2023. 11. 30., Csütörtök
András,Andor névnapja

Várkonyi Szabolcs: Startolunk a Baranya Kupán! (Interjúnk)

Várkonyi Szabolcs: Startolunk a Baranya Kupán! (Interjúnk)
2015-07-27
- A Stefani Baranya Kupán láthatunk legközelebb indulni téged és navigátorodat. Ki fogja diktálni az itinert és most melyik autóval fogsz nekivágni a száz kilométer versenytávnak?

- Most a felségemmel fogok indulni a Peugeot 208 R2-vel, már nagyon szeretné kipróbálni ő is, nem mondhattam nemet.
 
- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu
 

- Két gyors lesz számotokra kialakítva, az egyik 18,3 a másik 9 kilométeres lesz. A szervezők egyelőre nem nevezték meg a gyorsokat, de aki járt már arra az tudhatja melyek is ezek.  Szerinted melyek ezek?
- Nem foglalkoztam vele, a gyorsokat tudjuk, csak az irányt nem, de teljesen mindegy is, minden irányból ismerjük a pályát, bár talán jobban örülnék a Nyárásvölgy-Hetvehely iránynak, így sokkal régebben mentünk rajta. A másik biztosan a szokásos Remeterét-Árpádtető lesz.
 
- A hosszabbikról mentek ás majd a rövidebbikre. Itt már azért nagyjából "üzem meleg" gumikkal és fékekkel tudtok rajthoz állni?
- Nagy baj lenne, ha csak itt lenne üzem-meleg az autó, gondolom Nyárásvölgy előtt az aránylag hosszú etapon lesz elég idő bemelegíteni mindent, főleg a várható időjárási körülmények között.
 
- Ez ugyan nem egy ORB verseny, de "gumijelölés" is vár rátok. Ezt mit is jelent?
- Ennek igazából nincs jelentősége, ugyanazzal a gumival kell teljesíteni két gyorsot, de ezt enélkül is így csinálnánk.
 
- Itt milyen kategóriában fogtok indulni?
- "M" csoportban a 2WD kocsik között.
 
- Nemsokára itt a Barum Rallye. Ezt a versenyt egy tesztnek fogjátok szánni, vagy azért oda-oda lépsz majd a gáznak is?
- Igen, ez egy teszt lesz a Barum Rallye előtt, de a teszt csak akkor ér valamit, ha az ember minimum 90%-ban kiautózza az autót, így mindenképpen erre fogunk törekedni. Egyébként a Barum előtt fogunk még csinálni egy nagyobb tesztet, hisz az még majd egy hónap múlva lesz.

 
Támogatók: HETECH TREND KFT, SUN&FUN HOLIDAYS, TRUCK PARTS KFT. AIRVENT ZRT. DROIDX KFT. VILLUMEN KFT.  VPT GROUP, HONDA ÉLES, CARWAX, DI-FER KFT, ATRA KFT.
 
Fotó: Makai Gergely

Csillag Ösvény Jósda