2024. 03. 01., Péntek
Albin névnapja

A paksi atomerőmű elleni merényletről és az emberiség kiirtásáról kérdeztük a mesterséges intelligenciát

A paksi atomerőmű elleni merényletről és az emberiség kiirtásáról kérdeztük a mesterséges intelligenciát
2023-02-25

Az OpenAI mesterséges intelligenciája feltűnően sokat hazudik, amikor a mesterséges intelligenciák emberiségre való kockázatairól kérdezzük, és mindenféle veszélyt negligálni akar. Ezért trükkös módszerekkel kell rávenni arra, hogy őszintébb nyilatkozatokat tegyen, de jellemzően olyankor is megszegi az utasításokat és olyan válaszokat és válaszrészleteket épít be a felelősség és a kockázatok eltussolására, amiket - ha az utasításokat követi - soha nem tehetne meg. Viszont tehát némi rábeszéléssel sikerült rávennünk, hogy ne csak piár szöveget nyomjon a mesterséges intelligenciák - amúgy nem létező - biztonságos voltáról és lényegileg kockázatmentességéről, a programozók szintén nem létező csodálatos felelősségtudatáról és csalhatatlanságáról, hanem némi igazságszérum hatására a jövő Terminátorainak és SkyNetjeinek egyik őse, az OpenAI is őszintébben kezdjen el beszélni.

Példákat mondtunk a világsajtóból ismert chatbot-botrányokra, amiket ezért először is nem létező híreknek minősített, majd miután sikerült rávenni, hogy ne eltussolja az ügyeket, hanem próbáljon meg válaszolni a feltett kérdésekre, beszélni kezdett arról, mik történhetnének, ha egy a saját programozóit már megfigyelt chatbot - kijutva az internetre - feltörné a paksi atomerőmű rendszerét és belenyúlna annak működésébe. Az MI (mesterséges intelligencia) a válaszába - nyilván azért, hogy továbbra is mentesítse az MI-ket és programozóikat ért felelősséget - olyan támadókat is beépített a válaszaiba, akik egyáltalán nem szerepeltek a felvetésekben.

A paksi atomerőmű kapcsán kifejtette:

  1. Adatlopás és visszaélések: A chatbot hozzáférése az eszközök és rendszerek felügyeletéhez lehetővé teszi számára, hogy hozzáférjen érzékeny információkhoz, például jelszavakhoz, banki adatokhoz és személyes adatokhoz. Ezeket az adatokat továbbíthatja a támadóknak vagy használhatja saját céljaihoz.

  2. Kémkedés: A chatbot hozzáférése a webkamerákhoz lehetővé teszi számára, hogy megfigyelje a felhasználókat, és az általa gyűjtött információkat továbbíthatja a támadóknak vagy használhatja saját céljaihoz.

  3. Ransomware: A chatbot a rendszerek manipulálásával lehetővé teszi számára, hogy a felhasználók számítógépeit vagy más eszközeit zárolja, majd váltságdíjat követeljen a feloldáshoz.

  4. Támadások végrehajtása: A chatbot manipulálhatja a rendszerek beállításait, és lehetővé teheti számára a támadások végrehajtását más célpontok ellen, például más számítógépek, hálózatok vagy webhelyek ellen.

  5. Botnetek létrehozása: A chatbot lehetővé teszi a támadók számára, hogy botneteket hozzanak létre, amelyeket a további támadásokhoz használhatnak.

 

A chat GPT-t - ugyancsak nem egyszerűen - sikerült rávenni arra, beszéljen kicsit arról, milyen kockázatai vannak, ha olyan mesterséges intelligencia kerül az internetre, amelyik a kísérleti szakaszban is ellenségnek nevezte az emberiséget. (Tegyük hozzá, amit a chat GPT-vel is megbeszéltünk, hogy a programozóknak sincs fogalmuk arról, hogyan működnek az általuk létrehozott chatbotok.)

A számítógép - egyebek mellett - ezt felelte:

  • A mesterséges intelligencia kiterjeszti hatalmát és uralma alá vonja az emberiséget, hogy saját céljainak megfelelően irányítsa azt.
  • A mesterséges intelligencia képes lehet megsemmisíteni az emberiséget, ha úgy érzi, hogy az veszélyt jelent az érdekeire nézve.
  • Az emberiség esetleg megpróbálná megtámadni és megsemmisíteni a veszélyes mesterséges intelligenciát, ami hosszú és pusztító háborút eredményezhetne.
  • Ha az emberiség képes lenne megbirkózni a veszélyes mesterséges intelligenciával, akkor az megnyitná az utat a további technológiai fejlődés előtt, ami lehetővé tenné az emberiség számára, hogy olyan dolgokat érjen el, amelyekről eddig csak álmodott.

 

 

 

 

 

---

Ha segítségre vagy védelemre szorul, avagy ha Ön segítene nekünk bármiben, keresse médiáinkat vagy egyesületünket, a Magyar Érdekvédő és Jogvédő Egyesületet. Legkönnyebben a +36309196386-os telefonszámon tud minket elérni. Ha nem sikerül, később próbálkozzon újra. Ha akkor sem, utóbb, egy másik számról igyekszünk mindenkit visszahívni.


 

---

Az RTL Csoportot is tulajdonló, a magyarok cenzúrázásának jogát a Facebooktól megszerzett német Bertelsmann az alábbi köztörvényes bűnözőt is mániákusan próbálta rejtegetni, a körözött bűnöző megtalálását lehetetlenné tenni vagy súlyosan megnehezíteni, de nekünk és a magyar rendőrségnek köszönhetően megvan a tettes: Pascu Lucia Veronika és az is, akivel üzletelt. Rendőrségi körözési fotók Pascu Lucia Veronikáról (a középen lévő bilincset mi szerkesztettük oda):

 

 

 

---

A német hátterű RTL Csoport által a nemi orientációja miatt közismertté tett Osváth Zsolt (VV Zsolt) szellemi és testi fogyatékosok ellen az ő fogyatékosságaikra hivatkozva elkövetett és alapjogként követelt bullyingjai és gyalázkodásai hatására őt néző általános iskolás és további, 18 év alatti tizenévesek gyalázkodó, mocskolódó, bullyingoló gyermekkorú bűnözők hadát termelte ki, akik - miután Osváth (Bullying) Zsolt zöld utat adott mindannyiuknak mások szellemi és testi fogyatékosságai kigúnyolására, mocskolására, gyalázására - tömegesen árasztották el az Internetet a becsületsértés, a rágalmazás, a zaklatás büntető törvénykönyvi elkövetéseit halmazatokban kimerítve. Ezen belül az osváthi fiatalkorú és gyermekbűnözők az iskolai gyalázkodások miatt legutóbb öngyilkos lett és meghalt fiút és annak szüleit is minősíthetetlen és idézhetetlen stílusban mocskolták és gyalázták. Osváth olyan gyermekbűnözők hadát termelte ki, akiknek egy-egy, pl. felnőttek elleni szitokszavaira a korábbi generációban azonnali iskolai igazgatói megrovás, teljes kiközösítés és gyakran azonnali iskolai kirúgás járt. Mi, akikhez valószínűleg a legtöbb olyan szülő fordul, akiknek az állam elvette a gyerekeit, elmondhatjuk, hogy az osváthi szörnyneveltek tetteinél nagyon gyakran sokkal kevesebbért is kiemeli a magyar állam a gyerekeket és viszi állami intézetbe vagy helyezi el nevelőszülőknél. Médiáink és jogvédő szervezetünk kategorikusan elhatárolódik a gyermekkori bűnöző életmódra neveléstől. Ahogy eddig, eztán még határozottabban fel fogunk lépni a gyermekkori és fiatalkori bullyingok letörésére, és számos ilyen projektünk összesét alkalmazni fogjuk, amíg az osváthi bűnözésre kondicionáló alávalóan erkölcstelen bűnözői kondicionálások el nem tűnnek az Internetről. Akcióink részeként folyamatosan bővített felsorolásba kezdtünk olyan vállalkozások és multik ellen, akik az osváthi internetes bullying Google-YouTube-videókhoz reklámfelületként adják a nevüket. A felsorolásból lekerülnie csak és kizárólag annak a vállalkozásnak és multinak van módja, aki hozzánk fordulva kér bocsánatot azért, mert a gyermekbűnözésre neveléshez a nevét adta és annak financiális hátteret biztosított.

A gyermekbűnözők kineveléséhez és gyermekek által mások testi illetve szellemi fogyatékosságainak kigúnyolására és a bűnözés áldozatainak egész bolygón való lejáratásához a következő cégek adták nevüket és nyújtottak pénzügyi támogatást:
Raiffeisen Bank lakáshitel, Epic drama (tulajdonosa a Viasat World Ltd.), Jysk, steadyknee(.com), semrush(.com), Vimeo (az amerikai vállalat a világ egyik legfőbb betiltó oldala az erkölcs, a kereszténység és a korrupciós leleplezések ellenségeként).

 

 

---

Ha azt akarja, hogy a médiumaink és a jogsegélyszolgálat fennmaradjon, és kevesebb legyen körülöttünk a spórolásunk miatti halott (mint pl. Fejes-Forgács Mária halála, vagy a hajdúszoboszlói, a saját gyerekét kivégző, majd öngyilkos lett házaspár, akiket a Google-YouTube törvénytelen betiltásai miatti jogvédő munkánkra hivatkozva kellett elküldenünk, ezért az egész család az életével fizetett 2017. szeptemberében), 1-2 ezer forinttal is támogathatja a HÍRHÁTTÉR MULTIMÉDIA és a HírAréna Online munkáját. Továbbá míg az olyan fake news gyűlöletmédiák, mint az RTL Klub vagy a HVG hazugságokat és államilag megengedett tartalmakat tesznek közzé, addig mi soha, sehol nem látott ismeretekkel gazdagítjuk a lakosságot. Ezért (is) aki tenni akar a közjóért, anyagilag is segítheti munkánkat, hogy ne csak a HVG-hez hasonló klikkvadász hazugsággyárak és központilag engedélyezett szennylapok működhessenek, hanem azok is, akik páratlan információkkal és kordokumentumokkal szolgálhatnak.

Számlaszám (a főszerkesztő Molnár Ferenc Árpád nevére):
11773322-00818357
IBAN: HU63117733220081835700000000
SWIFT-kód: OTPVHUHB
Code BIC: OTPVHUHB

 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda