2023. 11. 30., Csütörtök
András,Andor névnapja

Törvényesen károsítja ügyfeleit a Kéthelyi Takarékszövetkezet

Törvényesen károsítja ügyfeleit a Kéthelyi Takarékszövetkezet
2014-08-24
Győzelemmel ér fel a Kéthelyi Takarékszövetkezet pervesztése, hiszen a pénzintézet ügyfelei nem fogják visszakapni az egyoldalú módosítások miatt történt többletbefizetéseiket – állítja Damm Andrea ügyvédnő, a deviza-hitelkárosultak érdekeit felkaroló Szociális Kerekasztal szakértője. Magyarul: az állam nyert, az adósok vesztettek.

Tudósítás: Simó Endre, MSZF SZK
 Szerk.: Domján Tibor
 

A Magyar Szociális Fórum szombaton azt írta az ügyvédnőre hivatkozva, hogy az állam jogi képviselői - több,  mint 3 millió forint munkadíj fejében nem ismerték fel, a takarékszövetkezetnek az a célja, hogy kivonja szerződéseit az egyoldalú szerződésmódosítási feltételek tisztességtelenségéről rendelkező 2014. évi XXXVIII. törvény hatálya alól azt állítva, hogy egyedileg megtárgyalt szerződéseket kötött velük. 
 
A törvény ugyanis kimondja, hogy hatálya nem terjed ki az egyedileg megtárgyalt feltételekre, emiatt pedig a Kéthelyi Takarékszövetkezetnek nem kell visszafizetnie ügyfeleinek az egyoldalú kamatemelésből, költségemelésből, díjemelésből származó többletbevételeket, vagyis törvényesen károsította meg őket.
 

Damm Andrea alaptalannak tartja azt az állítást, hogy az állam jogi képviselőinek sikerült volna sikerre juttatnia a Hitelkárosultak érdekeit a Takarékszövetkezettel szemben. Ellenkezőleg – állítja – a Kéthelyi Takarékszövetkezet ügyvédje csinált bohócot az állam jogászaiból azzal az állításával, hogy az egyoldalú szerződésmódosítás feltételeit egyedileg megtárgyalták az ügyfelekkel, így nem számítanak általános szerződési feltételnek, az állami ügyvédek pedig hagyták, hogy az orruknál fogva vezessék őket, és még csak bizonyítékokat sem kértek tőle állításának alátámasztására – írta az MSZF az ügyvédnőre hivatkozva.
 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda