2022. 10. 05., Szerda
Aurél névnapja

Törvénytelen Orbániáda (Krémer Ferenc, a politikai üldözött szociológus)

Törvénytelen Orbániáda (Krémer Ferenc, a politikai üldözött szociológus)
2014-04-04
Mind a jogszerű intézkedés kifejezést használó rendőri állomány, mind a rezsim eme gaztetteit elszenvedő üldözött jogvédők és otthonvédők stb. is tanulhatnak Krémer Ferenc szociológus szavaiból, aki az elmúlt 4 év orbáni pusztításáról nyilatkozott. Az alábbi szavakból az ügyészek és a bírók is jobban felfoghatják, amit az elmúlt években az emberi jogokra teljesen botfülű és analfabéta bírók sem voltak képesek felfogni, akárhányszor szembesítettem őket az alábbi gondolatokkal, továbbá akárhányszor hoztam fel példaként Hitler és a fasiszta rezsim zsidók üldözésére és irtására hozott törvényeit. A bírók nem értik azt sem - amit rajtam kívül pl. Völgyesi Miklós, a Legfelsőbb Bíróság (LB) egykori bírója is hangoztatott -, hogy amikor a bírói ítélkezésnél a törvény és az erkölcs ütközik, olyankor az erkölcs a döntő. Az erkölcs a döntő!

Mindig sajátságos és európai játékfilmekbe való életképet indukál, amikor bírókat ilyesmikkel szembesítek, akikről ugyanakkor nyilvánvaló, hogy az antiszociális bűncselekmények elkövetése számukra kvázi napi rutin. Érdekes tanulmány lehetne, ahogyan ilyen esetekben milyen szépen oda tudnak figyelni és milyen szemrebbentgető és zavart, menekülő automechanizmusokkal szoktak reagálni.

A magyarországi bírók egyéb tekintetben kisemberek, szürkék, hétköznapiak, kisszerűek és gyávák, akik - mint azt tegnapi cikkemben írtam - "Orbán Viktor óta (...) mintha automatikus kötelességüknek tekintenék, hogy nekik minden esetben a szervezett bűnözés oldalára kell állni és nem szükséges vizsgálniuk már azt sem, hogy a hozzájuk került bűnözők vagy bűnszervezeti csoportok a Fidesz védelme alatt állnak vagy sem". (A teljes cikket elolvashatják a következő címmel: "Polt Péter legfőbb ügyész 40-ből 40-et eltussolt! (Molnár Csaba, DK)".)
 
Gyorscikk: Molnár F. Árpád

Krémer Ferenc szociológus az ATV "Start Plusz" című műsorában beszélt ma az orbáni Magyarország demokratikus és társadalmi hanyatlásáról. A műsor vezetője Mészáros Antónia volt.

Mint azt Krémer Ferenc szociológus az orbáni rezsimben egyre butuló társadalomra vetett jogtalan törvényekről elmondta:

- Voltak törvények a Szovjetunióban is. Voltak törvények a Német Demokratikus Köztársaságban is. Egyik sem volt jogszerű. Mindegyik jogtalan volt. Ezt nagyon jól észre lehet venni, hogy amikor Németország egyesült, azokat a törvényeket, amelynek alapján mondjuk a berlini falnál lelövöldözték a szökni próbáló keletnémeteket, azokat mind törvénytelennek tekintették és eljárást indítottak azok ellen, akik ezeket a bűncselekményeket elkövették.

Mint azt Krémer Ferenc szociológus mondotta:

- Ez csak példa arra, hogy nem minden törvény jogszerű. Tehát mindazokat a törvényeket, amelyeket egy önkényuralom meghoz, az mind törvénytelen. Mind jogtalan! Törvényes, de jogtalan!

Krémer Ferenc 1993 és 2012 között a Rendőrtiszti Főiskolán dolgozott, ahonnan 2012-ben egy interjú miatt távolították el, amelyben a Fidesz hatalomgyakorlási módszereit bírálta. A politikai üldözött Krémer Ferencet egyébként nem lehetett volna kirúgni, mivel 58 évesen még az orbáni Munka törvénykönyve értelmében is védett korúnak számított, és ahogyan Krémer Ferenc nyilatkozott annak idején: a felmondásban "nemhogy különleges, semmilyen" indok nem szerepelt. Ugyanakkor az ilyesfajta eljárások az élet mindenféle területén hétköznapinak számítanak, hiszen Orbán Viktor óta napi rutinná vált, hogy a rezsim a saját felhígított és lezüllesztett törvényeit sem képes betartani.

Krémer Ferenc nevesebb tanulmányai közé tartozik a 2013 őszén publikált "A rendőrség Orbán Viktor maffiaállamában" című munkája.

Csillag Ösvény Jósda