2024. 04. 23., Kedd
Béla névnapja

Sírt és tüzes beszédet tartott Vajda Attila jogvédő elnök Jászapátiban (Filmünkkel!)

Sírt és tüzes beszédet tartott Vajda Attila jogvédő elnök Jászapátiban (Filmünkkel!)
2014-10-11
Stábunk rögzítette Vajda Attila tüzes beszédét Jászapátiban, aki ellen hamar szórólapos lejárató kampányba kezdett az Orbán Viktor vezette Fidesz. Vajda Attila - ahogyan az a jogvédőknél Orbán regnálása óta természetes - eddig is a Fidesz bögyében volt és az elnöki diktatúra szennylapjai korábban is lejárató kampánnyal próbálkoztak ellene. Ezek színvonala egyébként megrekedt a kuruc.info minőségének és stílusának szintjén, tehát azon a szinten, ami az Európai Unió legdiktatórikusabb és az emberi jogokat leginkább üldöző elnök diktátorának államához, Magyarországhoz és az elnök diktátor gátlástalan és Európában rekordokat döntögetve erkölcstelen, igénytelen, szociopátiás, hazug és megbízhatatlan sleppjéhez illik.
 
Cikk: Molnár F. Árpád

Vajda Attila az alábbi filmünkben látható és hallható tüzes és élénk beszédét a Pájer Antal Művelődési Házban tette. Vajda Attilát egyébként Jászapáti városának a Fidesz által üldözött és az ombudsman jelentése értelmében is halmozottan törvénytelenül jogfosztott kisebbségi önkormányzata és annak vezetői hívták meg: Farkas Miklós elnök és névrokona, az alelnök Farkas Sándor, akik minket is széles körű vendégszeretettel fogadtak, végigkalauzolva minket Jászapátin és bemutatva számos politikai üldözött és jogfosztott családot is.

Mint az az előző - Jászapátiról tudósító - cikkünkben megfogalmazásra került:
"Több cikkben és kisfilmben fogunk beszámolni Jászapáti áldatlan Fidesz-politikai állapotairól, ahol - mint azt Bicskén tapasztaltuk - szinte mindenki fél. Az emberekből - több cigánytelepen is jártunk - ömlenek a panaszok, de amint arról van szó, hogy kamerába beszéljenek, inukba száll a bátorságuk. Mindenki attól retteg, hogy még a világ országai részéről annyit bírált orbáni közmunka pogromból is kirúgják őket. Mindenki megtanulta ugyanis, hogy a közpénzből dúsgazdag multi- és multimilliomos fideszes polgármester és országgyűlési képviselő, Pócs János városában, Jászapátiban a legkisebb kritikáért is az elérhető maximális politikai megtorlás jár. Aki egyetlen rossz szót szól akár a Fidesz kapcsán, akár bármilyen problémáról, egyik napról a másikra még a közmunkából is kirúgásra kerül. A fideszes zsarolások nyíltan folynak."

Jászapáti városa művelődési házában tartott rendezvény összes felszólalójának beszédét megpróbálta egyébként megzavarni egy ittas személy, aki kísérővel érkezett, a beszólásaiból és a stílusából pedig kezdettől úgy tűnt, hogy egyértelműen a Fidesz megbízására érkezett. Ezt a személyt - rengeteg rendezői és közönség-felszólítást követően - sikerült békésen elküldeni a művelődési házból. A rendezvényre egyébként eljött mindenféle roma szervezet és beszédet mondott az ellenzék közös polgármesterjelöltje, Bodics László is. Csak a Fidesz volt, amely - ahogyan azt az EU legutolsóitól megszokhattuk - nem jött el, ahogyan annak fiókszervezete, a Farkas Flórián által vezetett fideszes cigány szervezet, a Lungo Drom sem. Tehát az a Fidesz, amely az Európai Unió 28 tagállamából egyébként is szinte mindent a legutolsóként, a sereghajtóként kénytelen szemlélni bámulni, üldözni, utálni és gyűlölni.

Vajda Attila, a Magyar Polgári és Nemzeti Jogvédő Szervezet országos elnöke úgy 2 órával ezelőtt egyébként telefonon hívott fel a rendőrségről, és a HírAréna és a HÍRHÁTTÉR MULTIMÉDIA főszerkesztőjeként tájékoztatott az ellene most éppen Jászapátiban folytatott kampányról.

Vajda Attila egyébként gyakorló keresztény, és mint azt a mellékelt filmünkben is elmondja: felszentelt gyülekezeti lelkész is. A keresztény jogvédőket és keresztény újságírókat rekordgyűlölettel üldöző Orbán Viktor, valamint a közpénzeinken eltartott fideszes sleppje és ördögei nyilvánvalóan ezt is emészthetetlennek, gyötrőnek, fájdalmasnak és elviselhetetlennek tartják. Ahogyan a Biblia írja - mert e cikk írója is keresztény - az ördögök gyötrődnek az igazság és az erkölcs láttán és hallatán. Érthető, hogy a keresztény jogvédők és keresztény újságírók elleni orbáni politikai házkutatások nem elegendőek az Ördög és a Sátán gyűlöletének redukálására, ezért tartja szükségesnek az EU egyetlen elnök diktátora, Orbán Viktor és világszerte bűnöző és oligarcha szociopataként számon tartott bandája, hogy mindenféle más elérhető vonalon is igyekezzen a lehető legtöbb rombolást és kárt okozni a magyar népnek és a világ amúgy összes nála jottányit is demokratikusabb és felvilágosultabb országa és lakossága ellen.

A Vajda Attila jogvédő elnök beszédéből publikált 9 perces filmet pedig a következő média-lejátszón is végignézheti:
 
 
 
Előadó: Vajda Attila
Operatőr: Molnár F. Árpád (ÉLI)
A vágófelvételek operatőrei:
Molnár F. Árpád (ELI) és Kovács Adrienn Nikoletta
Executive Producer:
Emma Paradigma és Vajda Attila
Zene: Cigány Himnusz
 
 
A filmben érintett nevekből, tartalmakból és fogalmakból:
Vajda Attila, cigányság, cigány, roma, Jászapáti, Farkas Sándor, Farkas Miklós, Farkas Ferenc, nemzetiségi önkormányzat, kisebbségi önkormányzat, Pócs János, választások, kampány, kampánygyűlés, Fidesz, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Bodics László, Jászapátiért Önökkel Szövetségben, lelkész, prédikátor, lelkipásztor, jogvédő, közösségépítés, Isten, Jézus, Isten embere, szegregáció, éhezés, gyerekéhezés, gyermekéhezés, Kovács Adrienn Nikoletta, tűzifa, hideg, fagy, fagyhalál, lakhatás, roma jogok, kiszolgáltatottság, szegénység, mélyszegénység, EBESZ, közmunka, pogrom, rabszolgamunka, éhbér, OECD, Magyar Szocialista Párt (MSZP), egység, összefogás, Isten keresztje, Néró császár, történelem, jelöltállítás, Cigány Himnusz, HÍRHÁTTÉR, HírAréna, Molnár F. Árpád, művelődési ház, emberi jogok, human rights, humanrights, program, érdekképviselet, magyar, 2014, város, község, kilakoltatások, Magyar Polgári és Nemzeti Jogvédő Szervezet (MPNJSZ).
 
 

Csillag Ösvény Jósda