2022. 10. 03., Hétfő
Helga névnapja

Tóth István: Szoros versenyre számítok

Tóth István: Szoros versenyre számítok
2014-09-23
Interjú Tóth István autocross versenyzővel a Keceli verseny előtt.
- Október 12-én ismét felöltöd az autocross-os overálodat és nekilendülsz a versenyautóddal a Keceli versenynek. Egyszer már indultál ezen a pályán. Akkor hogy tetszett, milyen eredménnyel zártad a versenyt? Elöljáróban mondanál magadról pár szót?
- Akkor mutatkoztam be, mint újonc, és második helyezést sikerült elérnem. Mondanom sem kell, óriási élmény volt; álmodni sem mertem jobb kezdésről.
- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu


Tóth István
Daihatsu 1300
777 Racing Team
Amatőr Autocross verseny
Kecel. 2014.10.12.

- Ismét lesz Cross taxi?
- Az én kocsim egy üléses gép, szóval én nem tudok ebben részt venni, de gondolom, hogy lesznek többen is, akikkel ki lehet próbálni a versenyzés élményét.

- Ezen verseny melyik bajnokságodba szól bele és hogy állsz benne?
- Tudomásom szerint két fronton is lesz verseny, a kategóriákra osztott Duna Kupa és a Pintér Kupa, amely pénzdíjazású. Arról, hogy hogyan állok a bajnokságban, annyit mondanék, hogy több nehézséggel is szembe találtam magam, amely miatt 4. helyen állok a saját (kis) kategóriámban, de nyílt még a bajnokság és ezen változtatni szeretnék.

- Az utolsó versenyed óta történtek-e fejlesztések az autón?
- Fejlesztések nem voltak. A kocsiban a gyári 1295 ccm-is, 16 szelepes Daihatsu motor van. Mellette azt is megemlíteném, hogy karbis, és nem injektoros, de nagyon megbízható. Ha jól tudom, a motor és a hozzá tartozó elemek is mind eredeti japán alkatrészek. Csak a hűtésnél van valami gond, ugyanis nem a gyári hűtő van benne, de a 12.-ei versenyre úgy szeretnénk kimenni, hogy ne érjenek meglepetések, ezért főként a kocsi rendbe rakásán van a hangsúly. Remélem a kilátogatóknak is egy maradandó élményben lesz részük.

- Milyen eredményt vársz magadtól?
- Mindenképp javítani szeretnék, ugyanis az elmúlt versenyen is technikai nehézségeink adódtak, és a 4. helyen zártam. Most szeretnék dobogós helyen zárni, amire reális esélyem van. Szoros versenyre számítok, ahol helyt szeretnék állni. Sok fog múlni a starton, mivel a keceli pálya igencsak technikás, és több kiváló versenyző van jó kocsival. Akárcsak a kategóriámat nézve, Lehoczki Petinek nagy esélye van az első helyre, de Lajkó Iminek is kész lett tudomásom szerint a Suzukija, és számítani lehet a kettőjük párharcára, de mellettük én is bizonyítani akarom a rátermettségemet!
Támogatóim:
- Első helyen emelném ki Flaisz Józsefet (Lecsó), aki az elejétől kezdve a legnagyobb segítséget nyújtotta, de rengeteg apróbb segítséget, és sok-sok tanácsot kaptam, főleg a sportban résztvevő emberektől, amit itt is szeretnék megköszönni.
Különösebb szponzori segítségem nem volt, saját pénzből vágtam neki a versenyzésnek, és ha tetszik, ugrottam fejest a mélyvízbe, aminek később látható nehézségei is megmutatkoztak. Az autocross iránti szenvedélyemet ez sem vette el, és a jövőben is folytatni fogom a versenyzést.


 

Csillag Ösvény Jósda