2022. 12. 06., Kedd
Miklós névnapja

Zavarjuk el együtt a kifosztókat! - Az útzár fokozódik

Zavarjuk el együtt a kifosztókat! - Az útzár fokozódik
2015-05-15
2015. május 7-én a Nem Adom a Házamat Mozgalom és a Radikális Bankellenes Csoport szervezésében sikeres, a mostanság megszokottakhoz képest nagyszabású, nagyon jó hangulatú SeVizahiteles tüntetésnek lehetett résztvevője mindenki, aki aznap Budapesten a Széchenyi István térre (a változásokat nem kedvelők kedvéért Roosevelt térre) kilátogatott.
 
Vincze Krisztián


A szervezők a sikerre való tekintettel meghívnak minden közvetlenül és közvetetten érintettet a következő demonstrációra, amelynek időpontja 2015. május 29-e lesz. A tervek szerint a rendezvény 14 órakor kezdődne Budapesten, az i-Gazságügyi Minisztérium épülete, Budapest V. ker. Kossuth tér 2 – 4. előtt, majd valamilyen közeli helyszínen két órás útlezárással folytatódna.
 
Természetesen, ha a kifosztott nép követeléseit az azokért felelősök ismét figyelmen kívül hagyják, mi több, kutyába sem veszik őket, akkor sűrűbb időközönként további demonstrációkat helyeztek az érintettek kilátásba. Mert az önvédelemhez való jog sokkal erősebb, mint az egész világ kifosztására és rabigába taszítására törekvő pénzvilág profitérdeke.
 
Tekintsék meg beharangozó videó összeállításunkat:
 

Kedvcsinálóként a május 7-i rendezvényről itt is olvashatnak:
 
 
A Nem Adom a Házamat Mozgalom felhívása itt olvasható:
 
A beérkezett javaslatok alapján az alábbi főbb pontok szerint fogjuk megvalósítani a május 29-i SeVizahitles nyomásgyakorló, figyelemfelhívó megmozdulást:

Helyszín: Budapest Kossuth tér 2-4. i-Gazságügyi Minisztérium.
  • 13 órakor gyülekező, 14 órakor kezdés.
  • 17 órakor átvonulás a 2 órás útzár helyszínére. Az útzárat duplázzuk, és így lesz a következő tüntetésnél is mindaddig, amíg nem teljesítik a SeVizahitelesek követeléseit.
 
Amikor mindenki aláírta a felhívást, akkor átadjuk Trócsányi László miniszternek. A követelések hasonlóak lesznek a május 7-i megmozduláséhoz, amit 7-én át sem vettek.
Most már nem azt követeljük, hogy vegyék át, hanem hogy teljesítsék.
 
-         Bankmentő törvények visszavonása, Kártérítés, Felelősségre vonás.
 
A 3 órás demó ideje alatt leginkább rövid (5 perces) felszólalásokban a résztvevők fognak arról mesélni, hogy velük mi történt, hogyan képzelnék el a megoldást, mit üzennek károsult társaiknak…

17 órakor átvonulunk az útzár helyszínre. Az eddigi javaslatok alapján az egyik lehetséges hely az Alkotmány utca, Bajcsy – Zsilinszky út kereszteződése. (Egyrészt nincs messze, másrészt látványos széles út. Ezen kívül nem zavarja az indokoltnál jobban a város forgalmát)

Itt leülünk, (széket hozzanak azok, akiknek úgy kényelmesebb) és folytatjuk az egyéni felszólalásokat, követeléseink megfogalmazását.
 
A május 7-i tapasztalatok alapján javasoljuk az egységes megjelenést. Nagyon jól nézett ki a földön ülve a sok hasonló öltözetű elszánt ember.

Mivel látjuk, hogy sokan a narancssárgát nem szívesen öltenék magukra, így a Nem adom a házamat mozgalom tagjai úgy döntöttek, hogy az egységes megjelenés érdekében erre a demóra, és a folytatásra lecseréli a jól bevált figyelemfelkeltő színvilágot.

Hosszú tanakodások után a választás a citromsárgára esett. Gyakorlatilag ez az egyetlen olyan sokak által viselhető, és olcsón beszerezhető szín, amit még egyetlen parlamenti párt sem használ. Kérünk mindenkit, hogy sárga fölsőben, és az áldozatokra emlékezve fekete nyakba valóval jöjjön.

Terveink szerint a minisztérium előtt ismét gyertyával emlékezünk azokra, akik nem bírták már a kifosztást elviselni, és lesz ismét égetés is. Hozzatok égetni való szerződést elszámolást, népét eláruló politikusok, kifosztó bankárok neveit, képeit…
 
Mit üzenünk azzal, hogy leülünk?
  • Elszántságot. Aki leül, az elhatározta, hogy nem mozdul. Az ülő embert csak nyomós érvek bírják rávenni, hogy felálljon. Pl. ha teljesítik a követeléseit.
  • Békét, erőszakmentességet. Az ülő ember nem lép fel fenyegetően. Az ülő ember nem akar rendőrökre támadni, így joggal várhatja el, hogy vele szemben is így járnak el. Én biztos vagyok benne, hogy ma Magyarországon nincs olyan rendőr, aki földön ülő emberekre támadna.
  • A kétórás leülés azt jelenti, hogy fokozzuk a nyomásgyakorlást. Megdupláztuk az előzőt, és ha a résztvevők úgy döntenek, akkor a következő tüntin ismét duplázunk. Mi nem akarjuk azonnal az egész város forgalmát bénítani hosszú időre, de nem hagyjuk magunkat kifosztani. Határozottan, és mindaddig békésen lépünk fel, amíg erre hagynak lehetőséget.
 
Gyere te is! Tegyél a szabadulásodért! Küzdjünk együtt az igazságunkért!

 

Csillag Ösvény Jósda