2023. 11. 30., Csütörtök
András,Andor névnapja

Stunt Riding bemutató az Éjszakai Autóversenyen

Stunt Riding bemutató az Éjszakai Autóversenyen
2014-08-14
Angyal Zoltán, mint Stunt Riding versenyző lesz látható a Nyíregyházi Éjszakai Autóversenyen augusztus 19-én, a KGST piac területén. A Stunt Riding sportág nagy teljesítményű motorokkal végrehajtott látványos akrobatikus gyakorlatokra épül, amelyekkel sem az utcai motorozásban, sem más motorsportokban nem találkozhatunk.
 
Cikk: Hajósi Miklós
www.hajoka.hu
 

- Ha jó tudom, bemutatót fogsz tartani a kilátogató nézőknek és az ott levő versenyzőknek.
Miből fog ez állni?

- A bemutatómnak van egy jól bevált váza, amire építkezem, de a pontos koreográfiát mindig az aktuális helyszínhez, közönséghez igazítom. Három motort használok, egy Honda CBR 600 a „főszereplő”, ezzel a motorommal mutatom be a technikai illetve egyedi trükkjeimet. A Suzuki GSX-R 1000-sem a gyors füstös gyakorlatokat imádja, ezeket a részeket általában a közönség is szereti. Végül, de nem utolsó sorban pedig bevetésre kerül a retro MZ-m is, amivel anno elkezdtem ezt a sportot.

- Mire számíthat a nézősereg?
- A nézők egy jó pörgős kis műsorra számíthatnak, a fentiek szellemében, egy-két meglepetéssel…

- Éjszaka bemutatóztál-e már?
- Igen, többször volt már alkalmam éjszaka bemutatózni, sőt versenyeztem is már egyszer „sötétben”. Megvan a hangulata, az biztos, bár néhány trükköt - menetiránynak háttal főleg - igen nehézzé teszi. Viszont pár show-elem, meglepetés nagyobbat üt ilyenkor…

- Egy ilyen bemutatóra miképp is készülsz fel?
- Általában a normál edzés munkámat végzem minden héten a céljaim elérése érdekében. Bemutató előtti edzésen általában nem erőltetem már az új trükköket, olyankor inkább a kombinációkra, összekötésekre helyezem a hangsúlyt. Más felkészülést igényel egy 30 perc körüli bemutató, mint egy 4-6 perces verseny.
 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda