2023. 11. 30., Csütörtök
András,Andor névnapja

Szervkereskedők hálójában?

Szervkereskedők hálójában?
2019-03-07

Ezen a napon is tiltott lett az összes megjelent számára, hogy kép-, illetve hanganyagot rögzítsen. Akkor ez még kevésbé volt érthető, mint a tárgyalás végén.

 

Tudósítás: Nagy Sándor (Naleksz)

A nyitókép csak illusztráció, a tárgyalóteremben nem lehetett felvételt készíteni

A szülők elleni bosszúperben az eddigi legütősebb, non plus ultra bizonyításra került sor. A számos cikk gyűlöletkeltésével szélsőségesen orvosellenesnek beállított édesapa csak azt követően adta le a bíróságnak a kórházban rögzített felvételeit, hogy a kórházi orvosok a tárgyaláson kifejezetten rosszindulattal tanúskodtak ellenük, sőt még a gyermekorvosukról is próbálták elhitetni, hogy csak okirathamisítással dokumentálta azt az előzetes K-vitamin adagolást, ami az ő szakmai feltételezésüket tényszerűen cáfolta.

A tárgyalóterem nagyképernyős televízióján a 2013 januári, szülők által rögzített felvételeken a még élő kisfiút láthattuk, hallhattuk a szívhangját és tanúi lehettünk, ahogy a kórházi nővér pl. a lábujjába nyom egy nagy adag Algopyrin injekciót, amit „3 hónaposnál fiatalabb, illetve 5 kg-nál kisebb testtömegű csecsemők nem kaphatnak”. Megtudtuk, hogy ilyen lázcsillapítót a szakmai protokoll szerint 10 éves kor alatt alkalmazni nem ajánlott (az ügyészség kifejtett szívügye, hogy minden egészségügyi ajánlás kötelező, logikájuk alapján a nem ajánlás ellenére cselekvő nővér ellen is minimum ugyanilyen vádat - kiskorú sérelmére elkövetett szándékos emberöléskellene emelniük). Lázról, lázcsillapításról is hallhattunk tehát beszélgetést, holott ezekről idáig szó sem volt a tanúk meghallgatásakor. Kitárult hát egy rejtett világ, amiben a kisbaba az utolsó hetét kénytelen volt elszenvedni.

Másfél óráig ült a hallgatóság döbbenten, egyesek zavartan vakarózva, mások könnyes szemmel. Az ügyész közel ment a képernyőhöz, nem hitt a szemének.

Ha mindezt megtették a kiszolgáltatott kisgyermekkel a szülők jelenlétében, akkor mit tehettek vele azokban az órákban, amikor hozzátartozók nélkül, egyedül volt? Egyáltalán miért rugózik ezen a végképp nevetségessé váló K-vitamin profilaxison az ügyészség, hogyhogy nem ejtik azonnal a vádat? Ha ezek a felvételek kikerülnek a videómegosztókra, nincs az a mocskolódó Facebook-csoport, gyűlöletkeltő portál, ami ellensúlyozza a bármely országban garantáltan botrányt kiváltó anyagot. Ez már most szégyen az egészségügyre, nyomozóhatóságra és szégyen lenne a bíróságra is, ha ilyen előzmények után bűnösnek mondaná ki a vádlottakat. A komikussá vált vád fenntartása tisztességtelen, durván sérti a tárgyalás méltóságát is, az igazságszolgáltatásba vetett hitet pedig porig rombolja.

A lejátszáskor az édesanya - ki tudja már hanyadszor – gyötrődve végigzokogta azt a megrázó főorvosi tájékoztatást, hogy a szülők akarata ellenére a kisbabát másnap, 24 órás megfigyelés után, lekapcsolják majd a lélegeztetőgépről. A filmfelvételen a szülők elkeseredve és sajnos hiába hívták fel a főorvos figyelmét, hogy az agyhalottnak mondott kisbabájuk az anya érintésére hevesen reagál. A vizsgálatok nélküli, csak elbíráláson alapuló(!) protokoll kegyetlen betartásával gyermeküknek nem adtak esélyt a felépülésre. (Ennek a megfigyelési időnek a rövidsége nagyon fájdalmas a szülőknek, többször panaszolták már; ha fiuk egy héttel fiatalabb, akkor 72 órás, azaz háromszor annyi a szakmai előírás a felépülés lehetőségére. Extrém példa, hogy rá egy évre Michael Schumacher 90 nap után kezdett olyan jeleket mutatni, amellyel kimozdult az agyhalotti státuszból).

És igen, a szervek felajánlására is kitartóan próbálta a főorvos rábeszélni őket, továbbá az ügy jogi, azóta meg is valósult utóéletét is felvillantotta. Nyilvánvalóvá vált, hogy ez a per a kórház kezdeményezésére indult, hogy elhallgattassák a fiuk haláláért felelősöket kereső szülőket. A magyar kriminalisztika gyalázata, hogy erre a megtorló hadjáratra találtak együttműködő, orránál fogva vezethető hatóságot.

Egyébként meg tényleg fején találta a szöget a pszichológusnő, sajnálhatja, hogy már nem volt jelen, mert az apának igenis létezett rejtőzködő létformája. Ezeket a közegészségügyi ellátásról készült, világbotrány videókat képes volt magában tartani, eddig nem nyilvánosságra hozni. Példátlan önmérsékletről tett tanúbizonyságot, hogy csak 2019. január 2-án adta le az anyagot a bíróságon, egész tavalyi évben nem hozta fel azt önvédelemként. Talán bízott az emberségben, abban, hogy az eljárás majd enélkül úgyis megszűnik, a vád képtelensége folytán.

Az elképedt hallgatóság előtt a bíró jegyzőkönyvbe diktálta, hogy egyértelműen azonosíthatóak a felvételek szereplői. A csatolt bizonyíték hitelessége tehát vitathatatlan.

Zárásként a szülők az ártatlanság vélelmére hivatkozva kérték, hogy legalább az édesanya több mint egy éve felfüggesztett művésztanári munkaviszonya bírósági engedéllyel visszaállítható legyen az elhúzódó eljárás idejére. Bemutatták az Érdi Tankerület 2017. júniusi pedagógusi kitüntetését, amelyet a bíró jegyzőkönyveztetett és emberségesen megígérte, hogy utánanéz, mit tehet ez ügyben. Anya jelen helyzetében ugyanis diszkriminálva van még olyan, már bűnösnek talált egyénekkel szemben is, akik például felfüggesztett börtön mellett is előzetes mentesítésben részesülnek.

Csak remélhetjük, hogy a következő tárgyalási napra az ügyészség visszavonulót fúj, azaz végre ejti a vádat. Ha fontos nekik a szakmaiság, az egészségügyi és igazságszolgáltató intézmények tekintélye vagy egyáltalán az országimázs, akkor ezt mihamarabb megteszik.

 

Nagy Sándor

Soroksár, 2019. 03. 07.

A tárgyalás 2019. április 4-én 9:00-kor folytatódik.

Helyszín: Budapest Környéki Törvényszék

Budapest, Thököly út 97-101

 

 

Ajánlás:

PER, EGY A TÍZMILLIÓBÓL

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda