2024. 03. 01., Péntek
Albin névnapja

Túlsúlyban a republikánusok - Obama hírlevele magyarul

Túlsúlyban a republikánusok - Obama hírlevele magyarul
2014-11-09
Valószínűleg ismét kizárólag mi fordítottuk magyarra és publikáltuk a lakosság számára az amerikai White Hall (Fehér Ház) hírlevelét. Hírlevelében a demokrata Obama elnök azt az időközi választást kommentálja, amelyben a republikánusok többségbe kerültek, így mostantól nehezebbé válik a kormányzás a 2016-os elnökválasztásokig.
 
Fordította: Emma Paradigma
Megbízó: Molnár F. Árpád

Kedden amerikaiak milliói szavaztak. A republikánusoknak jó éjszakájuk volt. Gratulálok minden pályázónak, aki nyert.
 
De ami számomra kiemelkedően fontos, az az amerikaiak üzenete, amely a mostanit kiemeli a választások sorából. Az emberek azt várják a választottaiktól, hogy olyan keményen dolgozzanak, ahogy csak bírnak. Azt várják, hogy összpontosítsunk a törekvéseikre - nem a sajátunkra -, hogy elvégezzük az ez időszakra eső munkát.

Úgy tervezem, hogy felgyűrt ingujjal olyan keményen fogok dolgozni a következő két év minden pillanatában, ahogy csak bírok. Ez az ország valódi és tagadhatatlan haladást ért a a 2008-as válság óta eltelt hat évben. De a munkánk nem ér véget addig, amíg minden egyes amerikai nem érzi a gazdasági növekedést ott, ahol a számára a legfontosabb: a saját életében.

Habár biztos vagyok benne, hogy bizonyos kérdésekben, amelyekben igen elszántak vagyunk, továbbra sem értünk egyet, mégis a Kongresszussal együtt fogok működni ennek a munkának az elvégzése érdekében. Az előttünk álló kihívások túlságosan fontosak ahhoz, hogy pártoskodások vagy ideológiák meggátolják nemzetünk haladását.

A folyamat során szükségem lesz az Ön segítségére is. Az elkövetkező hetekben és hónapokban az Önhöz hasonló amerikaiakat fogom keresni, ezért kérem, maradjon velünk kapcsolatban.

Optimista vagyok a jövőnket illetően. Az összes tv képernyőt elborító vörös és kék színek és a cinizmus ellenére mi nem a kék és a vörös állama vagyunk, hanem az Egyesült Államok.

Kedden amerikaiak milliói, demokraták és republikánusok, nők és férfiak, fiatalok és idősek, feketék és fehérek - akik rászánták az idejüket és bölcsen kinyilvánították állampolgári akaratukat. Ez a cselekedet olyasmi, amiről nem szabad megfeledkezni a politikai kommentárok csetepatéi közepette. Mert a haladás a megismeréssel kezdődik.
 
Menjünk dolgozni.

Barack Obama elnök

 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda