2021. 11. 30., Kedd
András,Andor névnapja

Szabó Tímea: Ez egy elmegyógyintézet!

Szabó Tímea: Ez egy elmegyógyintézet!
2016-03-11
A Tarnazsadányi Általános Iskola gyermekmosdójának mellékelt fotója járja a világot. Az orbáni KLIK a szippantós autót sem fizette ki. Az iskola fél, hogy az iskola udvarán felfröccsen az (orbáni) ürülék.

Cikk: Molnár F. Árpád
 
Kálmán Olga az ATV "Egyenes beszéd" műsorában Szabó Tímeának, a Párbeszéd Magyarország (PM) parlamenti képviselőjének vezette fel a tarnazsadányi helyzettel is az oktatás általános szellemi, kulturális és orbáni putri minőségű helyzetét. Az oktatási gyors-körképre és a kormány-KLIK-reagálásra Szabó Tímea közölte:

- Egészen, tényleg, ez egy elmegyógyintézet. Ami van.

Szabó Tímea elmondta, hogy a 2013-as törvénykezéssel elvették az önkormányzatok bevételeit, ezért az önkormányzatok nem tudták fenntartani az iskolákat. Ekkor létrehozták a KLIK-et, ami szintén nem biztosítja a finanszírozást.

- És elmondtam - szólt Szabó Tímea -, hogy ez az egész romokban van, és gyökerestől kellene megváltoztatni, és nem ezekkel a Patyomkin kerekasztalokkal, amikkel ott Balog Zoltán idétlenkedik a saját barátaival (...).

Hanem meg kellene hívni a kerekasztalnál ülőket, a szakszervezeteket stb. - mondta el Szabó Tímea.

Orbán Viktor oktatási államtitkára, Hoffmann Rózsa (a magyarországi oktatási rendszer elmúlt 55 évének egyik legrosszabb hírű alakja) a napokban kifogásolta Szabó Tímea állásfoglalását, és közölte: nem igaz, hogy az oktatási rendszer romokban van, mert ő "csodálatos gyermekműsorokat hall a rádióban".

Szabó Tímea erre így reagált:
- Az ember egyre gyakrabban érzi tényleg úgy, amikor a Parlamentben van, hogy valamelyik elmegyógyintézetet látogatja. Hogy ez nem lehet igaz(!) (...).

Szabó Tímea közölte, hogy a kormány bármilyen tárgyalást a gyengeség jelének tart. A PM képviselője elmondta:
- Egy középkori gondolkodással működik ez az egész kormány. Tehát ők nem értik azt, hogy érvek, meg tapasztalat, meg diákok, meg szülők (...).

Szabó Tímea (PM) minőséghasonlattal is érvelt:
- 2013 és '16 között 160 milliárd forintot költött a kormány stadionépítésre. És ebben nincsenek benne a kisebb sportlétesítmények, meg uszodák. 200 milliárdot kivon az Orbán-kormány az oktatásból, és 160 milliárdért stadionokat épít. Hát ez nem normális! Hát ezért persze(!), hogy megkapja Orbán Azerbajdzsánnal az Arany Balta díjat!
 
 

Csillag Ösvény Jósda