2022. 10. 02., Vasárnap
Petra névnapja

Vígjáték-kinevezés az Orbán-kormányban: halgazdálkodás fejlesztéséért felelős miniszteri megbízott!

Vígjáték-kinevezés az Orbán-kormányban: halgazdálkodás fejlesztéséért felelős miniszteri megbízott!
2014-08-02
Mától a neonhalakra és a tubifexekre is figyel Pártunk dicső és Nagy Vezére, Orbán Viktor. Barátja, Fazekas Sándor ugyanis kinevezte barátját, Fazekas Szabolcsot halgazdálkodás fejlesztéséért felelős miniszteri megbízottá. A halak még hallgatnak.
 
Szatírikus cikk: Molnár F. Árpád

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter saját haverját, Fazekas Szabolcsot nevezte ki - kapaszkodjanak meg - halgazdálkodás fejlesztéséért felelős miniszteri megbízottá. A Fidesz - érthető önkritikából - nem csinált olyan reklámot az eseménynek, mint szokott. A propaganda hangulatot valószínűleg a humorérzékük is visszafogta, hiszen akárhogyan is forgolódtak, egyetlen tengert vagy óceánt sem sikerült találniuk Magyarországon, csak alföldet alföld hátán, s a széles rónát széltében-hosszában elfoglaló hatalmas orbáni földbirtokokat. Viszont az igaz, hogy otthoni akváriumból és abban úszkáló neonhalakból, guppikból és tubifexekből kétségtelenül jól el vagyunk látva. Van tehát mit halfejleszteni, hiszen ezt a sok halacskát is valahogyan gazdálkodni és halfejleszteni kell, és a gazdáikra sem ártana jobban odafigyelnie és megrendszabályoznia Pártunk és Kormányunk Bölcs Vezérének, Orbán Viktornak. Kell tehát a szabályozás és a miniszteri posztok miniszteri posztok hátán, hiszen sokan nem tudják például, hogy a tubifex valódi neve tubifex tubifex, és ez a gyűrűsférgek (Annelida) törzsébe, ezen belül a nyeregképzők (Clitellata) osztályába és a csővájóférgek (Tubificidae) családjába tartozó faj. Mi is lenne országunkkal, ha Pártunk és Kormányunk élén nem egy ilyen Dicsőséges és Bölcs Vezér állna, mint Orbán Viktor!

De a tréfát félretéve: megérthetjük, hogy Orbán Viktor nem csak azért találta ki talán minden magyar idők legtöbb államtitkári stb. közpénz-posztját, hogy haverjait és haverjainak haverjait, valamint haverjai haverjainak haverjait gazdagítsa multi- és multimilliomossá, míg a munka alapú társadalom fideszre szavazó idiótái CÖF-ös zászlórongyot lengetve söprik az utcán a port vagy tépkedik a gazt a mezőn, mint a skizofrének, az Európai Unió legalacsonyabb minimálbéréért, amit még csak nem is annak neveznek, hogy az EU ne vegye figyelembe a statisztikát: Orbán Viktor Magyarországán dolgoznak napi 8 órát a legkevesebb pénzért. Az Európai Unió demokratikus sereghajtójának oligarcha- és banditaállamában, amiben Orbán Viktor sikeres honvédő háborút folytatott a nyugattal szemben a magyarok rekordalacsony bérezésére és emberi jogaik rekordszinten végrehajtott tönkretételére. Ismét győzött tehát a kelet a nyugat felett, mint 1945-ben, amikor pártunk és népünk a keleti blokkba zuhant, míg mindenki más, aki tőlünk nyugatra került, felszabadult és meggazdagodott.

A halgazdálkodás fejlesztéséért felelős miniszteri megbízott feltalálására ugyancsak igazán nagy szükség volt, mint ahogy arra is, hogy Orbán Viktor megvédje a 10 millió magyart a nyugati gazdagság és a mindenhol másutt biztosított emberi jogok esélyétől is. Ugyanis Magyarországnak köztudottan nagy tengerei vannak, hatalmas halászhajó flottákkal és óceánjárókkal, világszerte híres-neves, halált megvető bátorságú halászokkal és halász családokkal, akik bizony sok generációval ezelőtt is viharos, háborgó tengereinken vonultak ki hatalmas halászhajóikkal, életüket nap nap után kockára téve. A rengeteg halászcsalád, az elképesztően hatalmas halászhajó flották és az ezekkel járó irdatlan mennyiségű halászat miatt indokolt volt végre ezt is elnöki irányítás alá vonni, amelyet a dicső és a magyar nép értelmén rekorddiktátorrá és rekordoligarchává dagasztott Fidesz megtett, és amit mocskos, áruló elődeik elhanyagoltak.

De a halgazdálkodás fejlesztéséért felelős miniszteri megbízott címzetes, tekintetes titulusa másként is felragyogtatja hazánk egén Orbán Viktor napsugaras holdvilág orcájának fényes bölcsességét. Népünk Szeretett, Kedves és Bölcs Vezére ugyanis népünk lelkesedő szívét is megdobogtatja, amint Pártunk és Kormányunk dicső útján haladva együtt érez a halgazdálkodás fejlesztéséért felelős miniszteri megbízott hazafias lelkesedésével, aki halgazdálkodást fejlesztő miniszteri megbízottként bizonyára jól ismeri az ilyen fejlesztéseket munkájából, tehát a virtuális számítógépes játékokból, ahol csak rá kell klikkelni a megfelelő ikonra, és máris megindul a töltésjelző, aminek befejeztével a miniszteri megbízott is elégedetten nyugtázhatja, hogy a halgazdálkodás fejlesztése épület a következő szintre lépett. Ez a fejlesztő miniszteri megbízott számára bizonyára pont olyan örömet nyújt, mint gyermekeinknek, amikor egy ilyen épületfejlesztést - ugyancsak a számítógépeken, ugyanis valódi vizet hiába is keresnének Magyarországon - elvégeznek.

Tudni kell, hogy egy-egy sikeres fejlesztés után Orbán Viktor és kormánya nagyobb pontszámot tud adni, rengeteg egyéb bónuszlehetőséggel. Ilyenek a soron kívüli, milliárdokat elnyelő prémiumok, az egzotikus szigetekre közpénzen utaztatások stb., ahol a halgazdálkodás fejlesztéséért felelős miniszteri megbízott személyesen csodálhatja meg az óceánok halállományát; helyesebben azt nem, mert sajnos, a teljes halállomány mindig a víz alatt van, nehogy megfulladjon, ahogyan tenné hazánk rónaságain és pusztaságain, viszont a közpénzeinken méregdrága éttermekben a tintahaltól a rákon és a homáron át bármit megrendelhet Pártunk és Kormányunk halgazdálkodás fejlesztéséért felelős miniszteri megbízott tekintetes nagyra becsült excellenciás közjogi méltóság ványadt ványadtovics vinyov.  Pártunk és Kormányunk mesésen gondoskodik miniszteri megbízottaink tömegeinek pihenéséről, amelyet megérdemelnek fáradtságos és áldozatkész dicső munkájukért, amiket a járdákon és a földeken dolgozó, gazoló népünk üdvrivalgása, tapsvihara és a Szovjetunió május elsejei, CÖF-ös békamenetes felvonulásai kísérnek. Azon a napon, amikor népünk nem az utcát söpri a közmunka pogromban és nem is gazol a gazok között, a haszontalan mezőn, hanem megünnepli, hogy a többi napon viszont ezt csinálja, az Európai Unió népeinek legalacsonyabb béréért, az Európai Unió leggátlástalanabbul legbűnözőbb és leggazdagabb oligarchái magasztos utasítására, a munka alapú társadalom maximálisan hülyének nézett, fideszre szavazó, málenkij robotos idiótájaként.

Fontos tudnia tehát Pártunk és Kormányunk népének, hogy van miért robotolniuk, van miért gürizniük ott, ahol egész Európában a legkevesebb bért, a legkevesebb jogot és a legtöbb büntetést kapják, mert Pártunk Bölcs és Kedves Vezére, Orbán Viktor sereghajtó úr zseniális koponyáját éjt nappallá töri, s mint Rákosi Mátyás elvtárs, álmatlan éjszakáin forgolódik, hogy minél több ilyen nagyszerű és hazánk, valamint dolgozó, lelakott és putrissá tett munkás-paraszt-tahó népünk számára elmúlhatatlan vagyonvesztést, befolyás-katasztrófát, nyomort és diktatúrát okozzon. Borulva közben példaképeinkhez: a totális szegénységben, nyomorban, kilátástalanságban és elnöki, oligarchákkal telemocskolt diktatúrákban élő rothadó, moslék elnöki diktatúrákba.

Előre, elvtársak, erőt, egészséget. És ne feledjék: munka alapú társadalomban munkát, munkát és munkát! A Pokolba a Szabadság, Egyenlőség és Testvériség elavult eszméjével, meg a jóléti társdalommal, amiket a mocskos imperialisták követelnének hazánkra és reklamálják ezek példátlan hiányát! Mi már megtaláltuk utunkat, Pártunk és Kormányunk irányvonalát, valamint Dicső és Bölcs Vezérünket, akinek mindezt köszönhetjük! Előre, elvtársak a Szovjetunió útján, Oroszországba, Ázsiába, a sztálini-putyini úton! Orbán Viktor, Kedves és Bölcs Vezérünk tudja, hogy ez adhat neki és oligarchatársainak menekvést a felelősségre vonás anarchiájától, a nyugati felforgatóktól, valamint a népünkben egyre nagyobb tömegével elharapózó reakciós, ellenforradalmi erők anarchistáitól, akik mind népünk romlására törtek!

Csillag Ösvény Jósda