2021. 04. 13., Kedd
Ida névnapja

A KNDK szellemi alapja - Cikk a baráti Észak-Koreából

A KNDK szellemi alapja - Cikk a baráti Észak-Koreából
2019-05-22

Az észak-koreai barátaink által küldött anyagok közül az egyiket tárjuk most Tisztelt Olvasóink elé. A rövid cikk címe: A KNDK szellemi alapja. (A kép a Koreától kapott számos fotó közül való.) (Szögletes zárójelben a szerkesztő megjegyzései.)

Forrdítás: Molnár F. Árpád
Közreműködött: Fodor Brigitta Andrea

A KNDK szellemi alapja

A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság felszólítja az embereit, hogy mutassák be az önellátás szellemét a társadalmi élet és a gazdaság minden területén. Az önellátás a koreai nép szellemi alapja és a lendület előremutató és fejlődő mozgatórugója, amely a modern történelmen keresztül futott. Miközben a történelmi tapasztalat szellemében lángolva mélyreható lelki fejlődést éltek át, felfedezték a spirituális erő es a kreativitás forrását, a lelki háttere és forrása az állam és nemzet önellátásának és jólétének eléréséhez.

A modern koreai önállóság története akkor kezdődött, amikor Kim Il Sung [Kim Ir Szen - a szerk.] fegyveres küzdelmet indított, hogy felszabadítsa az országot a japán katonai megszállástól. Amikor az országot Japán kolóniájává tették, az anti-japán gerillák felfegyverkeztek, saját készítésű gránátokkal, a törött fegyvereket megjavították, sőt, elvették az ellenség fegyvereit, és a japán hadsereget hosszú időre szétverték.

Amikor az országot a koreai háború során (1950-1953) lerombolták [az ellenséges erők a koreai lakosság egyötödét irtották ki - a szerk.], a nép bátran helytálltak, és a háború utáni újjáépítést önerőből, a saját erejükben bízva hajtották végre, így röpke 14 év alatt végrehajtva a szocialista iparosítást. Még mindig büszkén emlékeznek arra, hogy ezekben a napokban a saját erejükből és technológiai képességeikből építettek teherautókat, traktorokat és elektromos mozdonyokat, mivel ezekben a napokban csak fejlett ipari országok tudtak ilyeneket építeni.

Az 1990-es évek elején, amikor a szocializmus több országban összeomlott, a KNDK-nak súlyos politikai és gazdasági nehézségeket kellett megtapasztalnia, de népe - az önellátás szellemével - felülkerekedett ezeken, és megakadályozta az ellenséges erők rendszerét abban, hogy megfojtsák az országukat. Ezek aztán a történelem és hagyományok nagy tárházba kerülnek, és tanítanak az előző generációk nagy szellemi erejéről.

Az utóbbi években az ország számos sikert ért el, az erőszakos szankciók és az ellenséges erők blokádja ellenére, és ez felkeltette a világ figyelmét. A nehézipar szektor olyan sikereket ért el, mint többek között az UHP elektromos ív kemence fejlesztése és a Juche-alapú vasgyártó rendszer kialakítása. Az olyan könnyűipari gyárak, mint a lábbeli, ételízesítők, kozmetikumok, táskák és notebook-gyárak teljes kapacitással működnek, hozzájárulva az emberek életszínvonalának javításához. Jól jövedelmeznek az újonnan épített, világszínvonalú sturgeon gazdaságok és nagyüzemi gyümölcstermesztési alapok. Az ország most egy új típusú metrót, trolibuszt és villamost produkál, saját technológiai háttérrel. Ezek a siker jelei, amely hasonlókról, szankciók és blokádok közben a többi ország soha nem is álmodott; ezek az önellátás szellemének gyümölcsei.

Gyakori az a mondást: "Még ezer mérföld is nagy távolságnak tűnik, mikor valaki a saját erejére támaszkodik, és még egy nagy távolság is ezer mérföldnek tűnik, amikor valaki mások erejére támaszkodik.”

Fényes a jövő a koreai nép számára, akik nagyon erősek, és az előttük álló utat a saját erejükre támaszkodva nyitják meg, kreativitásuk pedig valóban kimeríthetetlen.

 

Olvassa el az előző Korea-cikkünket is:
Gyermekjogok a KNDK-ban (Észak-Koreától kaptuk)

 

 

 

 

---

Ha bajban van, vagy Ön segítene nekünk bármiben: Tel.: +36/30/919-6386.
HírAréna Online - Hírháttér Multimédia

Csillag Ösvény Jósda