2023. 11. 30., Csütörtök
András,Andor névnapja

Várkonyi Szabolcs: Mi mást kívánhatnék, mint nagy adag szerencsét (Interjúnk)

Várkonyi Szabolcs: Mi mást kívánhatnék, mint nagy adag szerencsét (Interjúnk)
2015-01-03
Várkonyi Szabolcs – Berendi Dávid
Honda Civic Type-R R3
32. Internationale Jänner Rallye
2015.01.04-06
 
- Még szinte ki sem hűlt a Honda motorja a Szilveszter Rallye óta, és ti már is egy nemzetközi versenyre készültök navigátoroddal Berendi Dáviddal.
- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

- 2015. január 4-6 között kerül megrendezésre Ausztriában a 32. Internationale Jänner Rallye, amely a Shakedown-al veszi kezdetét a maga 1,99 kilométerével.
Mi célt is szolgál a Shakedown ezen a versenyen?

- A shakedown, mint általában a bemelegedést, a helyszínnek megfelelő végső beállítások megtalálását szolgálja, bár nekünk idén, mint ERC prioritásos versenyzőknek, ez kimarad, helyette egy kvalifikáción veszünk részt, amin eldől a végleges rajtsorrend, bár ezután, ha még van kedvünk, részt vehetünk a shakedown-on is.

Mindkét napi utolsó két gyors sötétben lesz valószínűleg. Én általában szeretem a sötétet, elég jól is szoktam menni, remélem ez most is így lesz, bár a várható nehéz időjárási viszonyok miatt most nem biztos, hogy annyira szeretni fogom.

- Január ötödikén tíz, míg másnap a zárónapon nyolc gyors vár rátok, összesen 238 versenykilométer van rátok mérve a navigátoroddal. Ebből is a leghosszabb szakasz a Schönau - St Leonhard, a maga majd 23 kilométerével.
Itt először 16:26 rajtoltok el, majd 19:30-kor. Ez már bizony estébe nyúló gyors lesz.
Szereted-e az esti gyorsokat, mennyire elég két pályabejárásból felírni a pályákat?

- A két felírás talán annak elég, aki 10.-ik alkalommal indul a versenyen, így messze nem biztosít azonos feltételeket, én nem is értem, sőt egyenesen veszélyesnek tartom, de ez van, ezt kell szeretni.

- Milyen instrukciók alapján választasz gumikat a gyorsokra?

- Mivel még nem versenyeztem ilyen körülmények között, a puskázásos taktikát választjuk feltehetőleg, tehát megpróbáljuk kilesni, a tapasztaltabbak mit választanak.

- Az időjárás tekintetében mi várható a rally ideje alatt?

- Az előrejelzések alapján egyértelműen havas verseny lesz, remélem így is lesz, bár nincs benne tapasztalatom, de nagyon szeretném kipróbálni.

- Végszónak: 2015 első ERC versenye előtt mit kívánsz magatoknak?

- Mi mást kívánhatnék, mint nagy adag szerencsét, ha valahol, akkor itt szükségünk lesz rá a célba érkezéshez is.

Támogatók: HETECH TREND KFT, SUN&FUN HOLIDAYS, TRUCK PARTS KFT. AIRVENT ZRT. DROIDX KFT. VILLUMEN KFT.  VPT GROUP, HONDA ÉLES, CARWAX, DI-FER KFT, ATRA KFT.
 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda