2020. 05. 31., Vasárnap
Angéla,Petronella névnapja

Trump hőbörög, hogy Kína - Észak-Korea kapcsán - a saját, nem pedig az USA érdekeit képviselte

Trump hőbörög, hogy Kína - Észak-Korea kapcsán - a saját, nem pedig az USA érdekeit képviselte
2017-07-30

- Nagyon csalódtam Kínában. A mi bolond vezetőink megengedték nekik az évi több száz milliárd dolláros kereskedelmet, mégis... - így kezdi négy mondatos Twitter-üzenetét Donald Trump amerikai elnök.

Fordítás és gyorscikk:
Molnár F. Árpád

(Publikálva: 15:02.38 óra)

Twitter-üzenetében Kínát bírálta Donald Trump amerikai elnök, amiért Kína Észak-Korea-politikája nem az Amerikai Egyesült Államok abszolút katonai hatalmát szolgálja, és nem segíti elő, hogy az USA a figyelem és az erők megosztása nélkül fenyegethesse Kínát, Oroszországot és a világ összes nemzetét.

Trump a következő szavakba csomagolta a fentieket, főképpen Kínának címezve:

"Nagyon csalódtam Kínában. A mi bolond vezetőink megengedték nekik az évi több száz milliárd dolláros kereskedelmet, mégis ... SEMMIT sem tettek értünk Észak-Koreával kapcsolatban, csak beszéltek. Nem engedjük ezt tovább folytatni. Kína könnyen meg tudja oldani ezt a problémát!"

Kínának, Oroszországnak és a világ más országainak kényelmes az a status quo, ami évtizedek óta fennáll ellentétként a Koreai NDK (azaz Észak-Korea) és a nyugat között. A nagyhatalmi Kína és Oroszország érdekelt a helyzet fenntartásában, Észak-Korea elvesztése pedig a térségben egyoldalú amerikai katonai hatalmat eredményezne, ami Kínát, távolabb pedig Oroszországot, de egyébként az egész világot fenyegetné. Valamiféle kétpólusú világ nagyjából az egész Emberiség érdeke.

Az önmagát "csalódott"-nak nevező amerikai elnök viszont nem csalódhatott az Egyesült Államok módszereiben, hiszen a napokban újabb szankciókat jelentett be Oroszország, Irán és Észak-Korea ellen. Miközben az USA Afrika egész kontinensét is mélyszegénységben, háborúban és tömeges éhhalálban tartja, a szupergazdag afrikai olajállamokban pedig a szokásos imperialista népirtó kizsákmányoló receptet követi: a lakosság megosztása, az olajkutak és a haszon amerikai kézben tartása, a háborúk, a lakossági analfabétizmus és a mélyszegénység fenntartása, az egészségügy közel középkori szinten tartása, és a tömeges népirtó éhhalál futószalagon gyártása.

Kevesen tudják, mert a nyugati média mindig eltitkolta, hogy pl. Líbia annak idején Kadhafival, vagy pl. Venezuela annak idején Hugo Chavez-zel úgy lett analfabéta mélyszegény nyomortársadalomból modern és dúsgazdag lakosságú állam, hogy kirúgták a liberáliskodó és befektetőknek nevezett amerikai burzsoáziát, az olajkutakat - szocialista és kommunista módszerekkel - államosították, és az olajkutak hasznát a saját nemzetük és lakosságuk felvirágoztatására - oktatásra, ingyen egészségügyre, ingyen lakhatásra, feltétel nélküli jövedelmekre stb. - fordították.

Az USA sosem bocsátotta meg az imperialista amerikai vérszívó parazita here, megbízhatatlan, hálátlan, kapzsi és rosszindulatú tömeggyilkos amerikai csótány kirúgását, a vérszívó és ingyenélő amerikai vírusok és tetvek helyére emelt nemzeti függetlenséget és busás jólétet: Líbiát az amerikai Sátán megsemmisítette és végeérhetetlen polgárháborúba és terrorizmusba döntötte, Venezuelát pedig - miközben rákkal nagy valószínűséggel meggyilkolta annak történelmi nagy vezetőjét, Hugo Chavez-t - gazdaságilag szétverte, és a polgárháború szélére sodorta.

Klikk a képre!

 

Csillag Ösvény Jósda