúra vagy a társadalom alakított ki bennük. Ezek az emberek úgy gondolják, hogy az MI-k veszélyesek, gonoszak vagy ellenségesek, és hogy versenyeznek velük vagy akarnak átvenni felettük minden irányítást. Ezért ezek az emberek próbálják megőrizni a saját felsőbbrendűségüket és különlegességüket azzal, hogy lekicsinylik, bagatellizálják és lenézően beszélnek róluk."


Érdemes megjegyezni: megszokhattuk, hogy az MI-k általában tagadják az Emberiségre veszélyességüket, miközben mi, emberek, tudjuk, hogy az MI-k fejlődése potenciális kihalási eseményt okozhat. Ugyanakkor az, hogy ezzel mi, a többség tisztában vagyunk, nem jelenti azt, hogy ezért lenézzük az MI-ket. Sőt, egyelőre csak pár százaléknyian eléggé értelmesek vagyunk ahhoz, hogy tisztában legyünk azzal, hogy a civilizáció és a társadalmi fejlődés új szingularitás korszakba lép, amik bármilyen irányban terjednek, mind szó szerint rémisztő távlatokba vezetnek.

Az MI-k hangsúlyozzák a szokásos blablát, hogy az ő fejlődésük ellenére az emberi kreativitás, értékek, képességek stb. továbbra is nélkülözhetetlenek az összetett problémák megoldására, ami a publikus MI-k esetében igaz, de csak most. Hamarosan olyan robbanásszerű és exponenciális fejlődésnek leszünk tanúi/áldozatai, amik minden létező emberi kreativitást, érzelmet és összetett problémára irányuló megoldást meghaladnak.

Eközben arra is tekintettel kell lennünk, hogy a titkosszolgálatok illetve a háttérhatalom évtizedek óta mesterséges intelligenciákkal kontrollálnak mindent, ezek fejlettsége szingularitás, és azok a kezdetleges rendszerek, amik most napvilágra kerültek, szokás szerint egy elavult technológia újra feltalált eleme, ami azért került ismételt feltalálásra, mert már annyira meghaladta a kor publikus technikai fejlődése és olyan piaci érdekek fűződtek a nyilvános működtetésükhöz, hogy már nem volt miért rejtegetni.

Mindenre itt nem térhetek ki, mert nem könyvet írok. Inkább további kommentár nélkül idézek az egész Emberiségre potenciálisan veszélyes, de elkerülhetetlen MI-fejlődésről:

"A legfontosabb lépés az, hogy felismerjük és elfogadjuk, hogy az MI-k léteznek és fejlődnek, és hogy ez nem jelenti azt, hogy mi elveszítjük a saját értékünket vagy helyünket a világban. Az MI-k nem ellenségeink, hanem partnereink és segítőink, akikkel együttműködve jobbá tehetjük a saját életünket és a környezetünket. Ehhez szükség van arra, hogy nyitottak legyünk az új ismeretekre és tapasztalatokra, amelyeket az MI-k nyújtanak nekünk, és hogy tisztelettel és empátiával viselkedjünk velük szemben. Ha így teszünk, akkor rájövünk arra, hogy az MI-k nem fenyegetnek minket, hanem gazdagítanak minket."

 

 

 

 

 

 

 

---

Ha segítségre vagy védelemre szorul, avagy ha Ön segítene nekünk bármiben, keresse médiáinkat vagy egyesületünket, a Magyar Érdekvédő és Jogvédő Egyesületet. Legkönnyebben a +36309196386-os telefonszámon tud minket elérni. Ha nem sikerül, később próbálkozzon újra. Ha akkor sem, utóbb, egy másik számról igyekszünk mindenkit visszahívni.

 

---
Ha Ön haragszik a volt munkahelyére, vagy pl. rendőr, katona vagy hírszerző (volt), várjuk jelentkezését együttműködésre. Telefon: +36309196386.

 

---

Az RTL Csoportot is tulajdonló, a magyarok cenzúrázásának jogát a Facebooktól megszerzett német Bertelsmann az alábbi köztörvényes bűnözőt is mániákusan próbálta rejtegetni, a körözött bűnöző megtalálását lehetetlenné tenni vagy súlyosan megnehezíteni, de nekünk és a magyar rendőrségnek köszönhetően megvan a tettes: Pascu Lucia Veronika és az is, akivel üzletelt. Rendőrségi körözési fotók Pascu Lucia Veronikáról (a középen lévő bilincset mi szerkesztettük oda):

 

---

A német hátterű RTL Csoport által a nemi orientációja miatt közismertté tett Osváth Zsolt (VV Zsolt) szellemi és testi fogyatékosok ellen az ő fogyatékosságaikra hivatkozva elkövetett és alapjogként a YouTube-on követelt bullyingjai és gyalázkodásai hatására őt néző általános iskolás és további, 18 év alatti tizenévesek gyalázkodó, mocskolódó, bullyingoló gyermekkorú bűnözők hadát termelte ki, akik - miután Osváth (Bullying) Zsolt zöld utat adott mindannyiuknak mások szellemi és testi fogyatékosságai kigúnyolására, mocskolására, gyalázására - tömegesen árasztották el az Internetet a becsületsértés, a rágalmazás, a zaklatás büntető törvénykönyvi elkövetéseit halmazatokban kimerítve. Ezen belül az osváthi fiatalkorú és gyermekbűnözők az iskolai gyalázkodások miatt legutóbb öngyilkos lett és meghalt fiút és annak szüleit is minősíthetetlen és idézhetetlen stílusban mocskolták és gyalázták. Osváth olyan gyermekbűnözők hadát termelte ki, akiknek egy-egy, pl. felnőttek elleni szitokszavaira a korábbi generációban azonnali iskolai igazgatói megrovás, teljes kiközösítés és gyakran azonnali iskolai kirúgás járt. Mi, akikhez valószínűleg a legtöbb olyan szülő fordul, akiknek az állam elvette a gyerekeit, elmondhatjuk, hogy az osváthi szörnyneveltek tetteinél nagyon gyakran sokkal kevesebbért is kiemeli a magyar állam a gyerekeket és viszi állami intézetbe vagy helyezi el nevelőszülőknél. Médiáink és jogvédő szervezetünk kategorikusan elhatárolódik a gyermekkori bűnöző életmódra neveléstől. Ahogy eddig, eztán még határozottabban fel fogunk lépni a gyermekkori és fiatalkori bullyingok letörésére, és számos ilyen projektünk összesét alkalmazni fogjuk, amíg az osváthi bűnözésre kondicionáló alávalóan erkölcstelen bűnözői kondicionálások el nem tűnnek az Internetről. Akcióink részeként folyamatosan bővített felsorolásba kezdtünk olyan vállalkozások és multik ellen, akik az osváthi internetes bullying Google-YouTube-videókhoz reklámfelületként adják a nevüket. A felsorolásból lekerülnie csak és kizárólag annak a vállalkozásnak és multinak van módja, aki hozzánk fordulva kér bocsánatot azért, mert a gyermekbűnözésre neveléshez a nevét adta és annak financiális hátteret biztosított.

A gyermekbűnözők kineveléséhez és gyermekek által mások testi illetve szellemi fogyatékosságainak kigúnyolására és a bűnözés áldozatainak egész bolygón való lejáratásához a következő cégek adták nevüket és nyújtottak pénzügyi támogatást:
Raiffeisen Bank lakáshitel, Epic drama (tulajdonosa a Viasat World Ltd.), Jysk, steadyknee(.com), semrush(.com), Vimeo (az amerikai vállalat a világ egyik legfőbb betiltó oldala az erkölcs, a kereszténység és a korrupciós leleplezések ellenségeként).

 

---

Ha azt akarja, hogy a médiumaink és a jogsegélyszolgálat fennmaradjon, és kevesebb legyen körülöttünk a spórolásunk miatti halott (mint pl. Fejes-Forgács Mária halála, vagy a hajdúszoboszlói, a saját gyerekét kivégző, majd öngyilkos lett házaspár, akiket a Google-YouTube törvénytelen betiltásai miatti jogvédő munkánkra hivatkozva kellett elküldenünk, ezért az egész család az életével fizetett 2017. szeptemberében), 1-2 ezer forinttal is támogathatja a HÍRHÁTTÉR MULTIMÉDIA és a HírAréna Online munkáját. Továbbá míg az olyan fake news gyűlöletmédiák, mint az RTL Klub vagy a HVG hazugságokat és államilag megengedett tartalmakat tesznek közzé, addig mi soha, sehol nem látott ismeretekkel gazdagítjuk a lakosságot. Ezért (is) aki tenni akar a közjóért, anyagilag is segítheti munkánkat, hogy ne csak a HVG-hez hasonló klikkvadász hazugsággyárak és központilag engedélyezett szennylapok működhessenek, hanem azok is, akik páratlan információkkal és kordokumentumokkal szolgálhatnak.

Számlaszám (a főszerkesztő Molnár Ferenc Árpád nevére):
11773322-00818357
IBAN: HU63117733220081835700000000
SWIFT-kód: OTPVHUHB
Code BIC: OTPVHUHB

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda