2020. 09. 22., Kedd
Móric névnapja

Saját gyerekét is karhatalommal lakoltatja ki a rendőr, akinek bevallott havi jövedelme is 350 ezer forint és 6 ingatlana van

Saját gyerekét is karhatalommal lakoltatja ki a rendőr, akinek bevallott havi jövedelme is 350 ezer forint és 6 ingatlana van
2020-03-15

N. T., a hat ingatlannal rendelkező csongrád megyei rendőr, a feleségétől való válás után az asszony és kiskorú közös gyermekük ellen perek és végrehajtások sorát indította, elkoboztatva a családtól sok mindent, és több milliós tartozásba döntve őket. Miközben rendőrként dúsgazdag volt, aközben fizetését a bíróság előtt is elhazudva, a hamis összeg alapján megállapított gyerektartásdíjat, a 30 ezer forintot is hézagosan fizette, majd csaknem fél évet nem is volt hajlandó rendezni. A HírAréna Online Makó városában, a napokban megtartott bírósági tárgyaláson járt, amelyet a Makói Járásbíróság elnöke, Dr. Bittera Ádám vezetett.

A Magyar Érdekvédő és Jogvédő Egyesület panasszal és feljelentéssel fordult N. T. rendőr törzszászlós rendőrhöz méltatlan viselkedése és eljárásai miatt, valamint bűncselekmények gyanúja miatt Dakos József dandártábornokhoz, aki Csongrád Megye Rendőrfőkapitánya, Harkai István alezredeshez, Szeged rendőrkapitányához, valamint a Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészséghez.

Médiánk másodszor járt a per tárgyalásán, a Makói Járásbíróságon megjelenve. Az előző tárgyalás alkalmával Fodor Brigitta, a HírAréna Online munkatársa, a mostanin pedig Molnár F. Árpád, a lap főszerkesztője, a Magyar Érdekvédő és Jogvédő Egyesület elnöke jelent meg.

A pert ezúttal a volt feleség indította, hogy a bíróság mondja ki a gyerektartásdíj emelését, miután N. T. rendőr annak idején a bíróság előtt alacsony fizetést hazudott, és ennek mentén lett megállapítva az összeg. Ráadásul azóta is rengeteget emelkedett a rendőr torzszászlós fizetése.

N. T., a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendőre, aki ügyvédjével érkezett, azzal kezdte, hogy az ő személyiségi jogai védelme érdekében a bíróság zárja ki a médiát, mert - mondta N. T. rendőr - vizsgálat folyik ellene, mert Molnár F. Árpád feljelentette őt az ügyészségen. Molnár F. Árpád, a HírAréna főszerkesztője közölte, hogy nem bűncselekmény, hanem rendőrhöz méltatlan viselkedés miatt az Egyesület tett panaszt N. T. rendőr ellen, az Egyesület elnökének aláírásával. Molnár F. Árpád igen jól ismeri az ügyet, de mivel médiáink és jogvédő szervezetünk egyszerre sok üggyel foglalkoznak, ezért nem emlékezett arra, hogy N. T. ellen nem csak panaszt, de az Egyesület nevében büntető feljelentést is tettünk a saját gyermeke veszélyeztetése stb. tárgykörben. Ugyanakkor egy média vagy újságíró arról tudósít, amiről akar, és az ellen tesz panaszt és/vagy feljelentést, aki ellen akar. Az újságíró akkor sem válik az ügy részévé, ha bármely peres fél ellen feljelentést tesz. Az sem képezheti kifogás tárgyát, hogy a peres fél szerint neki jó-e, ha a média tudósít vagy sem. Pl. egyetlen emberölési ügyben sem tiltották meg a média jelenlétét, mondván, hogy a vádlottnak ez nem tetszik, mert terhelőt írtak róla vagy a média hátha olyat ír, ami a vádlottnak, vagy a felperesnek vagy az alperesnek nem tetszik. Tehát N. T.-nek természetesen nem volt lehetősége arra, hogy a bíróság által megtiltassa a média jelenlétét. Sőt, ha pl. a bíróság zárt tárgyalást rendelt volna el, akkor másodfokon mérlegelés nélkül lettek volna kötelesek megsemmisíteni az ítéletet és visszadobni az egészet első fokra.

Médiáink és jogvédő szervezetünk kiemelt figyelmet fordít a rendőrök által elkövetett visszaélésekre és bűncselekményekre, miután egyes rendőrségi vezetők - kiemelten a BRFK XI. és XXII. kerületi Rendőrkapitánysága, valamint a Készenléti Rendőrség hozzáállása - részéről súlyos visszaéléseket, ellenségeskedéseket és bűncselekményeket tapasztaltunk civilek, jogvédők, újságírók és kilakoltatottak ellen. Ennek következtében az utóbbi időben nagyjából 100 rendőrt jelentettünk fel különböző törvénysértések és bűntettek miatt, és a feljelentések tömegeit addig folytatjuk - terveink szerint legalább 10 esztendőn át -, amíg a rendőrség gaztetteket és ártatlanok elleni bűnügyi botrányokat sorozatban gyártó elkövetői oldaláról megfelelően korrekt viselkedéseket nem tapasztalunk.

Akik belülről ismerik a rendőri állomány jelentős részének életvezetését, gyakran tapasztalták, hogy gyakori jelenség rendőröknél a jelentős vagyon felhalmozása. Ennek részben oka az, aminek N. T. törzszászlós rendőrként is ékes példája, hogy ellentétben a hiedelmekkel, az alacsony beosztású rendőrök is olyan összegeket kapnak fizetésként havonta, amikről sok budapesti munkavállaló sem álmodhat, pedig Budapesten jellemzően kiemelkedően magasak a fizetések a vidéki településekhez viszonyítva. A rendőrök alacsony fizetéséről szóló legendákat az olyan botrányemberek, mint N. T., már törzszászlósként is brutálisan megcáfolta. N. T. nem csak a rendőrökről állít ki nyilvános minőségtanúsítványt, de minden olyan esetben is pokoli rossz reklám a rendőrség számára, amikor a rendőrök fizetésemelése kerül szóba. Ugyanis N. T. amilyen sokat keres, olyan kapzsi módon próbálja saját családját is csontig kifosztani és teljesen tönkre tenni, mégpedig a bíróságon is hamis nyilatkozatokkal.

A másik oka a rendőrökre gyakran jellemző vagyonfelhalmozásnak, az, hogy nagyon sokan adómentesen ügyeskednek és üzletelgetnek, illetve súlyosabb bűncselekményekből gazdagodnak meg. Az enyhébb eseteket említve: az adóelkerülő manőverek miatt tetemes vagyont halmoznak fel, amit tehát nem kellett befizetniük az államkasszába. Az adóelkerülő módszereket - egyébként a betörésekig bezárólag - munkájuk során, valamint kollégáiktól és bűnözőktől sajátítják el. Ezen kívül általában ránézésre látni, melyik rendőr kezdő és tapasztalatlan, és melyik dörzsölt és/vagy korrupt. A tisztességtelenség megdöbbentő erővel tudja demonstrálni magát, amikor rendőrök arcáról, alkatáról és testtartásáról vagy mozgásáról van szó. A korruptság mértékét ugyanis nagyon sokszor a rendőr mozgásából fel lehet mérni. Ebből is látszik, mennyire korrupt módon végzik a rendőrök pszichológiai alkalmassági vizsgálatait is.

N. T. rendőrről egyébként ránézésre látni, hogy ott fogja meg a pénzt saját céljai érdekében, ahol tudja. Egyebeket is látni, csak ezeket most ne részletezzük.

Mellékesen: beszámolók szerint korábban embercsempészettel is foglalkozott, majd autóját alvilági köröknek adta bérbe, akiktől aztán elvette és olyannak adta át, szintén pénzért, aki többet fizetett. Ezt követően Makó város kvázi központjában felgyújtották és kiégett.

A gyerektartással is hadilábon áll. Korábban a bíróság úgy állapított meg 30 ezer forint gyerektartásdíjat, hogy N. T. azt hazudta, hogy szegény rendőrként mindössze 160 ezer forintos fizetése van, és nincs semmi több jövedelme máshonnan sem. Mint az évekkel később kiderült, amikor ezt hazudta, már akkor is több százezer forintot keresett, amihez járultak egyébként az egyéb tevékenységei.

Tehát - mondta az asszony ügyvédje a bíróságon - N. T. rendőr, a valós jövedelmét illetően, a bíróság előtt tett hamis nyilatkozatával megtévesztette, tévedésbe ejtette és tévedésben is tartotta a feleségét. És a bíróságon is tudatosan és szándékosan tett hamis nyilatkozatot. Emiatt a kiskorú gyermeknek éveken át és azóta is azt a 30 ezer forintot fizeti, azt is elmaradásokkal, ami már az akkor hivatalos fizetéséhez mérten is alacsony volt. Ezért kérik az esztendők során, a hazug tanúvallomásból adódó elmaradt összegek kifizetését is. A család ügyvédje közölte: a rendőr egyéb jövedelmét nem vizsgálják.

A rendőr részéről megkárosított asszony, aki egyedül neveli a kiskorú fiukat, egy kis kft.-t működtet, amiből 130 ezer forintos munkabérről számol be. A volt férje részéről halmazatban üldözött asszony elmondta: az OTP-től is azért kellett hitelt felvennie, mert volt férje (a rendőr) perek sorát indította ellenük (ellene és gyermeke kárára), amiket finanszírozniuk kellett. Ráadásul a pereskedésből származó bírósági illeték megállapított összege is, amit neki és gyermekének kell kifizetnie, 896 ezer forint. Azaz N. T. elérte, hogy az gyermekét nevelő asszony csak bírósági illetékre 3 esztendő teljes gyerektartását fizesse ki. És ez csak egy bírósági illeték N. T. törzszászlós módra.

Az asszony elmondta: egy autójuk van, az is munkaeszköz, és az is a volt rendőr férj általi végrehajtási eljárás alatt. Tehát abban a stádiumban van, hogy azt is elveszik tőlük.

A rendőr és ügyvédje nem győzték hangsúlyozni a tárgyalások során, hogy nem akarnak többet fizetni a rendőr gyermeke számára, mint azt a 30 ezer forintot, amit évekkel ezelőtt a bíróság - a hazug jövedelem-bevallás után - megállapított. A bíróságon a felperesi, tehát a volt feleség és ügyvédje részéről történt nyomásra ugyan előfordultak olyan szó szerint kacagtató jelenetek, amikor a rendőr, mint a piacon, megpróbált alkudni a felperes részéről követelt gyerektartásdíjból, mint amikor az ember a piaci krumpli árából próbál alkudni. A HírAréna Online újságírói szerint, akik látták az egyik és a másik tárgyalást, annak ellenére, hogy tényleg tragikus a rendőr hozzáállása, ugyanakkor kabaréjelenetek tárgya is lehetne jó pár felszólalása, annyira - mulatságosan - kritikán aluli. A számos poén között szerepelt, amikor az került szóba, a gyerektartást fizetné-e postai úton? A vagyonos rendőr, aki 6 ingatlannal rendelkezik, ezt azzal kifogásolta, hogy az nem jó, mert a postai csekk külön pénzbe kerülne.

De a vagyonos rendőr minden más területen is brillírozott, amik nélkülözik a humoros jeleneteket: a család és kiskorú gyermeke megélhetéséül szolgáló kiskereskedést feljelentette az adóhatóságnál, hogy ezzel kisfiát is tönkre tegye. Közben gyámhatósági vizsgálatot is indíttatott, hogy nyomás alatt tarthassa és terrorizálja őket. Ezeken kívül gyermekének és édesanyjának most, 30-ával kell elköltözniük, mivel a házat is, amiben laknak, a rendőr kiperelte. A gazdag rendőr a végrehajtóján keresztül is leszögezte, hogy ha volt felesége és kiskorú közös gyermekük nem költöznek ki 30-ával, akkor karhatalommal fogja őket, erőszakkal kilakoltatni.

Közben a kiskorú gyermekét egyedül nevelő asszony, mert egykori rendőr férje perek sorát indította ellenük és módszerek sorával és dömpingjével igyekszik őket tönkre tenni, ezért az asszony már a (saját) testvére felé is tartozik 60 ezer euróval, és további 4 millió forinttal más rokonnak - nyilatkozta.

A fizetését is elhazudó rendőr közben tavaly, 2019-ben zártkerti ingatlanokat vásárolt, szám szerint hármat, elmondása szerint hitelből, amire több mint 8 millió forintot vett fel. Így már összesen hat ingatlannal rendelkezik, amiből 4-5 vízparton fekszik, tehát értékes és üzleti befektetésként értékelhető. Korábban is adott ki bérlésre a tulajdonában lévő lakást.

Közben amit lehet, továbbra is rejtegetni próbál: kategorikusan közölte és ismételgette azt is, hogy az ingatlanvásárlásokról szóló szerződéseket nem hajlandó a bíróság számára becsatolni.

Mivel a fizetésével és egyebekkel már lebukott, ezért most igyekezett viszont nem letagadni, amikről úgy vélte, egy mozdulattal ellenőrizhető.

Vannak ugyanakkor olyan tételek, amik csak nagyon nehezen és esetlegesen cáfolhatók. Így pl. N. T. rendőr elismerte, hogy volt egy több milliós lombardos adóssága, de arról azt közölte, hogy az már nincs, mert a szülei kifizették, egyben. Persze nem sok olyan madár van, aki kapásból elhiszi, hogy a több milliót a mindenféle üzlettel foglalkozó rendőr szülei fizették ki, nem pedig a rendőr perkálta ki zsebből vagy úgy, hogy hirtelen, valamelyik tevékenységéből nagyobb összeghez jutott.

A rendőr most a bíróságon azt állította, hogy havi 20 ezret a gyerekének gyűjt egy Fundamenta számlára. Állította ezt úgy, hogy közben a 30 ezres gyerektartás emelését is olyan filléreskedő módon hárítja és utasítja el folyamatosan, amik stand up comedy témák lehetnének a Comedy Central tévécsatornán.

N. T. rendőr utolsó havi fizetései átlagosan nagyjából nettó 350 ezer forint voltak. Ezek csak azok a pénzek, amik a hírhedten alacsony rendőri fizetés kategóriájába tartoznak. Mindezeken kívül vannak az egyéb jövedelmei. 2019 decemberében pedig ő is megkapta a kormány által a rendőröknek adott nettó 500 ezer forint külön jutalmat is.

A tervek szerint május 7-én, 13 órakor folytatódik a tárgyalás, jó eséllyel ítélettel lezárva.

A saját családját és gyermekét üldöző és tönkre tenni próbáló rendőr ellen a Magyar Érdekvédő és Jogvédő Egyesület feljelentést tett a Büntető Törvénykönyv 167. §-ába ütköző Gondozási kötelezettség elmulasztása, a Büntető Törvénykönyv 165. § (1) és (3) szerint minősülő Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, valamint a Büntető Törvénykönyv 370. §-a szerinti Lopás gyanúja miatt.

 

 

 

---

Médiáinkon kívül a Jogvédő Egyesületünket is keresheti, ha segítségre vagy védelemre szorul: Magyar Érdekvédő és Jogvédő Egyesület. Telefon: +36/30/919-6386.

Aki bajban van, információi vannak vagy segítségre szorul, vagy Ő segítene nekünk bármiben: Tel.: +36/30/919-6386.

Ha Ön haragszik a (volt) munkahelyére, vagy ha rendőr, katona vagy hírszerző (volt) stb., várjuk jelentkezését együttműködésre: Telefon: +36/30/919-6386.

Hírháttér Multimédia: http://echelon8.org
HírAréna Online: http://hirarena.com
Tel.: +36/30/919-6386

Csillag Ösvény Jósda