2022. 10. 05., Szerda
Aurél névnapja

Szepessy Zsolt: Ne az Összefogás névvel kampányoljon az ellenzék

Szepessy Zsolt: Ne az Összefogás névvel kampányoljon az ellenzék
2014-01-28
Szepessy Zsolt, Monok volt polgármestere, egy az Indexnek írt levelén keresztül szólította fel a baloldali tömörülés pártjait, hogy lehetőleg ne használják az Összefogás kifejezést, mint kampányszlogent a 2014-es választásokon, hiszen azt az általa 2009-ben alapított és vezetett párt, az Összefogás Párt (ÖP) birtokolja. A névazonosság miatt ugyanis, bárki által összetéveszthető vagy összemosható volna a két politikai platform, amit mindenképpen szeretnének elkerülni. 

Domján Tibor, Budapest
 
 
A pártelnök tiltakozását az váltotta ki, hogy a baloldali pártok a múlt héten úgy határoztak, hogy Összefogás néven indulnak és kampányolnak, amit a legutóbbi MSZP-s nagygyűlésen már kommunikáltak is a jelenlévőknek. Szepessy Zsolt szerint viszont tűrhetetlen, hogy miközben gyaníthatóan van tudomásuk az általa alapított Összefogás Pártról és annak a választásokon való egész pályás (106 jelölt) indulásáról úgy mégis megkísérlik a nevük elbitorlását.
 
 
 
A volt monoki polgármester szerint egy kampányra készülő demokratikus ellenzék nem engedheti meg magának, hogy antidemokratikus és a kisebbek jogait vagy esélyeit minimum csorbító, de inkább semmibe vevő lépésekkel operáljon, mert az előre vetítené - esetleges győzelme után is - az azt követő hasonló lépéseket. Az Indexnek írt levelében így fogalmazott:
 
„Mi Önökhöz képest kicsi, de becsületes párt vagyunk. Nem kívánunk idegen tollakkal és nevekkel ékeskedni, nagyon zavar és hazánk jövőjére nézve megrémít, hogy Önök erőfölényüket kihasználva egyszerűen átlépnek egy olyan párton mint a mienk. Ha kormányra készülve ezt merik tenni, el sem merem képzelni, hogy esetleg hatalomra kerülésük után mit fognak tenni a kisebbekkel, gyengébbekkel szemben” 
 
 
 
Szepessy Zsolt pártelnök, bízik az baloldali "Összefogás" gyors helyzetfelismerésében, hiszen éppen a névazonos kampánnyal vannak problémái, lévén, hogy a baloldali demokratikus ellenzék pártjai is a saját nevükkel és logojukkal fognak szerepelni a szavazólapokon, a plakátokon, szórólapokon, reklámokban viszont többnyire csak az Összefogás lesz látható. Ebből adódóan, az Összefogás Pártot érhető összes hátrány és kellemetlenség elkerülése végett, állítása szerint  „minden rendelkezésre álló hazai és nemzetközi jogi lehetőséget” ki fog használni, ha a helyzet úgy kívánja. 
 
 

Csillag Ösvény Jósda