2024. 03. 01., Péntek
Albin névnapja

Vadonatúj tudományos komplexum Észak-Koreában (Fotókkal!)

Vadonatúj tudományos komplexum Észak-Koreában (Fotókkal!)
2016-07-31
Észak-koreai barátainktól kaptuk eme friss fotókat a 2016 elején átadott Sci-Tech Komplexumról, amely Korea fővárosában, Phenjan-ban található. Észak-Korea mindenkivel jóban lenne, aki tiszteletben tartja, függetlenül attól, hogy előtte ellenségesek voltak-e vele szemben.

Cikk: Molnár F. Árpád
 
Mint azt egy pár héttel ezelőtti cikkünkben - az egyik észak-koreai intézet igazgató-helyettese, Ri Yong Phil (kapitalista országokban eltitkolt) munkájából szemlézve - megírtuk:

"A dokumentum megfogalmazza, hogy a legfelsőbb vezető, Kim Dzsong-un (KIM JONG UN) azt mondja, a KNDK (a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság, azaz Észak-Korea) javítaná és normalizálná a kapcsolatait azokkal az országokkal, amelyek tiszteletben tartják a KNDK szuverenitását és barátságosak a KNDK-val, még ha a múltban ellenségesek is voltak vele szemben." (Klikk a cikkünkhöz!)

Koreai barátaink mutatták be azt az idén, 2016-ban átadott új tudományos és technológiai komplexumot is, amely a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (KNDK) fővárosában, Phenjanban épült fel. A 106.500 négyzetméteres komplexum egy átfogó e-könyvtárral, 10 beltéri és kültéri tudományos-technológiai kiállítással, és számos más látnivalóval rendelkezik. Az épület formája a tudományos világnak az atomról alkotott klasszikus szimbólumát formázza, ahogyan az atommag (nukleon) körül az elektronpályák elhelyezkednek. A komplexum - amely számos multifunkciós és interaktív eszközzel van felszerelve - a koreai fővárost átszelő Tedong folyó Ssuk nevű szigetén terül el.

A phenjani Sci-Tech Complex-ről - terveink szerint - a későbbiekben filmfelvételeket is publikálunk.
 
Tekintsenek meg néhány fotót; a teljes méretekért klikk a képekre:
 
 
 
 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda