2022. 10. 05., Szerda
Aurél névnapja

Úgy érzem, sokat gyorsultunk a kocsival! (Interjúnk)

Úgy érzem, sokat gyorsultunk a kocsival! (Interjúnk)
2015-08-12
Interjú Várkonyi Szabolcs Rallyversenyzővel.
 
- A hétvégét a Stefani Baranya kupán töltötted, ahol párod Mónika navigált neked. Ezt a versenyt az augusztusi Barum Rally-ra való felkészülésnek szántad.
 
- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

Prológgal kezdődött a Baranya Kupa, milyen volt a sok néző között szlalomozni?
- Nem igazán szeretem és értem ezeket a szlalomozós prológokat, nem ezeknek a kocsiknak valók, inkább csinálna rendező egy shakedown-t, vagy egy szupespeciált, mint pár éve Zobákon. Sőt, inkább a szombat délutáni semmittevés helyett lemehetett volna legalább egy kör, hogy ne vasárnap késő este kelljen hazautazni, de ezt úgy látszik a magyar rendezők ennyi idő után sem képesek felfogni és akceptálni, hozzáteszem, még mindig Markó Tibi a leginkább versenyzőbarát rendező az országban.

Az esőben mentetek-e, ha igen mennyire sikerült az úton tartani a Peugeot 208 R2-őt?
- Jó lett volna esőben is kipróbálni az autót, de pont a legkeményebb gumik voltak fent, mikor szakadni kezdett az eső, ráadásul annyira bepárásodott az üveg, hogy a szervizparkba alig találtam vissza.

A hetedik gyorson nem volt időtök, valami történt, vagy a hat gyors elég volt beállítani az autót a következő versenyre?
- A Nyárásvölgyi gyors eleje annyira tönkrement már a 3. alkalomra is, hogy nem akartunk kárt tenni sem a kocsiban, sem defektet kapni, ráadásul későn is végeztünk volna, így inkább hazamentünk, pedig amúgy nagyon élveztük.
 
Megosztanád a portálolvasókkal mennyire is sikerült ráhangolódni a Barumra?
- Úgy érzem, sokat gyorsultunk a kocsival, de még mindig maradt benne, ezért is sajnálom az utolsó gyorsot.
 
A Barum Rally előtt teszteltek-e még valahol?
- Még tervezünk egy tesztet, de még nem tudjuk hol és mikor.
 
 
Támogatók: HETECH TREND KFT, SUN&FUN HOLIDAYS, TRUCK PARTS KFT. AIRVENT ZRT. DROIDX KFT. VILLUMEN KFT.  VPT GROUP, HONDA ÉLES, CARWAX, DI-FER KFT, ATRA KFT.
 
 

 
 

Csillag Ösvény Jósda