2023. 11. 30., Csütörtök
András,Andor névnapja

Schiffer András: A devizásokat 140 milliárddal lopta meg a Matolcsy-féle MNB!

Schiffer András: A devizásokat 140 milliárddal lopta meg a Matolcsy-féle MNB!
2015-11-05
Az off shore-ozás - mondta Schiffer - a magyar államadósság két és félszeresétől fosztotta meg a magyar nemzetgazdaságot! Ha tökéletesen ki akarják szárítani a magyar nemzetgazdaságot, akkor további üzleteket kötnek off shore cégekkel!
 
Lájkolhatja a Facebook-oldalunkat is:
https://www.facebook.com/hirarena

Cikk: Molnár F. Árpád
 
Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) elnöke - a Parlament elé lépve, beszéde elején - kifogásolta, hogy tehet olyat valaki, mint Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, hogy miután elmondta beszédét a Parlament előtt, gyorsan távozott.

Az egyik legjobb szónoki képességekkel rendelkező ellenzéki képviselő, Schiffer András a 30 perces beszédében közölte:

- ... a Magyar Nemzeti Bank nem tett mást, mint meglopta  a magyar devizahitel-károsultakat. Egész egyszerűen az történt, hogy (...) a Fidesz-KDNP 2009-es-2010-es választási ígéreteivel szembemenve, a devizahitel-károsultakat ott hagyták cserben, hogy egész egyszerűen nem azon az árfolyamon váltották vissza az egyébként teljesen fals, hibás terméken alapuló devizahitelt, amilyen árfolyamon a hitelkárosultak azt annak idején felvették! Az árfolyam-különbözetet, a felvételkori és a forintosításkori árfolyam közötti különbözetből, a Magyar Nemzeti Banknak legalább 140 milliárd forintnyi nyeresége keletkezett; és mi történt ezzel a nyereséggel?! Nem a hitelkárosultak kapták meg(!), még csak nem is a (...) felügyeleti hibák miatt pórul járt kisbefektetők kapták meg, még csak nem is tartalékolt a jegybank, hanem az a 140 milliárd forint(!), amivel meglopták a hitelkárosultakat(!), elment festményre, és ami még nagyobb szégyen(!), még nagyobb szégyen(!), elment off shore paradicsomokba, amikor önök kastélyokat vásároltak.

Schiffer András kijelentette:

- Úgy költik a jegybank vagyonát, mintha a saját birtokukkal gazdálkodnának. (...) Azon túl, hogy rengeteg pénzt elköltöttek olyan tevékenységekre, amire nincsen törvényi felhatalmazásuk, külön aggályos az, hogy a jegybank, egy alkotmányos intézmény üzleti kapcsolatba lép off shore cégekkel. (...) Az off shore-ozás, az off shore paradicsomokba kinyúló csápok a magyar államadósság két és félszeresétől fosztották meg negyed század alatt a magyar nemzetgazdaságot, ha úgy tetszik, a magyar adófizetőket! Ha tökéletesen ki akarják szárítani a magyar nemzetgazdaságot, akkor további üzleteket kötnek off shore cégekkel!

Schiffer András elmondta, hogy az LMP meg akarja tiltani, hogy közpénzekkel gazdálkodó szerv bármiféle off shore céggel stb. üzleti kapcsolatba kerüljön.

A több, mint 1 millió magyarországi állampolgárt közvetlenül súlyosan, sokakat végzetesen érintő devizahitel-katasztrófa megoldása - a magyarországi pártok közül - kizárólag az LMP, a Jobbik és/vagy a PM (Párbeszéd Magyarországért) kormányra kerülésével várható. E téren a többi ellenzéki párttól - mint az MSZP, a DK, az Együtt és a Liberálisok - a magyar nép a világon semmiféle értékelhető jóindulatra nem számíthat. A világon semmi értékelhető segítségre sem, sőt! Mérget vehet rá mindenki, hogy ezen utóbbi pártok devizaügyben, kormányra jutásukkal a világ leggazdagabb rétegeinek, a bankároknak a zsebeit fogják tovább tömni, és kifejezetten a magyar nép, ezzel a magyar gazdaság nyomorba döntésével, további százezrek nyugatra vándorlásával, és sok-sok-sok ezer további öngyilkosság közvetlen előidézésével.

Tehát ha Európa nyugati országai nem akarnak újabb több százezer magyar kivándorlót, akkor kifejezetten szervezni fogják, hogy sem az MSZP, sem a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK), sem a Szigetvári Viktor nevével jelölt Együtt, sem a Liberálisok ne jussanak hatalomra.

 
A kapcsolódó irodalomból:
 
 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda