2024. 03. 01., Péntek
Albin névnapja

Szomorú hír lehet Orbánéknak: Obama kiállt az Internet szabadságáért

Szomorú hír lehet Orbánéknak: Obama kiállt az Internet szabadságáért
2014-11-13
- Az internetszolgáltatóknak jogi kötelezettsége, hogy ne blokkolják a weboldalakhoz való hozzáférést - jelentette ki Barack Obama, az USA demokrata párti elnöke, az amerikai Fehér Ház (White Hall) hírleveléhez mellékelt videóban.

Villámcikk:
Molnár F. Árpád
 
 
- Az internetszolgáltatóknak jogi kötelezettsége, hogy ne blokkolják a weboldalakhoz való hozzáférést - mondta Barack Obama. - A kábelszolgáltatók - folytatta - nem döntenek arról, hogy milyen online áruházban vásárolunk vagy melyik streaming-szolgáltatást vesszük igénybe, és nem hagyhatják, hogy bármely társaság előnyhöz jusson a versenytársakkal szemben - mondta.

Obama elnök többek között azért szólalt fel az Internet függetlensége és szabadsága mellett, mert egyes amerikai szolgáltatók olyan infrastruktúrát szeretnének, amelyekben ők pénzt kapnak különféle befektetőktől, cserébe pedig kifejezetten az ő kívánságaik szerint biztosítanának egyes webhelyekhez gyors hozzáférést.

Ez igen fenyegetően hangzik, hiszen amellett, hogy az Internet elrettentő privatizációja irányába nyitogatja a pokol kapuit, amellett rendkívül súlyos korrupciós visszaélésekre ad rengeteg lehetőséget. Így pl. különböző befektetői és korrupt bűnbandák, cégek, kormányok és titkosszolgálatok számára teszik lehetővé a nem kívánt emberjogi, politikai vagy gazdasági csoportok, lobbik és személyek elleni digitális és informatikai merényleteket.

A vadkapitalisták és a világ országainak korrupt és bűnöző kormányai sokat kínlódnak az Internet szabadságának felszámolásáért. Így Orbán Viktor Magyarországa, az Európai Unió demokratikus sereghajtója is, ahogyan láthattunk ilyen szervezett cselekményeket magyar vonalon az Origo Zrt. mögött álló külföldi bűnöző befektetők és az ezzel átfedésben rothadó Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének (MTE) korrupt gittegylete részéről is. Ezért elemi érdeke minden népnek a Földön, hogy mindenhol olyan civil közösségeket, gazdasági szereplőket, politikusokat és miniszterelnököket segítsen hatalomhoz, akik nem üldözik és nem gyűlölik az állampolgárokat, riválisaikat vagy a szólásszabadságot, másrészt elemi érdeke minden lakosnak a Földön, hogy közvetlenül tegyen annak érdekében, hogy a Föld országaiból erőszakkal is eltakarítsa azon állami vezetőket és funkcionáriusokat, akik a nép és a polgári lakosság demokratikus és szabadságjogainak felszámolása irányába törnek.
 
 
A kapcsolódó irodalomból:
 
 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda