2023. 11. 30., Csütörtök
András,Andor névnapja

Stabilitási Megtakarítási Számla, avagy nemzeti pénzmosoda adócsaló milliomosoknak

Stabilitási Megtakarítási Számla, avagy nemzeti pénzmosoda adócsaló milliomosoknak
2015-04-23
Az Országgyűlés 2013. június 14-én szavazta meg a májusban benyújtott T/11398/4 törvénymódosító javaslatot, mely által a 2011. évi CXCIV. (Magyarország Gazdasági Stabilitásáról szóló) törvény keretében létrejöhet Stabilitás Megtakarítási Számla (SMSZ).
 
A valóságban nincs másról szó, minthogy a legalább 5 millió forintnyi feketepénzek tulajdonosai, öt év alatt adómentesen moshatják tisztára az ebül szerzett vagyonukat.

Domján Tibor, Budapest
 
 
Amíg az átlagpolgárt, szinte bármelyik bankban, egy egyszerű befizetés vagy utalás miatt is személyi és lakcímkártya átadásra kötelezik, hivatkozva a pénzmosási törvényre, addig a fent nevezett Stabilitási Megtakarítási Számla esetében, idézünk a törvényből:
39/C. § (2) A Stabilitás Megtakarítási Számlát vezető hitelintézet a Stabilitás Megtakarítási Számla megnyitásáról, az arra történt befizetésről – a számlatulajdonos azonosítása nélkül – külön jogszabály szerint adatot szolgáltat az állami adóhatóság részére.
Magyarán: ide hozzánk bűnözők, adócsalók, sikkasztók - tehát leginkább - politikusok és holdudvaruk, amit ide beraktok, arról a NAV-nak nem kell tudnia. De itt még nincs vége...
 
Mindegy, hogy a számlán elhelyezett pénz, bankrablásból, drog, ember vagy szervkereskedelemből, korrupcióból, privatizációból, hazaárulásból származik, hiszen:
 
39/B. § A Stabilitás Megtakarítási Számlára a természetes személy számlatulajdonos által befizetett összeget valamennyi, e törvény szerinti fizetési kötelezettséget, vagy fizetési kötelezettséggel összefüggő kötelezettséget, jogkövetkezményt megállapító jogszabály alkalmazásában a befizetés időpontjában megszerzett – ha nemzetközi szerződés ettől eltérően nem rendelkezik -, belföldről származó jövedelemnek kell tekinteni.
Magyarán: ha betetted, akkor az már törvényesen a te jövedelmed! Zseniális nem?
 
Azonban, mielőtt azt gondolná a kedves olvasó, hogy ez önre is vonatkozik, legtöbb esetben téved, hiszen:
 
39/A. § (3) Stabilitás Megtakarítási Számla vezetésére megállapodás csak írásban és csak akkor köthető, ha a számlatulajdonos a számlanyitással egyidejűleg legalább 5 millió forint befizetést teljesít a stabilitási megtakarítási pénzszámlára.
... az átlag magyar állampolgárnak már nincs 5 millió fekete forintja, és ha van is, inkább csak szürke, az már szénné van adóztatva, tehát nem éri meg betenni, ugyanis nem kell legalizálni. 
 
A hab a tortán pedig, ami százszor aláhúzza, hogy ennél akasztanivalóbb kormánya még nem volt ennek az országnak, az a következő:
 
39/B. § (4) A (2) bekezdés szerinti adófizetési kötelezettség akkor keletkezik, amikor a számlatulajdonos részére a Stabilitás Megtakarítási Számláról a számlavezető kifizetést – ideértve a számlán található értékpapírok számláról történő kivonását is – teljesít. Ha az adófizetési kötelezettség keletkezése és a Stabilitás Megtakarítási Számlára történő befizetés között eltelt idő
a) kevesebb mint 3 év, az adó alapja a kifizetett összeg 200%-a;
b) legalább 3 év, de kevesebb mint 4 év, az adó alapja a kifizetett összeg 100%-a;
c) legalább 4 év, de kevesebb mint 5 év, az adó alapja a kifizetett összeg 50%-a;
d) legalább 5 év, akkor a kifizetés után adófizetési kötelezettség nem keletkezik
Magyarán: A Fideszben megbízó milliomos bűnöző, öt év után, teljesen adómentesen és tisztán veheti ki a pénzét a számláról! 
 
Orbán! A pénzmosást a törvény egytől öt évig terjedő büntetéssel sújtja, bűnszervezetben akár húsz évet is kaphatsz, de ha ezt valóban komolyan gondoljátok, akkor eljöhet az idő, hogy simán felakasztanak, valami szép helyen.
 
 
 

Csillag Ösvény Jósda