2020. 11. 25., Szerda
Katalin névnapja

Vajda Attila: Csehov azt mondta, hogy azért vannak a börtönök és az elmegyógyintézetek, hogy azokat a mindenkori kormányok feltöltsék

Vajda Attila: Csehov azt mondta, hogy azért vannak a börtönök és az elmegyógyintézetek, hogy azokat a mindenkori kormányok feltöltsék
2014-04-02
2014. február 26-án Vajda Attila, a Magyar Polgári és Nemzeti Jogvédő Szervezet elnöke arról nyilatkozott a Híraréna újságíróinak, milyen hozzáállást tapasztalt, mikor Molnár F. Árpád fogdába kerülésének okai után érdeklődött.
 
Interjú és cikk: Kovács Adrienn Nikoletta

Kovács Adrienn Nikoletta (riporter):
- Milyen hozzáállást tanúsítottak a hivatalos szervezetek, amikor Molnár F. Árpád, a Híraréna és a Hírháttér Multimédia főszerkesztője fogdába, majd a Békéscsabai Járásbíróságra került?

Vajda Attila (jogvédő elnök):
- Egy telefon során értesültünk arról, hogy Molnár F. Árpádot, a nemzetközileg is igen jól ismert, nagy tekintélyben álló, a Hírháttér Multimédia és a Híraréna főszerkesztőjét letartóztatták. A Magyar Polgári és Nemzeti Emberjogvédő Szervezetet megkereste a 8. kerületi Rendőrfőkapitányság is. Ezután utánajártunk, mi okból lett őrizetbe véve, mert mint megtudtuk, nem letartóztatva lett, hanem csak őrizetbe véve. A 8. kerületi rendőrségtől kaptuk mindazokat az információkat, hogy igen, itt van, itt lett elhelyezve, emberi környezetben. Alapjáraton azt a visszajelzést kaptam a rendőrségtől, hogy odafigyeltek, nem akartak semmilyen tekintetben jogsértő állapotokat fenntartani vagy jogsértő magatartást tanúsítani, hogy ebben vagy bármi ügyben a jogvédő szervezet vizsgálatot kérjen vagy indítson. Ellenben a Békéscsabai Járásbíróságról illetve a Gyulai Törvényszékről teljes elutasítást kaptunk. Letették a telefont, megszakították a beszélgetéseket és semmit nem tettek annak érdekében, hogy valami információhoz jussunk - nyilatkozta Vajda Attila, az MPNJSZ országos elnöke.
 
 
Az eset bár nem tegnap történt, viszont nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a tényt, ki vagy kik voltak elutasítóak és kik segítőkészek az ügyben. Kik szolgálják az igazságot, képviselik az emberséget. Vannak ugyan, akik ma még teljesítik a parancsokat, de egyszer talán megváltozik az a tény, hogy bármikor az emberek mellé állhat egy olyan hivatalos szervezet (aminek példáját láthattuk már más országokban), kiknek döntő szerepük lesz Magyarország történelmének további alakulásában és a börtönök ekkor nem az ártatlanokkal, hanem olyan emberekkel lesznek megtöltve, akik az igazi bűnösök emberiségellenes tetteik miatt és akiknek ott a helyük, örök életükre.
 
Interjú és cikk: Kovács Adrienn Nikoletta

Csillag Ösvény Jósda