2019. 03. 24., Vasárnap
Gábor,Karina névnapja

Tévhitek Észak-Koreáról - Dr. Csoma Mózes habilitált egyetemi docens

Tévhitek Észak-Koreáról - Dr. Csoma Mózes habilitált egyetemi docens
2017-12-17

Dokumentumfilmünkben Csoma Mózes, a legfőbb Korea-szakértő a világsajtót cáfolja. Közben az Észak-Koreától kapott filmfelvételeinkből is vetítünk.

(Cikk: 21:28.48 órakor)

Dr. Csoma Mózes a világsajtóból áramló szándékos és nem szándékos hamis állításokat cáfolja.

Mi rögzítettük azt a szűk körben - így markánsan volt nagykövet és egyetemei tanárok jelenlétében - tartott előadást, amelyen Magyarország leghíresebb Korea-szakértője, a tanítványai körében is rendkívül népszerű és elismert Dr. Csoma Mózes habilitált egyetemi docens, az ELTE Bölcsészettudományi Kar Koreai Tanszékének vezetője tartott előadást Észak-Koreáról. Ekkor pontokba szedve cáfolt megannyi, általa (polkorrekt módon) "félreértés"-nek nevezett, azaz valójában szinte kivétel nélkül felülről, és a nyugati lakosság megtévesztésére szervezett szándékos hazugságot, amit a KNDK, azaz Észak-Korea kapcsán a multimilliárdos nyugati média a világ asztalára tett.

Tévhitek Észak-Koreáról - Dr. Csoma Mózes habilitált egyetemi docens


(A fenti lejátszóval frissítve: 2018. május 7.)

 

A Donald Trump által vezetett USA ezt aés az összes Észak-Korea tematikájú békefilmet betiltotta. Médiáink álláspontja szerint azért, mert az USA alattomban háborúra szeretne uszítani, és az Észak-Korea részéről megindított történelmi békefolyamatok akadályozzák Trump és az amerikai titkosszolgálatok háborús és fegyverjereskedelmi törekvéseit.
Az USA által megsemmisített link:

Előadó:
Dr. Csoma Mózes
(Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Koreai Tanszékének vezetője, habilitált egyetemi docens; ELTE-BTK)

Az Előadás Szervezője:
Jászi Oszkár Külpolitikai Társaság
(Oszkár Jászi Society For Foreign Policy)

Operatőr és Zeneszerző:
Molnár F. Árpád (ELI)
(Világszerte ismert tényfeltáró újságíró, dokumentumfilmes, médiaalapító, Magyarország leghíresebb otthonvédőinek egyike)

Koreai Filmbejátszások:
A Hírháttér Multimédia Észak-Koreától kapott filmjeiből

Executive Producers:
Molnár F. Árpád (ELI)
Domján Tibor

Emma Paradigma

Közreműködött:
Fodor Brigitta
Benyovszky Gábor

Zene és 3D HÍRHÁTTÉR-Animációk:
Sid Modwooder

A filmben név szerint érintve:
Kim Ir Szen
(Észak-Korea alapítója, első és örökös elnöke, aki teljhatalmú vezetővé nőtt; a neve hangul: 김일성, szoros átírásban: Kim Ilszong, handzsa: 金日成, latin betűkkel: Kim Il-sung;  születési nevén: Kim Szongdzsu, ami hangul: 김성주, handzsa: 金成柱, latin betűkkel: Kim Song-ju; Kim Il Sung; élt: Mangjongde, 1912. április 15. - Phenjan, 1994. július 8.)
Kim Jong Il (Kim Ir Szen halálát követően Kim Dzsongil a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (KNDK) legfelsőbb vezetője volt; a neve hangul: 김정일, handzsa: 金正日, latin betűkkel: Kim Jong-il; oroszul: Юрий Ирсенович Ким; élt: Pektuszanmirjong, 1942. február 16. - Phenjan, 2011. december 17.; legismertebb megszólítása a Kedves Vezető (친애하는 지도자) volt, majd „Nagy Vezető” (위대한 령도자))
Kim Jong Un (Apja, Kim Jong Il halála óta Észak-Korea teljhatalmú vezetője; Kim Dzsongun hangul: 김정은, handzsa: 金正恩, latin betűkkel: Kim Jong-un; született: Phenjan, 1984. január 8.)
Kim Dedzsung (1998 és 2003 között Dél-Korea elnöke; a neve 김대중, nyugati írásmóddal Kim Dae-jung; élt: 1925. december 3. - 2009. augusztus 18.; 2000-ben Nobel-békedíjat kapott az Észak-Koreával folytatott tárgyalásokért, valamint a Dél-Koreában és Kelet-Ázsiában a demokrácia és az emberi jogok terén végzett munkájáért)
Donald Trump (2017 óta az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke; üzletember; elnöksége előtt média celeb volt; republikánus párti; a sajtószabadságot az egész bolygón üldözi; kötekedő és agresszív retorikáival megpróbálta kiprovokálni az atomháborút, de mindeddig nem járt sikerrel; a magyarok úgy gúnyolják: trumpli; született: New York, 1946. június 14.)
Szaddam Husszein (Irak volt diktátora; az arabok az arabok királyaként emlegették; az USA megtámadta Irakot, az elnököt pedig kivégezte, az országban pedig legalább több évtizedes káoszt hozott létre)
Moammer Kadhafi (arabul: معمر القذافـي; élt: Szurt, 1942. június 19. - Szurt, 2011. október 20.; a jóléti Líbia megteremtője; Líbia vezetője volt 1969. szeptember 1-től 2011. augusztus 20-ig; híres műve az "A Zöld Könyv"; az USA és szövetségesei megtámadták, és káoszt teremtettek Líbiában)
 stb.

Csillag Ösvény Jósda