2021. 01. 20., Szerda
Fábián,Sebestyén névnapja

Választás: bölcs idióták, idióta bölcsek

Választás: bölcs idióták, idióta bölcsek
2018-04-06

A szavazás túlnyomóan nem egyéni akaratot tükröz vissza. A nép azt eszi, amit elé raknak. Az a nép azonban, ami ettől a maszlagtól négy évre, a következő etetésig, befogja a pofáját, pár ciklus után már lehet, hogy kipusztul.

 

 

Cikk: Nagy Sándor (Naleksz)

Nemcsak akkor lehet kritikát megfogalmazni, ha szavazunk. Diákok is hallassák hangjukat, a most még csak 21 éves se várjon vasárnapig!

Ne legyünk korunk idiótái! Ha bármilyen társadalmi problémát észlelünk környezetünkben, jelezzük és követeljük a változást. Szavazás előtt, szavazás (vagy nem szavazás) közben és szavazás után. Szélsőjobbtól szélsőbalig, nekik úgyis arra kell(ene) hajlaniuk, amerre a köz akarja.

Utódaink felé tartozunk felelősséggel, nem a politikusaink vagy főnökeink iránt. Ha nincs kritika, akkor ez a tökéletlen, valóban idióta demokrácia hajlamos elhitetni, hogy minden úgy jó, ahogy van. E bűvölet szerint a rendszert ráérünk négy évenként megerősíteni olyan szavazással, amiben kritikát érvényre juttatni lehetetlen.

Van olyan rubrika, hogy egyik párt sem jó? Minden választás súlyos csúsztatás, amíg ezt a visszajelzési lehetőséget elsikkasztják. (Ez például egy kimondott kritika.)

Azzal, hogy szavazatunkat mi érvénytelenítjük vagy egy ellenszavazó honfitársunk, ugyanoda lyukadunk ki: négy évre ismét rá akarnak szedni bennünket a hallgatásra, a csendes beletörődésre.

 

 

Nagy Sándor

2018. 04. 06.

Csillag Ösvény Jósda