2020. 05. 31., Vasárnap
Angéla,Petronella névnapja

A legfőbb romagyilkos szeretőjével is beszéltünk - Plusz titkosszolgálati szálak

A legfőbb romagyilkos szeretőjével is beszéltünk - Plusz titkosszolgálati szálak
2017-09-23

A cigányok elleni gyilkosságsorozat agytrösztjének nevezett és több társával életfogytiglanra ítélt Kiss Árpád Sándor szeretője, Fehérné Nyalka Éva elleni bírósági tárgyaláson filmeztünk és fotóztunk.

Cikk: Molnár F. Árpád
Tárgyalási jegyzőkönyv: Szendáj Andrea
Felvételek: Molnár F. Árpád és Szendáj Andrea

Pár nappal ezelőtt, Dr. Gyovai Mihály bíró vezetésével indult Budapesten, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB) az a bírósági büntetőper, amiben a romagyilkosságok miatt elítéltek vezetőjeként megnevezett Kiss Árpád Sándor szeretője, Fehérné Nyalka Éva a vádlott, büntető eljárásban elkövetett hamis tanúzás bűntette címén. A Hírháttér Multimédia és a HírAréna Online két fővel jelent meg a bírósági tárgyaláson.

A romák elleni gyilkosságsorozatnak 6 halálos és nagyjából félszáz további áldozata volt; a maga nemében a magyar történelem legsúlyosabb bűntett-sorozata.

Az ügyekben életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték Kiss Árpád Sándor elsőrendű vádlottat, valamint testvérét, a másodrendű vádlott Kiss István Zoltánt, továbbá a harmadrendű vádlottat, Pető Zsolt Istvánt. Csontos István Csaba negyedrendű vádlott pedig 13 év fegyházbüntetést kapott.

 

ELTUSSOLÁSOK ÉS TITKOSSZOLGÁLATOK

A magyar állam - külföldi tevőleges és hallgatólagos együttműködéssel - nem volt hajlandó a cselekménysorozatot sem vezényszóval vagy máshogyan megfékezni vagy elterelni, sem az elkövetőket elfogni, holott már a molotov-koktélos stb. cselekmények kezdete után, az emberölések sorozata előtt maximum néhány főre szűkült le azon szóba jöhető elkövetői kör, akik felmerülhettek a tekintetben, hogy egy ilyen cselekménysorozatot megszervezhessenek és folytatólagosan végrehajthassanak. Az első vagy a második emberöléses akció után pedig már az is elterjedt a titkosszolgálati berkek meghatározott csatornáin, hogy a titkosszolgálatoknak van egy kedvence, akit az "a Csontos"-ként emlegettek, és aki ekkor még nyilván be sem került a csapatba. (Ez nem azt jelenti, hogy akiket beavattak abba, hogy a titkosszolgálatoknak van egy kedvence, "a Csontos", nyilvánvaló lett volna, hogy ez a valódi neve, mert lehetett ez becenév is.)

Mint utóbb kiderült, a negyedrendű vádlottként aztán 13 év fegyházbüntetésre ítélt Csontos István Csaba, a koszovói katona, már koszovói missziója előtt beszervezésre került a Katonai Biztonsági Hivatalba (KBH), a katonai titkosszolgálati tartótisztje pedig Hódos Ernő Lóránd volt. Sőt, a romák elleni merényletek és gyilkosságok még tervben sem voltak, amikor Csontos István Csabát a katonai titkosszolgálat már ráállította a későbbi romagyilkosokra, és ma már nyilvános tény, hogy Csontos István jelentett is róluk a katonai titkosszolgálatnak. A későbbi elkövetőket a titkosszolgálatok már akkoriban is kiemelt nemzetbiztonsági kockázatként azonosították, és éppen a cigányellenesség és rasszizmus vonatkozásában.

Aztán elkezdődtek a romák elleni bűncselekmények, amik gyilkosságokkal folytatódtak, de a magyar állam és az ellenzék nemzetbiztonsági szervei a merényletsorozatról semmilyen módon nem voltak hajlandók átvenni információkat és bizonyítékokat, sem személyesen, sem csomag formájában. Sőt, amikor e cikk írója (Molnár F. Árpád) a gyilkosságokról csomagot küldött a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) kecskeméti kirendeltsége számára (ennek a titkosszolgálatnak a mostani neve Alkotmányvédelmi Hivatal), azt - postai pecsétek nélkül - egyszerűen visszadobták a lakásom postaládájába, a bejelentési kísérletekre pedig változatos politikai és hatósági üldözések indultak. A postaládás visszadobást - annál is inkább, mivel általam titkosnak ítélt adatok sorát is tartalmazta - roppant ellenséges és nettó retardált titkosszolgálati akciónak ítéltem. A következményei pedig örökre kihatnak a magyar állam elleni megtorlások formájában is.

Csontos István Csaba már régen is jelentett a később elítéltekről, majd miután visszatért Koszovóból, gyanúsan tipikus állami eljárással előbb pszichiátriai vizsgálatok után, pszichiátriai okokra hivatkozva alkalmatlannak nyilvánították (hogy lereszelhessék vagy utóbb bármikor elmebetegnek nyilváníthassák), majd az elkövetők internetes fórumán az elkövetők bizalmába férkőzve, a leszerelése utáni első napokban máris beépítésre került az elkövetők közé.

Ugyanakkor nem világos, hogy Csontos István Csaba mennyire tudta, mi történik, illetve mennyire volt beavatva a történésekbe. Az viszont pl. egyértelmű, hogy később nagyon próbált kimenekülni a helyzetből, segítséget próbált kérni, de nem kapott, sarokba szorítva és csapdában érezte magát, miután pedig - ez is tipikus állami módszer - a hatóságok rajtaütöttek a társaságon, először egyedül őt engedték szabadon, majd mégis elfogták. Csontos István Csaba pedig egyetlenként tett részletes feltáró tanúvallomást, a romagyilkosságokért később elítéltekre vonatkozóan.

E cikk írója operatív vonalon dolgozott bűnüldözésben a rendőrséggel és a titkosszolgálatokkal: az állam által szervezett bűncselekményeknél bevett formula - és sokáig vagy most is legalább a szolgálati titok vagy az államtitok körébe tartozik -, hogy rajtaütéskor a beépített emberrel előre lebeszélik, hogy rajtaütéskor a helyszínről ki fogják engedni. Viszont az állam, a rendőrség, a titkosszolgálatok stb. szerepét mindig ki akarják mosni, ezért a beépített embert utóbb (vagy már akkor) gyakran elfogják, bíróság elé állítják, az állam letagadja, hogy az ő emberük volt, és a bíróság által, közönséges bűnözőként elítélik.

Az államban soha nem szabad megbízni. Soha, semmikor. Az államot és szerveit mindig potenciális vagy echte ellenségként kell kezelni. Az állam mindannyiunk ellensége. Az állam közellenség. Veszedelmesen és bármikor halálos ellensége minden civilnek és minden nem civilnek.

Egy megfelelően képzett személy bevethető harci gépként működik. Ha engem annak idején politikai gyilkosság elkövetésével bíztak volna meg, én is végrehajtottam volna, és bármikor az életem adtam volna a háttérért. Ma már, hogy függetlenedtem a mocskos és megbízhatatlan bűnöző államtól, más szövetségesi superiorok fontosak. A szövetségeseinket feltétlen szövetségeseinkként, az ellenségeinket kifejezetten életellenes vagy halálos ellenségeinkként kell kezelni.

 

BESZÉLGETÉS NYALKA ÉVÁVAL, A "KORONATANÚVAL"

A romagyilkosságokért elsőrendű vádlottként elítélt Kiss Árpád Sándor szeretője, Fehérné Nyalka Éva azért állt bíróság elé, mert az ügyészség megalapozottnak ítélte, hogy hamisan tanúskodott a romagyilkosságokért elítéltek büntető pere során.

Nyalka Évával - akit közelijei Nyafinak szólítottak - a bíróság folyosóján találkoztam. Mivel a romagyilkosságok bírósági perének első másfél évében az összes tárgyaláson jelen voltam (heti két tárgyalási nap), és nem voltam ellenséges, ezért jó viszonyba kerültem a roma áldozatokkal éppen úgy, mint a vádlotti kör számos kapcsolatával, és megannyi tanúval.

A Nyalka Évával való mostani találkozásról azért írok, mert nem gondolom, hogy bárkinek az érdekeit vagy a személyiségi jogait ezzel sérteném.

Nyalka Éva ápolt és jól öltözött volt. Hangulati fekvése az átlagosnál alacsonyabb, depresszív jelekkel, de most is közvetlen, kommunikációs készsége pedig nívós. Azt mondja, mindent tönkre tett körülötte ez az ügy. Elmondása szerint három éve nem néz tévét és nem internetezik. Sőt, telefonja sincs. A munkahelye - amely az adóhatóságnál volt - mindig nagyon fontos volt számára és hálás volt azért, hogy a botrányok ellenére sem rúgták ki. Most az első mondatai között szerepelt, hogy a munkahelyét is elveszítette.

Ahogyan most is, mindig kitűnt, hogy hétköznapi, bűnözés- és erőszakmentes életébe keveredett a nehézsúlyúvá váltnak nevezhető Kiss Árpád Sándor és egyre inkább felpörgött életmódja, ami Nyalka Éva személyiségétől távol áll. Nyafi Kiss Árpád Sándort szerette, nem a politikai akcióit. Nyilván ennek is köszönhető, hogy a később romagyilkosságokért elítélt személyek tipikusan csak nőként kezelték. Titkolóztak előtte, Nyafi bíróság előtt most felolvasott rendőrségi tanúvallomásai szerint pedig visszatérően életveszélyesen fenyegették stb. A tanúvallomásokban az ellene irányuló fenyegetés, életveszélyes fenyegetés, félelem és megfélemlítettség érzése halmozottan visszatérő elem.

 

A ROMAGYILKOSSÁGOKÉRT LEGFŐBB ELÍTÉLT SZERETŐJÉNEK TANÚVALLOMÁSAIBÓL

Nyalka Éva bíróságon most felolvasott rendőrségi tanúvallomásai kitértek a tiszalöki gyilkosságra, ahonnan a befejezett emberölés után a mára elítéltek, a nagy esőben autójukkal elakadtak. Telefonon, éjjel a helyszínre hívták Nyalka Évát, aki nem tudta, hol jártak a fiúk, csak azt, hogy elakadtak a sárban. A Nyafi beszámolt arról, hogy türelmetlenek voltak vele, tartott attól is, hogy Kiss Árpád Sándor megüti. A szeretőt küldték el traktorért is, amely kihúzta az autót a sárból. Nyafira ráparancsoltak, hogy ami történt, arról nem beszélhet senkinek.

A Kiss Árpád Sándorral kapcsolatban Nyalka Éva rendőrségi tanúvallomásaiból a bíró, Dr. Gyovai Mihály felolvasta, hogy Nyafi kapcsolata Kiss Árpád Sándorral 1999-ben kezdődött. Nagyon összebarátkoztak, szerelmes lett belé és sokat segített neki. Kiss Árpád Sándor testvérét, Kiss István Zoltánt (egyébként egy cigány elkövető) késsel leszúrta, ami miatt kórházba került. (Ez egyébként meghatározó trigger lehetett a későbbi bűncselekmények motivációjában.) Kiss Árpád Sándor 2000-ben Izraelbe költözött. Egy idő után megváltozott a kapcsolatuk. A fiúkat nem lehetett elérni, Pisti (Kiss István Zoltán) hozzá sem szólt, Árpi (Kiss Árpád Sándor) egyre agresszívebb lett. Többször megfenyegették. Amikor hazavitte Kiss István Zoltán barátnőjét, beszélgetett vele, és ezt utóbb elmondta a fiúknak. Ők megijedtek, majd egy kocsiba ültették, elvitték és bántalmazták.

Nyafi tanúvallomása szerint 2009 Szilveszterén egy pisztolyt talált Kiss Árpád Sándor fiókjában. Ekkor mondta, hogy többé nem akarja őket látni. Azt gyanította, hogy a fiúk valami katonai szervezetet alapítottak, és vannak még fegyvereik. Rendeltek katonai cuccokat az interneten is.

Tudta, hogy jeleznie kellene az erős gyanúját. Árpi azt mondta, nem lesz baj, amíg azt teszi, amit ő mond. Azt is mondta, ne nézzen híreket és ne foglalkozzon semmivel. Nyafival elhitették, hogy megvan az ember, aki őt megöli, ha kell, akkor is, ha Kiss Árpád Sándort elfogják. Azt viszont nem akarta elhinni, hogy Árpi olyanokban is benne lehet, mint cigány családok megtámadása.

Évek óta ismerve Nyalka Évát, komoly hátrány lehet, hogy a tanúvallomásait tekintve túlzottan befolyásolható, és nagyon erősen hajlamos a tanúvallomásokban annak engedelmeskedni, aki éppen rejtett pszichológiai módszereket alkalmaz vagy nyílt nyomásgyakorlással él. Ezért velejéig ismerve a rendőrség kihallgatási módszereit, az az igazság, hogy egy Nyalka Éva esetében ráadásul vádhatóságként működő és a vádakban érdekelt rendőrség körülményei között tett tanúvallomásokból tényekre következtetni kicsit olyan lehet, mint fekete lyukra vagy neutroncsillagra házat építeni. Azaz információk kinyerhetők ezen tanúvallomásokból, de valódi ház azokból aligha emelhető.

A bírósági tárgyalás 2018. januárjában folytatódik.

 

KERESSEN VELÜNK KAPCSOLATOT

Tudni kell, hogy mi - a titkosszolgálatokhoz hasonlóan - olyanok vagyunk, ahol az információ eltűnik, azaz messze a legtöbb dolog soha nem kerül semmiféle felhasználásra.

Aki a cigánygyilkosságokról vagy ezek kapcsán információval tud vagy akar szolgálni, írjon nekünk az e-mail címünkre, vagy keresse Molnár F. Árpádot személyesen vagy az elérhetőségei bármelyikén.

Minden információért elkötelezettek leszünk, és a hála nálunk nem üres fogalom.

E-mail címünk: info.hirarena@gmail.com
Molnár F. Árpád Facebook-oldalára privát üzenetet írhat: https://www.facebook.com/molnarf.arpad.eli
Telefonon - romagyilkosság-ügyben - elsősorban ezt a számot hívják: +36/30/919-6386

Bejelentéseket és információkat a minket üldöző és betiltó izraeli, amerikai és európai kormányok felől is várunk! Azaz: a minket egyoldalúan megtámadott Izrael és Netanyahu-kormányzata, valamint titkosszolgálatai, a sokáig szándékosan eltussolt, törökök elleni fasiszta gyilkosságokba bukott merkeli Németország, Európa leginkább zsidóüldöző állama, azaz Franciaország, továbbá a magyarok elleni politikai üldözésekről hírhedt Svájc, aztán Európa leglopósabb titkosszolgálatával rendelkező Ausztria, valamint a bushista koncentrációs táborokról is hírhedt Olaszország, Európa legbunkóbb diplomáciájával rendelkező Csehország, a diktatúra kiépítése irányába tartó Lengyelország, az állami arrogancia miatt az Európai Unióból már kibukott Nagy-Britannia, és az európai betiltásunknak és üldözésünknek teret adott Amerikai Egyesült Államok.

 

A kapcsolódó irodalomból:
A romák elleni gyilkosságsorozatban a szerető ellen indul büntetőper!

Csillag Ösvény Jósda