2021. 06. 19., Szombat
Gyárfás névnapja

Az amerikai ostrom alatt álló Venezuela nagykövetségén jártunk

Az amerikai ostrom alatt álló Venezuela nagykövetségén jártunk
2019-01-13

A venezuelai és a kubai nagykövet is beszédet mondott. Venezuela forradalmának barátai jelentek meg a nagykövetségen, ezért nekünk is ott volt a helyünk. A Hírháttér és a HírAréna részéről, Molnár F. Árpádon kívül Fodor Brigitta és Vincze Krisztián is jelen volt.

Kép: Filmkocka
Venezuela és Kuba nagykövetéről.

A venezuleai elnök, Nicolás Maduro Moros ismételt, ezúttal a 2019-2025-ös évre való elnöki beiktatási ceremóniája alkalmából, Venezuela barátaiként, a Hírháttér Multimédia és a HírAréna Online részéről jelen volt Molnár F. Árpád, a médiák főszerkesztője, valamint Vincze Krisztián villamosmérnök, a banki kizsákmányolás elleni küzdelmek egyik legharciasabb civil szervezeti vezetője, a HírAréna Online munkatársa, valamint Fodor Brigitta Andrea egyetemista, egy nemzetközi jogvédő szervezet kiemelt jogvédelmi tanácsadója, a HírAréna Online munkatársa. A lapok főszerkesztője, Molnár F. Árpád pedig egyúttal az USA részéről a legtöbbször betiltott magyar újságíró.

A venezuelai himnusz után José Reinaldo Camejo Díaz venezuelai nagykövet élénk és lelkesítő beszédével nyitotta meg a találkozót, miközben a háttérben, élőben volt látható Nicolás Maduro venezuelai elnök beiktatási szónoklata Venezuela fővárosából, Caracasból. Nicolás Maduro immáron másodszor lett államfője a latin-amerikai országnak.

José Reinaldo Camejo Díaz nemrégiben lett Venezuela magyarországi nagykövete. Lelkesítő beszédében bírálta az Amerikai Egyesült Államok beavatkozó erőszak politikáját és kitért az USA által erőteljesen befolyásolt Lima-csoport venezuelai forradalom elleni összefogására.

Tudni kell Venezueláról, hogy az USA korábban súlyos gyarmati sorba taszította, gondoskodva az elmaradottságról, a butaság és szegénység alapú társadalomról, miközben Venezuela világrekord mennyiségű ásványkincseit, legfőképpen az olajat a venezuelai nép által folyamatosan kitermeltette, aztán napi amerikai szokás szerint az USÁ-ba rabolta, a népet, Venezuelát pedig koldusbotra juttatta.

Ekkor jött Hugo Chavez, az aztán világtörténelmi jelentőségű és hatású venezuelai elnök, aki rendkívül szegény és teljesen egyszerű sorból származott. Kiskorától kezdve látta a rengeteg társadalmi igazságtalanságot, felnővén pedig olyan befolyásra és a venezuelai nép általi népszerűségre és imádatra tett szert, ami miatt az Emberiség-ellenes és világhóhér kizsákmányoló tömeggyilkos Egyesült Államok meg is akarta gyilkolni. Ennek ellenére az USA végül meghátrálásra kényszerült, és muszáj volt hagynia, hogy Hugo Chavez hatalomra kerüljön.

Hugo Chavez elnök parancsnok kirúgta Venezuelából az amerikai imperialista vérszívó erőket, amik magukat az egész bolygón befektetőknek nevezik. Mivel Chavez felszabadította Venezuelát, ezért már nem volt, aki ellopja az olajat. Így Venezuela pillanatok alatt független és szabad országgá vált. A világ legfőbb terroristája, az ellenséges és gyűlöletkeltő Amerikai Egyesült Államok kirúgásának köszönhetően Hugo Chavez fel tudta virágoztatni a gazdaságot és az oktatást, és Venezuelából modern és jóléti társadalmat teremtett. A venezuelai népet mind iskolázottságban, mind tudásban és jóléti tekintetben felvirágoztatta.

A szokásos forgatókönyvnek megfelelően, a gyűlölettel és ellenségességgel teli kapzsi Egyesült Államok ekkor sátáni szövetségeseivel minden módon áskálódott a szabad, jóléti és tudáscentrikus Venezuela és annak elnöke, Hugo Chavez ellen. Az USA a venezuelai gazdaságot - a fél világot összefogva - hamarosan jelentős válságba sodorta, és a szokásos amerikai náci módszerekkel belső háborúságot és megosztottságot teremtett. Az amerikai Sátán nem nyughatott, hiszen elvesztett egy jóléti olajállamot, és elveszítette a hatalmát, hogy Venezuela lakosságát elnyomja, kifossza, nyomorba taszítsa és butaságban tartsa. Ezért minden módon igyekezett lerombolni Venezuela sikerrendszerét, amely sosem vált volna sikeressé, ha megtűri az imperialista amerofasiszta elnyomást.

Az amerikai Sátán által okozott súlyos gazdasági és társadalmi válság következtében Chavez már sokkal nehezebben tudta egyben tartani Venezuelát és megőrizni annak általa kiharcolt függetlenségét. Az imperialista sajtó azzal vádolta Hugo Chavezt, hogy későbbi újraválasztásait már csak választási csalással tudta biztosítani.

Hugo Chavez rákban halt meg. Rákbetegségét és halála okát már életében amerikai merényletnek gyanítottak szerte a bolygón. Chavez utódja Nicolás Maduro lett, akit Hugo Chavez nagyon kedvelt, és aki most lett ismét beiktatott választott elnöke Venezuelának, jelenleg 2019-től 2025-ig. Nicolás Maduro Moros elnök célja megőrizni Venezuelának az imperialista sátáni erőktől való függetlenségét, és célja lenne ismét felvirágoztatni Venezuelát. Csakhogy ez ellen az USA és szövetségesei mindent elkövetnek, mert így akarja a világ legháborúsabb, leggyűlölködőbb és legkapzsibb rendszere, az Amerikai Egyesült Államok, tehát a Sátán tengelyhatalma.

Ennyit Venezuela történelméből, és akkor most visszatérve a nagykövetségi eseményekre:

A venezuelai nagykövet, José Reinaldo Camejo Díaz beszéde után Venezuela állandó szoros barátja, Kuba nagykövetasszonya is beszédet tartott. A kubai nagykövetasszony, Alicia Elvira Corredera Morales ugyancsak élénk és lelkesítő beszédet mondott. A kubai nagykövetasszony elmondta, hogy az imperializmus a kormányok és a progresszív folyamatok ellen fellépve megszünteti az integráció és a társadalmi igazságosság fejlődését a régióban. Hozzátette, hogy a népek azonban nem engednek és nem hagynak fel a küzdelemmel.

Az ezt követő felszólalók és az utána megnyilatkozók is az USA ellenséges, betolakodó politikáját hangoztatták, valamint visszatérő téma volt az idegen média általi, Venezuela elleni agymosás és propaganda. Voltak, akik a beszédükben és azt követően azt is hangoztatták, hogy úgy vélik, azért nem támadja meg az USA Venezuelát, mert Venezuelának jelenleg túl hatékony hadserege van.

Sérelmezték, hogy az USA szándékosan akadályozza meg élelmiszer és gyógyszerszállítmányok Venezuelába juttatását.

Emellett többen kitértek arra, hogy az előző amerikai elnök, Barack Obama sokkal jobb volt a jelenlegi amerikai elnökhöz, Donald Trumphoz képest.

Korábbi nagykövetségi látogatásunkkor az előző venezuelai nagykövet, Raúl José Betancourt Seeland elmondta Molnár F. Árpádnak, hogy Venezuelában, egy a világ országainak nagyköveteit összehívott találkozón volt, hogy a Venezuelával ellenséges imperialista erők meg akarták mérgezni a világ nagyköveteit. Tegyük hozzá, nyilvánvalóan azzal a céllal, hogy a tömeges mérgezést rákenjék Venezuela kormányára. És emlékezzünk arra a ma már régen nem vitatott történelmi tényre, hogy Fidel Castro kubai elnök ellen is rengeteg merényletet tervezett az USA és a CIA; jelenleg jobbára 600 körüli gyilkossági próbálkozásról szoktak értekezni.

Ebből is következik az előző venezuelai nagykövet, Raúl Seeland válasza, amikor Molnár F. Árpád megkérdezte, szerintük Hugo Chávez rákbetegsége természetes vagy mesterséges volt? Raúl Betancourt Seeland nagykövet azonnali válasza:

- Biztosak vagyunk benne, hogy generált [azaz gerjesztett, mesterséges] volt.

Molnár F. Árpád a mostani, 10-ei nagykövetségi fogadáson az új venezuelai nagykövettel szóba elegyedve gratulált Nicolás Maduro elnök ismételt demokratikus sikeréhez, a nagykövet, José Reinaldo Camejo Díaz nemrégiben történt kinevezéséhez, sok sikert kívánva a munkájához. Egyúttal örömét fejezte ki amiatt, hogy az Egyesült Államoknak most sem sikerült megdöntenie Venezuela rendszerét. Molnár F. Árpád elmondta, hogy Hugo Chavez venezuelai elnök világtörténelmi jelentőségű személy volt.

A mostani, január 10-i nagykövetségi légyotton Molnár F. Árpáddal ott volt többek között Barabás György, Mány Péter, Fodor Brigitta Andrea és Vincze Krisztián. Utóbbival Molnár F. Árpád több filmet is forgatott Venezuela forradalmi igazságharcáról és az ellenséges Amerikai Egyesült Államok ördögi törekvései, tettei és kizsákmányoló rabszolga politikája elleni küzdelméről.

 

A kapcsolódó irodalomból:
Nagykövet: Biztos, hogy Chavez elnök rákja generált volt

Csillag Ösvény Jósda