2023. 11. 30., Csütörtök
András,Andor névnapja

Roma vezetők autóval hordták a Fideszre szavazni a cigányokat, amiért pénzt kaptak! (Chikán Kornélia nyilatkozott)

Roma vezetők autóval hordták a Fideszre szavazni a cigányokat, amiért pénzt kaptak! (Chikán Kornélia nyilatkozott)
2014-04-09
Láttam a két szememmel! - Chikán Kornélia, a Nemzeti Roma Összefogás korábbi szóvivője, a közismert roma polgárjogi aktivista Molnár F. Árpádnak nyilatkozott.

Riportalany: Chikán Kornélia
Interjú: Molnár F. Árpád
 
"Nagyon el vagyok keseredve, mert 4 éve dolgozom azért, hogy ez a kormány eltakarodjon! Harcolok a rasszizmus ellen és na, tessék, a Jobbik 20%-ot kapott!" - nyilatkozta a HírAréna kérdéseire Chikán Kornélia, a neves roma polgárjogi aktivista, a Nemzeti Roma Összefogás korábbi szóvivője.

"Amikor egy társadalomban egy náci párt ennyi százalékot kap" - folytatta Chikán Kornélia -, "akkor azon nekünk igen el kell gondolkoznunk és feltenni a kérdéseket, hogy mi vezetett ahhoz, hogy a szélsőjobboldal ennyire megerősödött! Mi az oka annak a szégyenletes, gyalázatos dolognak, hogy a cigányok közül is volt, aki rájuk rakta a voksát! Már ami Európában egyedülálló!

Tényleg ennyi megelégedett ember van az országban? Hol vannak a mélyszegénységben lévő szavazópolgárok szavazatai? Persze, így utólag visszagondolva és belátva, hogy az új választási törvénynek köszönhetően - amit ez a kormány bevezetett - nagyban hozzájárult, hogy ismét ők maradjanak hatalmon!"

Chikán Kornélia szerint: "Sokan most kezdik szapulni a cigányokat a választás miatt, de én számítottam rá, hogy ebből is mi jövünk ki rosszul! Mert mindig mi húzzuk a rövidet!"

Chikán Kornélia a HírArénának kiemelte: "Én a választások napján azt láttam a két szememmel, hogy lungro dromos cigány vetetők autóval hordják szavaztatni a cigányokat a FIDESZRE ÉS ANNAK JELÖLTJÉRE, AMIÉRT PÉNZT KAPNAK, MIUTÁN LESZAVAZTAK ÉS EZT BIZONYÍTJÁK TELEFONOS FELVÉTELLEL!"

A közismert romajogi aktivista, Chikán Kornélia elmondta: "A baloldal köztudottan tudta, hogy az országos médiákban nem kap megfelelő lehetőséget a kampánya megjelenésére, hirdetésére, mert a média lakájkényszerből csak a kormányt szolgálhatja ki! Én ezt időben felismertem és kidolgoztam az ajtóról ajtóra végzett kampánystratégiát, amellyel közvetlenül a választópolgárokat, az otthonaikban szólítjuk meg, igen hatásos, rövid, de olcsó megoldásként ismertetve a kormányváltó pártok programját! Sajnos, a baloldal nem tartotta eszközének az ajtóról ajtóra kidolgozott kampányt. Bár ez a módszer sem garantálta volna a baloldal nyerését, de abban biztos vagyok, hogy nagyobb arányú mandátummal jutottak volna be a Parlamentbe a baloldali kormányváltó erők jelöltjei."

Chikán Kornélia a következő 4 évről is beszélt: "Szerintem ez a kormány kitölti a 4 évét, mert a magyar szavazók az Orbán-kormánynak 2/3-dal ismét elsöprő bizalmat adtak! Mert vegyük figyelembe, hogy az elmúlt 4 évben voltak, akik a szegények kizsákmányolásából busásan meggazdagodtak! A szegény ember meg nem számít, mert, ugye, annyit ér, amennyije van - hangoztatja ez a kormány!"

Chikán Kornélia tovább fog harcolni. Szavai szerint: "Én mindenesetre nem adom fel: a gyerekeimért, mások gyerekeiért, akik nap, mint nap éheznek a kormány szociális érzéketlensége miatt! Célul tűztem ki a cigányok nagy vezérének, Farkas Flórinak az eltávolítását!"


A kapcsolódó irodalomból:
A Fidesznek takarodnia kell! (Chikán Kornélia, a Roma Összefogás szóvivője) (HírAréna)
A lakhatás alapjog! - Chikán Kornéliát interjúvoltuk (Alsóörsi Hírhatár)
Terry Black szónokolt a romagyilkossági ítéletnapon! (Film: Multimédia Hírháttér)
Terry Black szónokolt a romagyilkossági ítéletnapon! (Cikk: Alsóörsi Hírhatár)

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda