2024. 06. 14., Péntek
Vazul névnapja

Viccpártok Magyarországon? Fidesz, Kétfarkú Kutya vagy Bartos Cs. István?

Viccpártok Magyarországon? Fidesz, Kétfarkú Kutya vagy Bartos Cs. István?
2014-02-18
Külföldön is került a Törvényhozásba a Kétfarkú Kutya Párthoz hasonló viccpárt, de megnézhetjük a Fidesz kétharmadát vagy Bartos Cs. István elsöprő köztársasági elnöki győzelmét is...

Magyarországon ismételten sem akarta a bíróság hivatalosan elfogadni a Kovács Gergely elnökletével működő Kétfarkú Kutya Párt létezését, de a párt nem adja fel a küzdelmet.

A párt - 2006-os megalakulása óta - ígért már örök életet, ingyen sört, valamint hegy építését az alföldi Szegedre. Mindeddig lehetetlennek tűnő ígéreteit csak Orbán Viktor próbálta valóra váltani, aki faluja kerti sarkába futballstadiont építtet, továbbá repülőteret is akar a kicsiny lélekszámú porfészekre, Felcsútra. Úgyhogy a Kétfarkú Kutyának is fel kell kötnie a gatyát, ha Európa posztmodern Ceausescujával versenyre akar kelni az őrült ötletekben.

Az Orbán-kormány alatt - a sajtócenzúrára jellemző módon - a Kétfarkú Kutya Pártnak még az egyik vicclapját is betiltották. Ebben a szürreális országban még azt is gondolhatják sokan, hogy azért, mert Orbán megint onnan csent el néhány olyan megalomániás ötletet, amit ő maga akar valóra váltani és nem akar elmés ötletein a Kétfarkú Kutyával osztozni. Inkább - ha koalícióról van szó - marad Semjén Zsoltnál, aki sosem gondolkodik, csak bólogat.

Ami biztos, hogy Orbán Viktor nem kedveli a humort, helyesebben akkor nem, amikor ő is terítékre kerül. Hogy az Európai Unió demokratikus sereghajtójaként emlegetett Orbán mennyire gyűlöli a Kádár-rendszerben is elfogadott szatírát, azon is lemérhető, hogy az állami és kereskedelmi csatornák összeséből szinte 100 %-ban eltűnt a jelenlegi miniszterelnökről vagy tetteiről mindenféle viccelődés és már évek óta! Sőt, Sas József az egyike volt azoknak, akik nyíltan is utaltak az elnöki autokráciára, amikor arról szóltak, hogy a kabaré mára komoly veszélybe került, mert aki a vezérről viccel, azt könnyen tönkre tehetik. Az pedig, hogy az "Orbán lapjáról kitiltottak társasága" nevű Facebook-csoportot most már többedik alkalommal betiltották - amely rengeteg képet és bejegyzést is végignézve, kezdettől ártalmatlan szatirikus, rövid írásokat vagy karikatúrákat közöl -, tehát az ilyesfajta betiltások is Orbániáda természetes hétköznapjaihoz tartoznak.

Sebaj - mondhatnánk -, fő, hogy a kilakoltatott családok és magánszemélyek tömegei, a hajléktalanok, a rokkantak és a munkanélküliek kormány részéről deviánsozása, bűnözőzése, a hontalanok tömeges bebörtönzése éppolyan legális, sőt, kötelező szociopata tananyag Magyarország összes fejlődésben lévő kisgyermekének is, mint amilyen természetes volt Adolf Hitler irányítása alatt, hogy az alacsonyrendű ember elsősorban nem a tetteiről, hanem a származásáról ismerszik meg.

És az sem vicc, hogy ennek alapján, bizony, Orbán Viktor és családja pillanatok alatt egy koncentrációs táborban végezné, hiszen roma származású az egész család, egyébként magyar állampolgárok milliói által kormányra szavazva.

S ha már a viccállamoknál tartunk, kicsit komolyabbra fordítva a szót: külföldön már került a Törvényhozásba a Kétfarkú Kutya Párthoz hasonló viccpárt, nem is egyszer. Az ilyen pártok aztán - bejutván az Országházba - image-et cseréltek és komoly politizálásba kezdtek.

Az Orbán Viktort és családját megszavazó sok millió magyar választása sem a véletlen műve. Emlékezhetünk arra is, amikor az "Egymillióan a magyar sajtószabadságért" nevű Facebook-csoport alternatív köztársasági elnökválasztást írt ki, amelyre mindenki szavazhatott, bárkit megnevezve. Nem meglepő - elnézve Orbán Viktor kétharmadát -, hogy a magyar nép toronymagasan a falusi koprofágot (szarevőt jelent), Bartos Cs. Istvánt választotta Magyarország köztársasági elnökének, amely tény utalásos említését is erőteljes, vigyorgásba hajló mosollyal díjazta még Bárándy Péter volt MSZP-s igazságügyminiszter is, aki amúgy mindig szörnyen komoly arcot vágott, azóta, hogy a médián keresztül megismerte a polgári lakosság. Az "Egymillióan a magyar sajtószabadságért" szervezet azonnal sutba dobta, amit demokráciából tanult és - pánikszerűen meghamisítva a választási végeredményt - a nemzetközileg is elismert és futtatott Facebook-csoport Dopemant, azaz Pityinger Lászlót kiáltotta ki győztesnek. Csakhogy az eredmények az egész világ számára folyamatosan láthatók voltak az Interneten.

Orbán Viktor és Bartos Cs. István kétharmadát elnézve tehát a Kétfarkú Kutya Pártnak is megvan az esélye nem csak arra, hogy - amint engedélyezik - bejusson az Országgyűlésbe, de arra is, hogy akár azonnal megnyerje az országgyűlési választásokat és elsöprő sikerrel kormányra kerüljön!

S hogy ezt miből lehet gyanítani? Hát pl. abból, hogy a magyar lakosság szerint a legalkalmasabb az ország kormányzására Orbán Viktor és Bartos Cs. István. Ki más, ugye? Ki feltételezné - de most halálosan komolyan -, hogy a Kétfarkú Kutya Párt ezeken az állapotokon csak tovább ronthat? Egy próbát csak megér, megnézni, mi történik, ha a Kétfarkú Kutya kezdi kormányozni az európai kontinens Kárpát-medencének nevezett tulajdonképpeni kvázi tanyasi vécéjét. Biztosan nem süllyed még mélyebbre a föld, de Orbánékkal viszont egészen biztosan.
 
Élő oroszlánokat ígér a Lánchídra a Kétfarkú Kutya Párt
 
 
HírAréna

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda