2022. 10. 05., Szerda
Aurél névnapja

Trackwood-lázban ég Európa

Trackwood-lázban ég Európa
2015-07-30
Trackwood-lázban ég már nem csak Magyarország, hanem szinte egész Európa. A máriapócsi katlan, a hihetetlen éjszakai verseny hangulata sok-sok európai pilótát vonz ismét kis hazánkba, hogy több ezer néző előtt mérkőzzenek meg a legjobb magyar versenyzőkkel.

Béres Szabolcsot, a Trackwood atyját elsősorban a részletekről faggattuk:
 
A Trackwood évről-évre egyre népszerűbb a külföldi drift pilóták körében is. Mi a titka ennek a rajongásnak szerinted?
 
Béres Szabolcs: Ha viccesen akarnék fogalmazni, akkor ez a driftesek mekkája, minden évben elzarándokolnak a TRACKWOOD-ra a falhoz, hogy megtiszteljék! De az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy komoly erőfeszítéseket teszünk minden évben, hogy a versenyzők itt érezzék magukat a legjobban egész évben.
 
Idén hány nemzet képviselteti majd magát a Trackwoodon?
 
Béres Szabolcs: Eddig a következő országokból érkezett  nevezés: Lengyelország, Ukrajna, Litvánia, Fehéroroszország, Lettország, Németország, Oroszország, Szlovákia, Csehország, Horvátország és a mi fiaink. Ha jól számolom akkor ez eddig 11.
 
Mi az, amire szervezőként, rendezőként a legnagyobb hangsúlyt fektetitek a szervezés során?
 
Béres Szabolcs: Hogy sose ígérjünk olyat, amit nem tudunk teljesíteni, és amit megígérünk, azt maradéktalanul teljesítsük, ez eddig igen jól bevált. Persze mindig megfűszerezzük pár dologgal főleg a TRACKWOOD-ot, de szakmai titkokat azért nem szívesen osztok meg. Amire büszkék vagyunk, hogy miénk évről évre a legőrültebb és legelitebb verseny képzeletbeli díja.
 
Mesélj egy-két olyan pilótáról és autójáról, aki nem járt még Máriapócson és így igazi kihívás lesz számára a katlan!
 
Béres Szabolcs: Michal Reichert a Zestino Team cseh pilótáját volt szerencsém már többször látni és a 850 lóerős BMW-je nagyon brutál, így tőle durva körökre számítok. Anton Trekhonin a Zestino Team orosz pilótája okozhat még meglepetést mindenkinek, mert a bevállalós fajtából való. Ha a magyar fiúkról van szó, akkor Magyar Tamás a Markom Racing Team versenyzője szintén először jön mind Máriapócsra, mind a TRACKWOOD-ra, így kíváncsian várom az első köreit és véleményét a pályáról.
 
 
És ha már Zestino Europe, akkor természetesen mikrofonvégre kaptuk Roman Kolesárt, hogy a csapat terveiről és tagjairól meséljen nekünk:
 
A Trackwood igazi csemege a drifterek körében. Szerinted mi a legjobb ebben a versenyben?
 
Roman Kolesár: Az augusztus végi Trackwood nagyon híres és tekintélyes drift verseny. Egyedi éjszakai drift egy gyors és veszélyes pályán, ahol mindig fantasztikus a közönség és a hangulat.
 
Nagyon sok Zestino színekben versenyző pilóta áll majd rajthoz a Trackwoodon. Hányan érkeztek majd és milyen autókkal?
 

Roman Kolesár: A Zestino Europe jelenleg a legnagyobb európai drift csapat nagynevű, híres versenyzőkkel. Minden országból csak TOP versenyzőt választunk ki, aki képviseli a Zestinot. Terveink szerint minden évben kétszer minden Zestino versenyző részt vesz egy ilyen versenyen. A Zestino Trackwood most az egyike ezeknek, ahol bemutatjuk versenyzőinket.
 
Nem tartanak a pilóták a faltól?
 
Roman Kolesár: A jelenlegi drift tendencia erősen összpontosít a hátsó érintési pontokra és zónákra, ezért szinte minden versenyen a pálya olyan, ahol gyakran közel van a fal. Az igazán jó drifterek el tudnak menni pár centire a faltól.
 
A Trackwood minden évben egyedi, izgalmas és megunhatatlan. A Zestino Europe nevében pedig Roman Kolesár még azt is elárulta, hogy sok-sok meglepetéssel készülnek nem csak a nézők, hanem a versenyzők számára is.
 
Ne feledjétek: 2015. augusztus 21-22. Trackwood – Máriapócs
 
További információk:
http://drifting.hu/hirek/trackwood
https://www.facebook.com/trackwood
 
Fotó: Darázs Erika
 

Csillag Ösvény Jósda