2023. 09. 25., Hétfő
Eufrozina,Kende névnapja

Űrkikötő épülhet Felcsúton

Űrkikötő épülhet Felcsúton
2014-01-27
Jó ideje nem merünk már kicsik lenni, ez tisztán látszik abból ami felcsúton is történik és mivel lóra termett nemzet vogymuk, ezért a többség már azon sem botránkozik meg,  amikor délceg vezérünk, a ló érkezési oldala felé fordulva gyiázza a pacit.  Hiába no, ha már egyszer nekünk köszönheti Európa az alsónadrágot (is), akkor kössük föl úgy, ahogy senki más. Ne csak a világnak mutassuk meg, hogy merre van Felcsút, minimum az univerzum tudtára kellene adni. 

Domján Tibor, Budapest
 
 
Bizonyára, már Gerorge Lucas is minket magyarokat dicsőített világhírű Star Wars fimjeiben, amikor a trillógia leghősiesebb kalózűrhajójának a Millennium Falcon (Ezeréves Sólyom) nevet adta, ezért nehogy már ne Felcsúton építsék meg a világ első bolygóközi űrkikötőjét. 
 
Persze, volt már nemrég egy ferihegyi Sólymunk is, de az beláthatatlan időre Offshore-ba költözött (lehet éppen költeni), ahol ugyan szintén van pár telke Orbán családnak, de akkor fölöslegesen vették volna meg bagóért, azt a rengeteg felcsúti szántót, meg a gázszerelő Mészárosnak se nagyon van kedve traktorozni, mióta a 88. leggazdagabb magyar lett. 
 
Ha már a következő négy évért cserébe mindenképpen meg kell építeni Paksot, akkor legalább lesz ami leköti azt a temérdek energiát, amit előállít,  a nép ugyanis biztos nem fog annyi pénzért energiát vételezni amennyiért az új erőmű ki fogja biztosítani számára, gyaníthatóan inkább disszidál, éhendöglik, megfagy vagy visszatér a jól bevált tábortűzhöz, ami körül ülve, finnugor ősapái a kalevalát költötték. 
 
Tartva magunkat a felcsúti arányokhoz (stadion férőhelyek/meccsekre járók száma) nem valószínű, hogy nyamvadt kis Mos Eisley méretű űrkomp kikötőbe kellene gondolkoznunk, minimum egy birodalmi csillagromboló flottát volna érdemes vendégül látni, egyszerre. Ez, egycsapásra megoldaná a munkanélküliséget, hiszen akár egymillió közmunkás is túrhatná a megmaradt felcsúti földeket le egészen Fehérvár határáig,  betonozhatnának és hegeszthetnének évekig, az addigra orosz atominnovációkon edzett mérnöki kamara tagjai pedig még a Paksinál is újabb kihívásokkal szembesülhetnének. Az, mondjuk nyilvánvaló volna, hogy a Simicska Lajos lenne a generálkivitelező, de szerintem senkinek nincs kétsége affelől, hogy az országban mára neki van a legtöbb tapasztalata a közpénzek elköltésében, ez a beruházás pedig minden volna csak olcsó nem. Szerencsére tudjuk, hogy ami olcsó az általában nem is jó, a lényeg pedig éppen a távlatokban van, a finanszírozás kérdésével most nem is húznám az időt. 
 
 
Az sem kizárt ugyanis,  hogy az addigra felfejlesztett infrastruktúra: a termérdek focipálya, Lévai Anikó új szállodája, a futball stadion, kisvasút és a vezér magánrepülőtere miatt,  egyből hozzánk látoganának el a világűr különböző gyarmatosítói és így, éppen velünk, pardon, vezérünkkel tudnának tárgyalni a bolygó esetleges leigázásáról. Ami, remélem senkinek sem kell hosszasan ecsetelni (a TEK pedig egyszerűen államtitokká minősíthetné), hogy mennyire fontos nemzetstratégiai szempont Magyarország számára, hogy elsőként rendelkezzen megfelelő méretű bolygóközi űrkikötővel, Felcsúton. Létérdek.
 
(Véleményem szerint, az sem volna hátrány - bár lehet, hogy ezt könnyen kiforgatná a média - ha Orbán kertjéből közvetlen rálátás volna erre az objektumra (is), a közmunkások ugyanis, mindenféle szedett-vedett, kompetencia nélküli népek és simán ellopnák a lapátot vagy kalapácsot ha nem érzik a tarkójukon, hogy a megfelelő helyről meg vannak figyelve.)
 
Ha pedig a földönkívüliek, esetleg mégsem gyarmatosítani hanem csak kereskedni akarnának az emberiséggel, rögtön ott volna a sok CBA, hiszen, mire a NAV megkeresei mind az évi 1700 milliárd forintnyi ellopott áfát, a multik közül már csak a CBA maradna az oszágban, hiszen csak náluk nem kell keresni! Szegények, egy darabig úgy is azzal lesznek elfoglalva, hogy betöltsék azt a sok szép üresen maradt élelmiszerüzletet (kvázi: űrt) amit az áfatolvaj külföldi multik menekülésük közben hátrahagynak. 
 
Az űr-áfa csalást pedig egyelőre nem fogjuk büntetni, hiszen kezdetben mindenki megérdemli a bizalmat, illetve nehogy az a téves kép terjedjen el rólunk galaxis szerte, hogy szabályoznánk a piacot, a versenyt, vagy egyszerűen csak vállalkozás ellenesek lennénk. 
 
Megvan Felcsút leszállunk!
 
Magyarország tehát még jobban teljesítene, Felcsút pedig lassan végre az űrből is látszana, ja és Paks is!
 
 
 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda