2023. 09. 25., Hétfő
Eufrozina,Kende névnapja

Tartozom neked cetlit írattak alá az év vállalkozói a Hungária Értékpapír Zrt. károsultakkal

Tartozom neked cetlit írattak alá az év vállalkozói a Hungária Értékpapír Zrt. károsultakkal
2015-04-17
Bizonyára sokan emlékeznek Dumb-ra és Dumber-re, a két kedves szociopatára, akik egy bőröndnyi pénzt igyekeztek visszaszolgáltatni a vélt tulajdonosának, ám közben azért költögettek is a pénzből.
 
A film végére persze haza is vágják mind az összes millió dollárt, ám lopásról természetesen nem beszélhetünk, hiszen még a Lamborghini Diablo-ra kivett pénzt is pontosan rákönyvelték egy tartozom neked cetlire, így a táska tartalma, számszerűleg egyáltalán nem sérült.
 
Valami hasonló módszerrel dolgoztak a Buda-Cash csőd után, két héttel bedőlt Hungária Értékpapír vezető munkatársai, az alábbi cetli szerint, még az utolsó napokban is.

Domján Tibor, Budapest
Forrás: zeroz3ro.tumblr.com
 
 
A képen látható "szerződés", egy húszmillió forintos befizetési ügylet dokumentációja! 
 
A Biztonság Trade kft. évi 20 százalékos kamatot ígért, mikor a jegybanki alapkamat 2 százaléknál volt. Ha az egy éves lekötés futamidejének vége előtt, de egy hónappal szerződés aláírása után veszi fel a pénzt az ügyfél, akkor évi 10 százalékos időarányos kamat illette meg. Bombaüzlet nem? Ön kihagyná?
 
A képre kattintva nagyobb méretben látható
 
A Cegléden piramisjátékot szervező Hungária Értékpapír két vezetője, Kecskés Lászlóné egyébként 2013-ban volt az Év Vállalkozója, üzlettársa, Seres István pedig 2009-ben. A céget az utóbbi években folyamatosan ellenőrizte az MNB.
 
 
Az alábbi videó, szinkronizált változatban sajnos nem volt elérhető, de azért így is mindent visz...
 
 

Csillag Ösvény Jósda