2024. 07. 14., Vasárnap
Őrs,Stella névnapja

Torgyán József haláláról Szabadi Béla államtitkárt kérdeztük

Torgyán József haláláról Szabadi Béla államtitkárt kérdeztük
2017-01-26
Dr. Szabadi Béla roppant éles elméjű, kiváló közgazdász, amiről személyesen is volt alkalmam meggyőződni. Most Dr. Torgyán József halála miatt kérdeztem, akit közelről ismert.

Villáminterjú: Molnár F. Árpád
Fotók: Hírháttér Multimédia:
Molnár F. Árpád és Nagy Sándor "Naleksz"
 
Dr. Szabadi Béla, az egykori Fidesz-FKGP-kormány államtitkára a következőket nyilatkozta az újkori magyar történelem egyik legismertebb politikusáról, aki 1998 és 2001 között földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter volt:

- Torgyán Józsefet gyakran félremagyarázták, igyekeztek le-, pontosabban átfordítani cselekedeteit és nyilatkozatait. Beskatulyázták. Sajnos általában most is ezt teszik. Nem akarták/akarják észrevenni, ha kilépett ezekből. Most egy látványos példát említek a számtalan közül. Az utóbbi évtizedekben Torgyán József volt az egyetlen pártelnök, aki felismerte a rögtönzően megszorító gazdaságpolitika értelmetlenségét és felváltásának szükségességét. És az alternatív gazdaságpolitikát hatalmas közönség előtt meghirdette, pártja programjává tette. Politikai pályája sajnálatos módon félbeszakadt. Az utókornak le kell rónia adósságát: Torgyán József tényeknek megfelelő értékelését. Éveken át voltam munkatársa, közelről ismertem. Halála megrendített, nyugodjék békében!

Torgyán Józsefet 84 évesen, 2017. január 22-én érte a halál.
 
 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda