2020. 07. 12., Vasárnap
Dalma,Izabella névnapja

Szima Judit: A TMRSZ, már 2011-ben kérte a képviselők kettős állampolgársági nyilatkozatát

Szima Judit: A TMRSZ, már 2011-ben kérte a képviselők kettős állampolgársági nyilatkozatát
2014-04-28
Több mint másfél évvel, a jobbikos Gyöngyösi Márton, hatalmas médiabotrányt kiváltó, a parlamenti képviselők esetleges kettős állampolgárságának kérdését feszegető felszólalása előtt, Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TRMSZ) főtitkára, 2011. május 19-én, nyílt levélben kereste meg Dr. Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelelően, szolgáltasson adatot a képviselők esetleges kettős (vagy többes) állampolgársága vonatkozásában. Néhány hét múlva letartóztatták.
 
 

Domján Tibor, Budapest
 
 
 
Bár a nyílt levél, a szakszervezet honlapján is megjelent, a fősodratú média, az adatkérést teljesen elhallgatta, Kövér László titkársága pedig a megszokott módon, játszotta a hülyét. A szakszervezet ezután kikérte Dr. Jóri András, Adatvédelmi Biztos állásfoglalását, melyből kiderült, hogy az országgyűlési képviselők esetleges kettős állampolgársága, továbbá az a tény, hogy kettős állampolgárság esetén a magyaron kívül melyik más ország állampolgárságával rendelkeznek, valamint az állampolgárságuk keletkezésének időpontja közérdekből nyilvános adatnak minősül.
 
Ezek után, személyesen a parlamenti képviselőket kérdezték meg, akiknek, nagyjából 3%-a teljesítette is adatszolgáltatási kötelességét a megadott határidőn belül.  A 14 (3%) értékelhető válaszadó között egyaránt volt Fideszes, Jobbikos, LMP-s és MSZP-s képviselő is, mint ahogy a maradék 97 %-ban is, akik válaszra sem méltatták - köztük Gyöngyösi Mártonvagy nem adtak értékelhető választ a közérdekű adatkérésére, tehát nem tartották be a törvényt!
 
 
Ezért is furcsa, hogy miért robbant ki médiabotrány 2012. novemberében, amikor a jobbikos képviselő - aki, egyébként szintén nem válaszolt Szima Judit, másfél évvel korábbi közérdekű adatkérésre -   verbális kampány-felvetése kapcsán és miért viselkedett úgy a képviselőktől a médiákig mindenki, mintha először hallottak volna  a dologról, miközben performanszaikkal, Gyöngyösi Mártonból médiasztárt csináltak?
 
 
Szima Juditot, az eset után néhány héttel (2011.06.06.) megvádolták, többek között hűtlen kezeléssel és őrizetbe vették, majd kiengedték, pár hónap múlva viszont újra elrendelték előzetes letartóztatását, ami után nyolc hónapig tartották előzetesben.
 
A TMRSZ főtitkárának, egy szabadulása után adott riportjából idézünk:
 
A TMRSZ (Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete) megalakulását követően rövid időn belül megtapasztaltam, hogy a mindenkori rendszerváltó kormányok elleni kiállást a hatalom igyekszik először elhárítani elhallgatással, lojális szakszervezetek előtérbe tolásával, esetleg puhatolózással, hogy hajlandó-e beállni a megvásároltak sorába, majd ha ezek sikertelenek, az ellenállókat különböző módszerekkel megtörni, megfélemlíteni, hitelteleníteni.
 
Orbán Viktor tekintélyelvű kormányzást tud csak elképzelni. Az ezzel szembe helyezkedő érdekvédelemmel szemben a bolsevik módszereket alkalmazza a kormány, felhasználva ehhez a rendőrséget és az ügyészséget, és az egyéb államhatalmi szerveket. Ebben az országban a politikusok kormányai az elmúlt 20 évben mindent tönkretettek, ami működött korábban. Korrupt és élősködésre berendezkedett politikai elit alakult ki, akik saját élősködésükre alkalmas színteret alakítanak ki jogosnak mutatva. Olyan emberek mondják, hogy a munka becsületét akarják visszaadni, akik eddigi egész életükben csak a szájukat tépték, „politizáltak”, soha normális, civil értelemben vett kétkezi, vagy szellemi munkát nem végeztek. Az iskolapadból kikerült ifjoncok – többségében pártállami kommunista, bolsevik múlttal és felmenőkkel – akarják megmondani egy egész ország lakosságának, hogy ideje lenne dolgozniuk az embereknek. 
 
Szakszervezetünk, az országgyűlési képviselők esetleges kettős állampolgárságával kapcsolatosan valamennyi képviselőhöz névre szóló megkeresést intézett, miután korábban Dr. Kövér László a Magyar Köztársaság Országgyűlésének Elnöke arról tájékoztatott, hogy a képviselők esetleges kettős állampolgárságával kapcsolatosan az Országgyűlés Hivatala nem rendelkezik információval.
 
Eközben a Knesset-ben:
 
Az izraeli parlament alaptörvényéből:
 
16A. Ha a Knesszet egy tagja rendelkezik egy másik, nem izraeli állampolgársággal, és a másik ország törvényei lehetővé teszik, hogy lemondjon arról az állampolgárságáról, akkor nem teheti le addig az esküt, amíg meg nem tett mindent azért, hogy lemondjon másik állampolgárságról, illetve addig nem lehet a Kneszet teljes jogú tagja, amíg le nem teszi ezt a nyilatkozatot.
 
 
Akinek tiszta a lelkiismerete - folytatta Szima Judit -  az nem érzi nehéznek egy ilyen kérdés korrekt és szabatos megválaszolását. Akik titkolják, azok bizonyára tisztában vannak azzal, hogy ezen tulajdonságuk közvélemény előtti ismerete adott esetben nem biztos, hogy felhatalmazást jelentett volna nekik a közügyekben való fellépésre, ahhoz, hogy mandátumhoz jussanak. Egészen elképesztő, hogy egy állam életében ennek a tulajdonságnak az ismeretétől elzárják a választókat, nem alapkritérium a megválaszthatósághoz ennek a személyes adatnak, tulajdonságnak az előzetes ismerete, vagy utólagos megismerési joga.
 
Ezért aztán mi nyílt színvallásra szólítottuk fel az összes országgyűlési képviselőt. Csak a töredékük válaszolt, ami aggasztó, mind a törvények tiszteletben tartása, mind az ország nemzetbiztonsága szempontjából. MI titkolnivalója lehet ezeknek az embereknek?
 

Ha ehhez hozzáveszem a jelenlegi kormánynak a nyíltan nemzetellenes törekvéseit, a lakosság eladósítását, a magánmegtakarítások pofátlan és gátlástalan elrablását, a visszamenőleges jogalkotást, a bírák lecserélését, a rendőrség szétverését, a szociális gondoskodás állami kötelezettségének kikerülését az új alkotmányból, akkor ezek mind az erős magyar nemzet meggyengítésének irányába mutatnak. Ez mellett nem lehet figyelmen kívül hagyni az állítólagos nehéz gazdasági helyzetre való hivatkozás tükrében, hogy éppen most fogják háromszorosra emelni ezek a képviselők a saját fizetésüket, azt, hogy 500 milliárdért részvényeket vásárolnak az adófizetők pénzéből, vagy hogy éppen focistadionokra dobnak ki tízmilliárdokat, amit persze kényszermunkásokkal építenek fel a haveri nagyvállalkozók, ezzel is extraprofitot húzva ki a költségvetésből.
 
 
Mindezek mellett értelemszerűen adódik a következtetés, hogy ezeknek a kormánypárti képviselőkben milyen színű szív is dobog valójában? A kérdés megválaszolását az olvasókra bízom. A színvallásra bírói úton kíséreljük meg kötelezni az országgyűlési képviselőket. 

Csillag Ösvény Jósda