2021. 10. 20., Szerda
Vendel névnapja

Rengeteg bűncselekmény miatt jelentette fel a Jahn Ferenc Kórházat a Magyar Érdekvédő és Jogvédő Egyesület

Rengeteg bűncselekmény miatt jelentette fel a Jahn Ferenc Kórházat a Magyar Érdekvédő és Jogvédő Egyesület
2020-02-02

A hírhedt halálkórház - ahol a vécén a több napos hullát is találták - Újszülött osztálya és mások ellen külön ombudsmani vizsgálatot is kezdeményeztek, számos tanú beszámolóját idézve, legalább tíz esztendőn át tartó folyamatos médiabotrányt és újabb panaszosok és feljelentések sorát is előre bejelentve.

Tisztelt Hatóságok!
 

Kérjük a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház 8. emeleti Újszülött osztálya kapcsán kelt halmazati büntető feljelentésünk illetékesek részére szíves továbbítását!

(...)

Én, Molnár F. Árpád, a Magyar Érdekvédő és Jogvédő Egyesület elnöke, a Hírháttér Multimédia alapító-főszerkesztője, a HírAréna Online főszerkesztője

büntető feljelentést teszek ismeretlen tettes/tettesek ellen
- a Büntető Törvénykönyv 165. §-a alapján Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés,
- a Btk. 166. § (1) és (3) szerint minősülő Segítségnyújtás elmulasztásának bűntette,
- a Btk. 167. § szerinti Gondozási kötelezettség elmulasztása bűntette
- és más törvénysértések és bűncselekmények miatt,

továbbá büntető feljelentést teszek többek között
az 1997. évi CLIV., az egészségügyről szóló törvény
- 7. § (1),
- 6. §,
- 10. § (1) és (2),
- 13. § (1) és pontjai,
- 14. § (3),
- 98. § (2),
- 119. § (1) és (2)
- és más törvényi tételek alapján.

Indoklás:
Indoklásként a Tisztelt Hatóságok számára alább idézem a Dél-Pesti Jahn Ferenc Kórház főigazgatójának, Dr. Ralovich Zsoltnak ma postázott panaszomat, amelyben az e feljelentés tárgyát képező rengeteg bűncselekmény és panasz leírásra került.

 

Tisztelt Ralovich Zsolt Főigazgató Úr;

 

Molnár F. Árpád vagyok, a Magyar Érdekvédő és Jogvédő Egyesület elnöke, a Hírháttér Multimédia alapító-főszerkesztője, a HírAréna Online főszerkesztője.

Halmazati büntető feljelentéseket teszünk, ezen kívül külön vizsgálatot indítunk az ombudsmannál, továbbá az elkövetkező esztendőkben a médiáink élő adásaiban és cikkeiben stb. fogunk számtalan alkalommal visszatérni a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Újszülött osztályán tapasztalt elrettentő, elborzasztó és egy lerobbant ország lepukkadt egészségügyében is abszolút elfogadhatatlan minőségi és veszélyeztető körülmények ismertetésére és elrettentő példákként való közlésére.

Eredetileg kizárólag Önnek akartam levelet írni, valamint az ombudsman általi vizsgálatot elindítani, de ma délelőtt (2019. november 23-án) telefonon beszélve a feleségemmel, meghallván, a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Újszülött osztályának nővérei hogyan üvöltöznek a frissen szült vagy császározott anyukákkal, magukból kikelve, szakszerűbben megfogalmazva a nárcisztikus és dekompenzált hiszteroid pszichopátiás tüneteket halmozva - két perc leforgása alatt előbb az egyik kismamával, aztán a másik nővér a másik kismamával -, nem csak a büntető feljelentések feltétlen szükségességéről győzött meg, de a téren is, hogy az elkövetkező években állandó témánk lesz a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház katasztrofális Újszülött osztályának katasztrofális személyi veszélyeztető és kriminológiai, alkalmassági, valamint morális állapota.

Előre bocsátom, hogy anyám munkahelye révén mintegy beleszülettem a kórházi egészségügybe és az osztályos kezelések környezetébe, és ilyen környezetben, orvosok, nővérek és ápolók között nőttem fel. Ezután felnőtt korú szellemi és testi fogyatékosokat ellátó szociális otthonban dolgoztam, majd ezt követően súlyos betegeket ellátó kórházi osztályon, azaz bőséges és rendkívül széles tapasztalatokkal rendelkezem, már a jogvédő és újságírói pályafutásom megkezdése előttről. Ezért szakszerűen tudom kezelni azoknak a problémáit is, akik egészségügyi ellátással kapcsolatos panaszokkal fordulnak hozzám az ország minden részéből, olykor a határainkon túlról.

Tájékoztatom, hogy jelen panaszlevelemet - miután Önnek elküldtem - teljes terjedelmében csatolom a hatóságok részére eztán eljuttatott büntető feljelentésünkhöz.

Túl ezen Egyesületünk és médiáink figyelemmel kívánják kísérni a fejleményeket, és minden tapasztalt erkölcsi vagy büntetőjogi szabályszegésről a nyilvánosságot tájékoztatni fogjuk, és a szükséges ellenlépéseket - a további büntető feljelentésektől kezdve a polgári perek megindításáig - feltétlenül foganatosítani fogjuk, bárki is az elkövető.

Tekintettel arra, hogy a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórházban történtek és tapasztaltak a médiáinkban tömegével visszatérő témáink lesznek, ezért rendre jelentkezni fognak olyanok - beszámolva a panaszaikról - , akik az Újszülött osztályon vagy más osztályokon visszaéléseket, veszélyeztető körülményeket vagy bűncselekményeket tapasztaltak. Ezek egy részét a médiában fogjuk ismertetni, más eseteket pedig további büntető feljelentések tárgyává teszünk.

Tájékoztatom továbbá, hogy jelen panaszomat vagy a büntető feljelentéshez csatolt, kissé bővített változatot elküldöm több párt parlamenti képviselőjének, valamint az elkövetkező hetekben és hónapokban személyesen fogok konzultálni több párt parlamenti képviselőjével és más magyar és külföldi jogvédő szervezetek vezetőivel. A Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórházban tapasztaltakra fel fogjuk hívni a figyelmét több külföldi ország diplomáciai képviseletének. Szinte bizonyos, hogy ahogyan más ügyekben korábban, úgy most is - vagy konkrétan megnevezve a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórházat, vagy a nevén nevezése nélkül - parlamenti interpellációkban fogják számon kérni a személyzet minőségét és különböző cselekményeket.

A panaszban olvashatókat most szült feleségem révén, valamint személyesen, máskor telefonon hallva, valamint az Újszülött osztályon fekvő, egymástól függetlenül ugyanazokról beszámoló többi frissen szült vagy császározott kismama ténybeszámolóinak megfelelően vetettem képernyőre, tehát a szem- és fültanúk begyűjtött ismeretei szerint. Már most leszögezem, hogy egyetlen olyan kismamával sem sikerült beszélnem, akik jó véleménnyel lettek volna a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Újszülött osztályának személyi állományáról és cselekményeikről, vagy bármely egyéb tételben az elégedettségüket fejezték volna ki az osztállyal kapcsolatban.

Közben a Tisztelt Főigazgató Úrral való személyes találkozóra is szeretnék időpontot egyeztetni, nem titkoltan azért, mert tapasztalataink szerint azok az állami alkalmazottak, akik közpénzből működnek, és akiket ugyanakkor nagyon mélyen elnyelt a korrupciós rendszer, mástól sem félnek jobban, mint a személyes találkozóktól. Tapasztalataink szerint egy korrupt állami alkalmazott annál inkább menekül a személyes találkozótól, minél inkább semmi köze nincs a szakmaisághoz. Ennek tudjuk be, hogy miközben hírhedt bűnöző politikusok félnek, akik tényleg nem értenek máshoz, csak a közpénzek ellopásához, aközben a rendőri vezetők akkor is keresik a találkozás lehetőségét vagy örülnek annak, ha egyébként radikális érdekellentét áll fenn köztünk. Úgy sejtjük, azért, mert a rendőri vezetők szinte mindegyike nagyságrenddel szakmaibb a bűnöző politikusokhoz képest, és tudják, hogy egy találkozóból, ha ügyesek vagy ötletesek, mindenképpen jól fognak kijönni. Ezért az ilyen találkozókon elhangzottakról lényegében soha, semmi nem kerül nyilvánosságra, miközben a gyáva megélhetési bűnöző politikusokat és bujkáló piti alkalmazottakat - a legutolsó önkormányzati irodakukacig bezárólag - gyakorlatilag semmibe vesszük. Ők azért félnek, mert tehetségtelenek, korruptak és annyi közük van a szakmaisághoz, mint a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház 8. emeleti Újszülött osztályán dolgozó nővérek egy jelentős részének.

 

Feleségem 2019. november 20-án szült a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház 9. emeleti Szülőszoba-Műtő osztályán. Az ellátás minden tekintetben rendkívül meglepően példaértékű volt, a szülésznőktől a takarítónőig, amilyennel az ember nem igen találkozik több évtized alatt sem, vagy éppen soha. Az ottani szőke szülésznő vezéregyéniségnek tűnt, aki a pszichológiai érzékét és türelmét tekintve is a legkiválóbb viselkedést mutatta, amivel életem 46 éve során egészségügyben találkoztam. Széles körű tapasztalataimnál fogva azt gondolom, hogy a 9. emeleti osztály kiváló minősége ennek a vezető típusú személynek a fellépése és példamutatásai miatt kiváló, vagy mellette más, hasonló, meghatározó személy/személyek pozitív attitűdjének. Mindezeket azért jegyzem meg, mert a 8. emeleti Újszülött osztály kontraszelekciós, kontraproduktív és tömegesen közveszélyes környezetét ugyancsak hasonló jelenség okozhatja, nevezetesen valamely, irányításra totálisan alkalmatlan vezető, aki miatt az osztályon ismeretlenül hosszú ideje, valamikor régen megindult a kontraszelekció, és ezen rothadás vezetett el azokhoz a polikriminális állapotokhoz, amelyekben a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Újszülött osztálya dagonyázik. Széleskörű egészségügyi tapasztalataim szerint ha az adott osztályon a főorvos rendszeresen jelen van, az ő fellépése szólóban is meghatározhatja az osztály nővéreinek minőségét. Ahol nincs jelen osztályvezető főorvos, ott a főnővér hozzáállása és vezetői alkalmassága perdöntő hatású az összes nővérre nézve.

A panaszban felsoroltak tehát mintegy jin és jang, egymásnak abszolút ellentétpárját képező tételek a 9. emeleti Szülőszoba-Műtő osztály és a 8. emeleti Újszülött osztály között. A két osztály közötti roppant éles és markáns kontrasztokat olyan szavakkal és ellentétpárokkal lehetne jellemezni, mint pl. a szociális és az antiszociális, a türelem és a patologikus hisztéria, a jóindulatú és a rosszindulatú, a felelős és felelőtlen, a szocializáció és a pszichopátiás viselkedés, a precizitásra törekvés és az elrettentő hanyagság stb., stb., stb.

Néhány tetten ért, és panaszunk, valamint büntető feljelentéseink tárgyát képező tétel - sorolásszerűen, nem valamiféle sorrendbe helyezve, mivel már most egy könyvet tudnék írni a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Újszülött osztályán tapasztalt visszaélések és minősíthetetlen viselkedések tárházából -:

 

- Pl. azt, hogyan kell szoptatni, feleségem - aki első gyermekét szülte, újszülöttekkel és csecsemőkkel sem ő, sem én nem rendelkeztünk semmilyen tapasztalatokkal - a szülést követő 3. napon értesült, mégpedig a kórház 9 emeletes épülete előtt, Egyesületünk egyik alapító tagjától, aki már több gyereket felnevelt. Ő magyarázta el a szoptatás előkészítésének technikáját, mivel az anyukának a 3 nap alatt senki nem mondta el. Tekintettel arra, hogy a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Újszülött osztályának dolgozói ezzel a csecsemőt közvetlen életveszélynek tették ki, büntető feljelentést teszünk ismeretlen tettesek ellen a Btk. 165. § (1) bekezdésébe ütköző, Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés és más bűncselekmények miatt.
165. § (1) Aki foglalkozási szabály megszegésével más vagy mások életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki, vagy testi sértést okoz, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Feleségem a szülést követő 3. napon még mindig nem tudott arról, hogy szoptatás előtt a mellet elő kell készíteni: le kell mosni, előbb kívülről, speciális mozdulatokkal és legalább néhányszor masszírozni, aztán haladva a mellbimbóig, amit szintén speciális módon kell megfogni és a csecsemő szájába adni, és úgy, hogy az újszülött szája nagyra legyen tátva. Mert ha nem, akkor a mellbimbók általában hamar kisebesednek és a szoptatás lehetetlenné válik, ami az egyedfejlődés kezdeti szakaszában olyan hátrányos személyiségváltozásokat okoz, amiket a tudomány jelenlegi szintjén teljességgel lehetetlen helyrehozni. Mivel a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Újszülött osztályán a szoptatás mikéntjét a harmadik napra sem magyarázta el és mutatta meg senki, így az első három napban a szoptatás mintegy teljes kudarcra volt ítélve: az újszülött ahányszor megpróbált szopni - minthogy az ösztönei a születést követően azonnal működtek -, valószínűleg sikertelenül próbált tejhez jutni, ezért több esetben, pár másodperc után sírni kezdett. A nővérek minden ez irányú és másféle kérdést azzal hárítottak el nyegle és bunkó stílusban, hogy: "hát a védőnő nem mondta el?!"

Ezekkel a hozzáállásokkal, álláspontunk szerint a nővérek - a fenti Btk. 165. § (1)-ben foglaltakon túl - elkövették a Büntető törvénykönyv (Btk.) 166. §-ba ütköző és a 3. bekezdés szerint minősülő Segítségnyújtás elmulasztása bűntettet:
166. § (1) Aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(3) A büntetés bűntett miatt az (1) bekezdés esetén három évig, a (2) bekezdés esetén egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a veszélyhelyzetet az elkövető idézte elő, vagy ha a segítségnyújtásra egyébként is köteles.


Itt a bűncselekmény sértettjei - minden ilyen esetben - a csecsemő és a kismama egyaránt.

Álláspontunk szerint a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház 8. emeleti Újszülött osztályának alkalmazottjai a Btk. 167. §-a szerinti Gondozási kötelezettség elmulasztása bűntettét is elkövették:
167. § Aki állapotánál vagy idős koránál fogva önmagáról gondoskodni nem tudó személlyel szemben gondozási kötelezettségét nem teljesíti, és ezáltal a gondozásra szoruló életét, testi épségét vagy egészségét veszélyezteti, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A fentiek miatt Egyesületünk büntető feljelentést tesz ismeretlen tettesek ellen a cselekmények kivizsgálására.

Jelen panasz és feljelentés további bekezdései is olyan mennyiségben halmozzák a hatóságok által hivatalból üldözendő, a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Újszülött osztályának személyzete és más, ugyancsak közpénzen fizetett ismeretlen tettesek bűncselekményeit, hogy a továbbiakban nem térnék ki a Btk.-paragrafusokra, hanem ad hoc jelleggel sorolnám az államilag üldözendő kórházi cselekményeket, amelyek könnyedén megtöltik egy e-book vagy egy nyomtatott, hosszabb tanulmány vagy kiskönyv lapjait. Vaskos polikriminális leleplező kordokumentumként.

- A Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Újszülött osztályára történő befekvést lényegében semmiféle tájékoztatás nem követi, egyáltalán semmiről. Tájékoztatás helyett mindenféle papírt aláíratnak és nem közlik, mi az, csak jönnek, hogy itt írd alá. A személyi hiányra nem lehet hivatkozni, mivel egy olcsó kis prospektus, amiben legalább a csecsemők legalapvetőbb életvédelmi és fejlődésvédelmi eljárásai lennének leírva, képekkel illusztrálva - a szoptatástól a pelenkacserén át a fürdetésig, hogy mivel és hogyan stb. - sem létezik. A kezdő kismamák, elzárva a külvilágtól, egyáltalán semmiről nem tudnak. Ha netán létezik bármiféle tájékoztató füzet, akkor azt a nővérek vagy akkor osztják ki, amikor kedvük tartja, vagy semmikor, netán a fizetős családoknak.

- A frissen szült kismamákat folyamatosan terrorizálják, állandóan mondják és mondják, hogy máris, de azonnal adjanak le 10 pelenkát. Ehhez is rutinos kismamának kell lenni, aki már járt olyan putrihelyeken, amilyen a Jahn Ferenc Kórház Újszülött osztálya, hiszen normális ember nem feltételezi, hogy gátmetszett és császározott nők és csecsemőjük körül a személyzet legfőbb gondja és legfontosabb „tájékoztatni valója”, hogy azonnal, de máris adjanak pelenkákat. Egy ember, ha normális, fel sem merül benne, hogy egy kórházi osztálynak ez lehet a legfontosabb közölni valója. Az én mércémmel mérve ilyen a harmadik világ afrikai kórházi ellátó helyein sem merülhetne fel, hiszen ha egy afrikai nyomorkórháznak nincsen pelenkája, akkor sem ez a legfontosabb ismételgetni való, amikor gyakorlatilag mindenki súlyos testi és lelki traumán esett, beleértve a születésen átesett és minden szempontból teljes ellátásra szoruló csecsemőt.

- Minden megtapasztalás útján történik, mert a befekvést követő napokban sem történik szinte semmiféle tájékoztatás. Részleges tájékoztatások akkor történnek, miután valami történik. Ekkor jellemzően a nővér vagy nővérek magukból kikelve, a nyugalmat igénylő kismamák és újszülöttek előtt üvöltenek, hogy mit csinált rosszul az anyuka, és mit képzel. Ez a pedagógiai hozzáállás abszolút elégtelen, és a nővérek részéről okozott állandó háborús stressz súlyosan veszélyezteti a kismamák tejtermelésétől kezdve a csecsemők táplálkozásáig és fejlődéséig bezárólag számos kulcsfontosságú tényezőt.

- Feleségem 2019. november 20-án, este 22:08 órakor szült. A 9. emeleti Szülőszoba-Műtő után, talán 1 vagy 2 órakor a 8. emeleti Újszülött osztályra került áthelyezésre. 22-én este már arról számolt be, hogy napok óta nem mer szinte semmit sem kérni a 8. emeleti nővérektől, mert olyan stílusban válaszolnak, hogy sem ő, sem több más kismama nem mernek hozzájuk fordulni, és gyakoriak részükről az ordibálós hisztériás reakciók.

A kismamák beszámoltak arról is, hogy ha például a recepcióhoz megy egy anyuka, hogy kérdezzen valami babával kapcsolatosat, akkor szó szerint ráüvöltenek, hogy „a csecsemősökhöz kell menni!”. Hozzátenném, hogy a kismamák beszámolója szerint a csecsemősök ugyanazon az osztályon vannak, kb. 3 kórteremnyi távolságra, tehát az osztályon belül dobálják az el nem végzett munkát egymásnak. (Mivel mi nem fizettük le Gyurácz-Németh Orsolya főorvosnőt, sem Batha Mónika főnővért, ezért az osztály belső kialakítását nem láthattam, mert nem fizettük ki a belépéshez szükséges kvótát.) Hogy miféle vezetés és egyáltalán miféle eredendő családi körülmények kellenek ahhoz, hogy egy nővér, aki üldögél, ha kérdeznek tőle valamit a csecsemőellátással kapcsolatban, akkor elkezd ordítozni a kismamával, ahelyett, hogy ezt az energiát válaszadásra fordítaná, mint egy civilizált, hétköznapi ember, azt nem kell külön minősíteni, ha az ember nem olyan gyalázatos színvonalon van, mint a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Újszülött osztályának vezetői, akik beszélni sem tanítják meg a beosztottakat, láthatóan igényük sincs arra, hogy a minimális szociális viselkedés elemi szabályait a személyzet elsajátítsa.

- Több kismama számolt be a fürdetés utáni karmolásokról és sérülésekről, a tájékoztatás hiányáról és annak általa már részben megtapasztalt visszafordíthatatlan fizikai következményeiről stb. Molnár-Fodor Brigitta az Egyesületünk egyik alapító tagjának és nekem elmondta, hogy rémisztő, miket művelnek a kicsikkel fürdetések közben. A babákat durván forgatják és sebes mozdulatokkal mosdatják, a fürdetések után pedig a csecsemőkön karmolások láthatók, szájuk piros és duzzadt, orruk alatt kezdeti hámsérülés és bőrpír. A bőrén feltételezhetően műkörömről származó csillámdísz volt az arcára ragadva, amit nagyon nehezen sikerült eltávolítani, és amit el kellett távolítani, mert attól félt, hogy belélegzi vagy a szemébe megy. Bár próbáltam rábeszélni, hogy ne csak a többi rémült kismama elmondása alapján, hanem nézze meg személyesen is a mosdatás körülményeit, de erre azt közölte, hogy ő nem nézi meg, mert nem bírná a látványt, és több más kismama is ugyanezt mondta el, hogy azért nem nézik meg, mert nem bírnák.

A Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Újszülött osztálya személyzetének büntetőjogi szempontból is üldözendő tetteiről és bűntetteiről való diskurzust, ami a 9 emeletes épület bejáratánál és az épületben történt, számos részletét más osztályokon fekvő páciensek is hallották, és volt, aki rémülten jött oda, hogy bántalmazzák a kicsiket. Bár mindenki le akart róla beszélni, mondván a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház maffiaszerűen garázdálkodó, közpénzen fizetett nővéreire stb., hogy "ezek szemetek", várjuk meg, hogy előbb a kismamát kiengedjék a kórházból, mert "ezek azt szokták csinálni, hogy elveszik a gyereket", ennek ellenére a 9 emeletes épület portáján jogvédő egyesületi elnökként és médiavezetőként bemutatkoztam, és az ott ülő hölgy portást vagy biztonságit kértem meg, hogy most azonnal hadd beszélhessek a legfőbb kórházi vezetővel, aki jelen van, mert olyan dolgok történnek a kórház újszülött osztályán, amik nem tűrnek halasztást. Ekkor már eldöntöttem, hogy attól függetlenül tudok-e azonnal beszélni a Ralovich Zsolttal, a kórház főigazgatójával, mindenképpen levelet is írok írok neki, és ombudsmani vizsgálatot kezdeményezek, továbbá a feleségemet és az újszülött gyermekünket - függetlenül attól, hogy a kórház vezetői felelősen vagy bűnpártoló bűnözőkként állnak a botrányhoz -, feleségem és az újszülött csecsemője lelki és testi épségének, valamint az életük veszélyeztetése miatt azonnali hatállyal át akartam helyeztetni egy másik kórházba.

A portán ülő hölgy először megkérdezte, van-e engedélyem, de közöltem, hogy nem interjút akarok készíteni, hanem olyan súlyos cselekményekről van szó, amik nem tűrnek halasztást. Ekkor azt közölte, hogy ilyenkor már nincs bent senki, az ápolási igazgatás is bezárt, menjek az osztályos főorvoshoz.

Felmentünk a 8. emeletre, de a főorvos egy másik osztályon műtött, ezért nem volt elérhető. Így hazatérvén elkezdtem írni a panaszlevelet. Másnap - telefonon beszélve a feleségemmel, és hallva, hogy a nővérek egymást váltva üvöltöznek a frissen szült kismamákkal (hangos válasz egyik kismama részéről sem volt, a nővérek egyoldalúan ordítoztak a páciensekkel), végleges döntést hoztam a büntető feljelentések és az elkövetkező legalább 10 esztendő folytatólagos médiakampányáról, hogy ne csak a vécén talált több napos holttestről, egy másik beteg öngyilkosságáról, aki kiugrott az emeletről, a lebukott pedofil kórházi dolgozóról stb. hírhedt Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórházban, de többé soha, sehol ne fordulhassanak elő ilyen abszolút elfogadhatatlan visszaélések és ocsmány bűncselekmények.

 

 

- Egyéb tekintetben, később a kismama elmondta, hogy olyan kép létezett benne a szülésről, hogy az újszülött világra jövetelét követően egy harmonikus időszak következik, amikor a család együtt van, együtt örül a babának, és szerető környezet uralkodik, még inkább, mint előtte. Mint azt elmondta: "Szülés után azt vártam, hogy hozzon a férjem csereruhát, segítsen megmosdani, egy kicsit legyünk hármasban a család új tagjával, és látogatáskor azzal kellett szembesülnöm, hogy mert én nem fizettem 40 ezer forintot, ki tudja, kinek a zsebébe, ezért az én férjem nem jöhet be, nem segíthet nekem, úgy, hogy járni is alig tudok, a hajolás pedig kínszenvedés, és a gyermekünk sem lehet együtt a szüleivel. (...) És nem tudom, hogy a szülés fájt-e jobban, vagy az, hogy így szétszakítottak minket." Mint azt elmondta, egy szerető és gondoskodó, felkészítő és erősítő környezet helyett egy kaszárnyába csöppent, ahol parancsszavak röpködnek és ordítanak a páciensekkel. Nem veszik figyelembe, akinek fájdalmai vannak, ha segítségre van szüksége annak, aki le van gyengülve.

- A Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház 8. emeleti Újszülött osztályán fekvő édesanyák arról számolnak be, hogy bár az apák nem mehetnek be, és senki sem fogadhat az osztályon látogatót, de van fizetős szoba, ahol a protekciósok, azért, mert fizetnek, ezért ők meglátogathatják az anyákat és találkozhatnak az újszülött gyermekükkel is. Több kismama ezt azzal pontosította, nem csak fizetős szobába mehetnek látogatók, hanem mindazokhoz, akik eleget fizettek.

- Arra hivatkoznak, hogy több ágyas kórterembe azért se mehetnek be az apák, meg a rokonok, mert zavarnák a többi szoptatós anyukat. Ez már azért sem igaz, mert két ágyas kórterembe is bementek a látogató apukák és rokonok, valamint majdnem a folyosó végén volt a kórterem, ahova mentek és minden kórterem ajtaja mindig nyitva van és nagyon is belátnak a több ágyas szobákba, ahol szoptatnak az anyukák. Tehát azzal, hogy nem akarják őket megzavarni, a fizetős rokonok és ismerősök mégis megzavarnak mindenkit, és borzasztó rossz élményt kelt mindenkiben - mondták el a kismamák -, hogy tudják, hogy hozzájuk viszont nem jöhetnek be, mert nem fizettek, pedig mindenki arra vágyna, hogy a családjával lehessen. Feleségem tanúja volt, hogy sírva ment haza egy anyuka az örömtől, mert annyira szörnyen érezte magát, ott feküdt vele. Feleségem úgy emlékszik, ezt a kismamát 21-én engedték ki, és máskülönben ő is végig sírta a napot örömében, mikor kiengedték. Azt érezte a földi pokolból vagy a börtönből engedték ki. Ez azért is megengedhetetlen, mert feleségem feküdt kórházban pl. Romániában is, de ott nem tapasztalt olyat, hogy sírnia kellett volna örömében. Az, hogy a kismamák ennyire rosszul érzik magukat Gyurácz és Batha osztályán, azt bizonyítja, hogy a Jahn Ferenc Kórház Újszülött osztálya ténylegesen minden elfogadható minőségen aluli, és azonnali, de halmozott fellépést követel!

- A lefizetések tárgyköre szintén az az eljárás, amit megint csak nem lehetséges semmiféle módon kimagyarázni. Az osztályon vagy minden szülő megjelenhet, és vagy mindenkinek joga van arra, hogy a pelenkázástól a szoptatás megtanulásáig/megtanításáig, és a csecsemő férfi szőlő mélybe véséséig részt vegyen, vagy senkinek sincs! Különösen úgy, hogy mindeközben a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Újszülött osztálya személyzetének a többi anyukával való viselkedése pszichotrhriller filmtémája lehetne, olyannyira állagon aluli. Ezt az állapotot ugyancsak mindenképpen és végleg fel kell számolni. Ha a nővérek nem tudnak viselkedni, akkor az orvos se kaphasson extra százezres jattokat azoktól, akiket a protekciós burzsuj szobában/szobákban elszállásol, a többi édesanya, édesapa és csecsemő állami kontójára.

- Súlyosan kifogásolom, és az eljárást a több száz évvel ezelőtti egyes barbár "egészségügyi" eljárásokhoz hasonlítom, hogy az apát, aki a terhesség során végig a legfőbb támasz, segítség és védelem volt, a csecsemőtől és a kismamától egyaránt elzárják. Így a család férfi tagja vagy a családfő nem tudja, miben szorul a felesége vagy élettársa, valamint az újszülött segítségre, támaszra, a kismama semmit nem tud megmutatni, a férfi esetleges tapasztalataitól a család teljes elzárásra kerül, egymást a teendőkre nem tudják felkészíteni. Pl. személyes tapasztalatom volt, hogy miután a saját fiúgyerekem a kórházban megszületett, majd a kezembe adták, 10 perc alatt kétszer kezdett el felsírni. Az újszülött a hangomra mindkétszer azonnal abbahagyta a sírást, azonnal és rögtön, miközben nagy szemeket nyitott, mert a biztonságos és megszokott közegéből való volt a hang és azonnal felismerte. A kórház barbár, Semmelweis Ignác előtti sötétséget idéző eljárása során eztán a kórház - mert nem fizettük le az Újszülött osztály vezetőjét vagy más személyzeti állományát - elzárt a gyerektől és a feleségemtől is napokra, amíg haza nem kerültek. A gyerek azóta sem ismeri fel a hangomat és soha többé nem ismerte fel. Ezeket a mélyfekete tapasztalatokat és szakmai barbarizmust örök időkre összekapcsoltam a Jahn Ferenc Kórházzal, és amit ott és azzal kapcsolatban tapasztaltam, azok miatt amíg élek, a kórházra egy szociopata szeméttelepként fogok emlékezni. Annak ellenére, hogy 8. emeleti, Gyurácz-Németh Orsolya által vezetett Újszülött osztállyal ellentétben a 9. emeleti a Szülőszoba-Műtő mindezek teljes kontrasztja és ellentéte volt.

- Onnantól, hogy feleségem, Molnár-Fodor Brigitta Andrea megszült és a 9. emeleti Szülőszoba-Műtőből áthelyezték a 8. emeleti Újszülött osztályra, az ő és az én tájékoztatásom is véget ért. Onnantól egy zárt osztályt nézhettem kívülről, ahonnan a thriller sorozatba illő híreket és történéseket az Újszülött osztályon fekvő kismamák hozták. Perdöntően kifogásolom, hogy az osztály teljes egészében kizárja az apákat mindazokból, amikre éppen az osztálynak kellene felkészítenie minden apát. Az édesapák az ég világon semmiről nem tanulnak meg semmit, míg az újszülöttjüktől el vannak zárva - azaz a kórháztól a feleségük újszülött osztályon fekvésének ideje alatt az ég világon semmit -, azt sem tudják megnézni, hogyan kell fürdetni, hogyan kell a gyermeket kézben tartani, öltöztetni, milyen krémekkel stb. kezelik, milyen okokból és mely helyeken stb., a felsorolást nem lehet számszerűsíteni. Az addig gyermektelen férfiak azt követően kezdhetik odahaza kitalálni, mikor, milyen okokból és miket kell egy gyermekkel csinálni, miután a gyermek hazakerült.

Az Újszülött osztály részéről a tájékoztatás abszolút totális és mindenre kiterjedő teljes hiánya az osztály dolgozói részéről olyan bűncselekmények halmazát jelenti, amelyet a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Újszülött osztályának személyzete folytatólagosan és életvitelszerűen követ el. A férfi házastársak és élettársak, valamint egyébként az összes felmerülő rokon és barát tájékoztatásnak totális nulla volta kimeríti a Btk. 165 § (1)-ben foglalt Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés fogalmát, amit a törvény büntetni rendel.

- Míg a szülésnél, a 9. emeleten nekem részletesen elmagyarázták és közben az ujjaimat is egyesével elhelyezve végre is hajtatták, hogyan kell fogni az újszülöttet, addig a 8. emeleti Újszülött osztályon hasonló műveletek nem történtek. A pelenkázást az oktatás csődszintjén, csupán egyszer magyarázták el: megmuatták, de csupán egyszer, és a kezdő kismamák reklamálták, ki emlékszik arra? Ráadásul a rokonaik sem jöhetnek be, senki közülük, a férjük sem, mert nem fizetett, ezért a segítségnyújtástól is el van zárva. Feleségem - mivel a nővérek nem segítettek, ezért hogy elkerülje a nővéri üvöltözést - a kórházi védőnőt kérte meg, mutassa meg a pelenkázást. Az eredménye az lett, hogy pszichológust küldtek hozzá. A feleségem az ELTE egyetemi hallgatója, közben jól fizető állása van, foglalkozik közben médiával, terhessége korábbi szakaszában két lakás felújítását is végezte, közben egy lakás eladását, egy másik megvételét stb. Azt gondolom, pszichológus és pszichiáter annak kell, aki ilyen kondíciók mellett, ahelyett, hogy a munkáját végezné, amiért közpénzből fizetjük, pszichológust és pszichiátert hív, amikor pedig kérdezik, válasz helyett üvölt, mint egy gyuráczi nővér a Jahn Ferenc halálkórházból.

Ezek a nővérek egyébként annyi felkészítést sem kaptak, hogy egy gyakorlati művelet megtanítása soha nem történhet csupán szóban, hanem egy-egy cselekvési sort mindig, minden esetben végre kell hajtatni azzal a személlyel, akinek a cselekvéssort meg kell tanulnia, aztán a cselekvéssort el kell ismételtetni. Ez a számítógépes programok használatától kezdve a csecsemők pelenkázásáig mindenre érvényes. Az elméleti oktatás semmit sem ér gyakorlat nélkül. Ez az egyik minimum, amit az összes nővérrel meg kellene tanítani, de láthatóan olyan primitív az osztály szakmai színvonala, hogy még erről sem tudnak, vagy nem érdekli őket. Az elégtelen szintű felkészítés folyamatos és tömeges veszélyeztetést jelent mind a gyermekek egészségére, mind az életükre nézve, az anyákat pedig már az első napokban háborús stresszként éri a minőségen aluli viselkedés, a nővérek hisztériás és gyűlölet-dühkitörései, valamint a nővérek minőségen aluli hitvány hozzáállása folytán elszenvedett fizikai sérülések, a kisebesedett mellekig bezárólag.

A szülők jelentős része, akik felsőbbrendű környezeti mintákhoz vannak szokva, vagy ilyenekben nevelkedtek, segítséget sem mernek kérni, mert a környezet olyan ellenséges és gyűlölködő, amilyennel sokan soha életükben nem találkoztak sehol. Álláspontunk szerint a kórházi osztály minőségi követelményei sok tekintetben olyan mértékben lettek elhanyagolva, hogy az a "trágyadomb" kifejezéssel is méltán illethető. Ha élelmiszerbiztonságról lenne szó, indokolt lenne az osztály azonnali bezárása, és csak a vizsgálatokat követő, azok eredményeitől függő esetleges újranyitása. De kizárólag részben vagy csaknem egészében lecserélt, vadonatúj személyi állománnyal.

Egy csecsemőápolás terén totálisan kezdő személyt mindenre és meghatározó türelemmel kell megtanítani. Nem várható el egy tizen- vagy huszonéves lánytól, hogy ilyen speciális területek ismeretével rendelkezzen, akkor sem, ha egyébként kvantumfizikát tanult az egyetemen. Ha anyaként, ezzel a tudással nekem elkezd kisebesedni a mellem, anyám munkahelye révén hiába töltöttem a fél életem kórházi osztályon, majd dolgoztam magam is súlyos betegekkel és láttam száznál több halottat, még sincs fogalmam a csecsemőápolásról, mert felnőtteket ápolni és gondozni nem ugyanaz, mint újszülötteket. Ha nekem nőként elkezdene kisebesedni a mellem, mivel nem tudom, használhatok-e pl. Neogranormont, ezért a Újszülött zárt osztályon a nővéreknek jelzem a problémát. Ha nem kapok kielégítő választ, és ami várható, semmiféle kezelést, azaz a probléma minden téren továbbra is fennmarad, de válasz helyett a gyakori leugatás történik meg, akkor azért, mert a személyzet nem alkalmas a kommunikációra, úgy döntök, hogy ez esetben kommunikáljon velük a rendőrség és szembesüljenek a problémákkal a médiából, mégpedig az elkövetkező legalább egy évtizeden keresztül, hiszen mostantól rendszeresen adunk hírt erről a borzalmasan rossz hírű kórházról és erről a horrorisztikus kórházi osztályról. Ezek viszont megfelelő módszerek arra, hogy odafigyeljenek és ne tudják a megkereséseket üvöltözve és paranoid hisztériás, dekompenzált pszichés státuszukból fakadóan elhárítani, pszichopátiás tüneteteket prezentálva pedig a felelősséget az első pillanattól, üvöltve a szenvedő félre hárítani. Amiképpen pszichopátiás reakció, hogy a kérdésekre nyeglén és moslék hangvétellel rendszeresen az a válasz, hogy "hát a védőnő nem mondta el?!" Nem, nem mondta el, és nem a védőnő a felelős, sem az anyukák, hanem azok a dekompenzált hiszteroid pszichopátiás személyiségek, akik semmiféle alkalmassági követelményeknek nem kell megfeleljenek, hogy csecsemőkkel és frissen szült édesanyákkal foglalkozzanak, hanem ami kitűnt a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház 8. emeleti Újszülött osztályán, hogy Gyurácz-Németh Orsolya osztályvezető főorvos és más vezetők teljes egészében integráltak abba a szeméttelepbe, amit normális hozzáállásuk esetén soha az életben ki sem alakulhatott volna, hanem személyes tehetségük és tekintélyük kellett volna legyen a garancia, ahogyan az más kórházakban tapasztalható.

- A Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórházba lépve és minden emeleten, úton-útfélen rekordmennyiségű fotótiltási felhívás és rekordmennyiségű kamera található, amivel mindenkiről, mindenhol, mindent rögzítenek és tárolnak; a kórház ezzel is azt üzeni, hogy mindenki, aki a kórház területére belép, alsóbbrendű embertípus, ellenben mi, felsőrendűek bármit megtehetünk. A kórház efféle rekorder kettős hozzáállása emberjogi szempontból abszolút elfogadhatatlan. A fotótiltási táblák központi felhívásra lettek kifüggesztve, azonban a kórház saját döntése, hogy ezen központi felhívásoknak eleget tesz-e. A Jahn Ferenc kórház ezt látta fontosnak meglépni, nem a szakmai minimum követelményeinek érvényesítését. Mivel a kórház tiltja, hogy a hiányosságokról fotó vagy filmfelvétel készüljön, ezért feljelentést teszek ismeretlen tettes ellen gondatlan veszélyeztetésért és más bűncselekmények miatt, mivel ezzel arra kényszerítik az embereket, hogy ne készítsenek felvételt és ne továbbítsák azokat az egészségügyre ártalmas anyagokról vagy tisztasági stb. közállapotokról, vagy a kifejezetten baleset- vagy életveszélyes eszközökről és körülményekről, amilyen pl. a lift általam lefotózott, szabadon lógó kábelei, amiket nem teszteltem le, vajon 220 volt van-e bennük, vagy pl. a Újszülött osztály elmozdult korlátjáról, amelyben 6 helyett csak 3 csavar van, a korlát a nagy tömegével a leszakadás által fenyegetett, ezáltal pedig balesetveszélyes, ha pedig valaki elesett és abba kapaszkodva próbál felállni, ha rázuhan vagy fejen találja, közvetlenül életveszélyes. És ez csak annak az osztály a bejárata előtti korlát, amelyet a Jahn Ferenc Kórházban Újszülött osztálynak hívnak. A legtöbb ember erről szólni sem merne, mert a Jahn Ferenc Kórház összes emeletén sorakozó tilalmi táblák hatósági üldözésekkel fenyegetőznek mindenki ellen, aki a kórház bármiféle hiányosságáról felvételt mer készíteni vagy nyilvánossághoz fordul.

- A Újszülött osztály nővérei naponta fürdetik az újszülötteket. Ezek olyan stílusban és minőséggel történnek, hogy a kismamák többsége be sem mer nézni, olyannyira elborzasztja az eljárás durvasága és darab-darab jellege. Ezekről a kismamák számoltak be. Köztük a feleségem sem mert ránézni arra, hogyan bánnak az újszülöttekkel; a kismamák egymás közt csak a sérülésekről beszéltek mintegy suttogva, szörnyülködő arcokkal részletezve a bánásmódot és a durvaságot.

- A nővérek az állandó nyegle, agresszív és ugatós stílusukkal folyamatosan provokálják a frissen szült kismamákat. A családi viselkedésben ekképpen példát szolgáltató, a sokszor felnőttkorukat éppen kezdő, most szült nők ellen, aki tanult pszichológiát, pontosan tudja, hogy sok kismamát egész életére arra programoz, hogy ez a stílus a normális és elfogadott, ha egy nő gyereket szült vagy csecsemőt nevel. Ezt a közvetlen és halmozottan felelőtlen és veszélyeztető putrista Jahn Ferenc Kórház stílust maradéktalanul ki kell irtani és el kell törölni, mert futószalagon gyártja a neveléstani szempontból béna és rokkant családanyákat, ezzel pedig a végleg traumatizált, felnövekvő gyermekek ezreit, tízezreit. Sok nő - akik normális környezetből érkeztek -, sokan soha életükben nem találkoztak olyan moslék és ordenáré ugatásokkal és leüvöltözésekkel, amiket ezek a nővéri szolgálatra abszolút alkalmatlan antiszociális és hiszteroid pszichopaták, valamint más elkövetők életvitelszerűen alkalmaznak, teljesen nyilvánvalóan nem csak a kórházi osztályon, hanem odahaza is. Ilyen minőségű emberek portásnak is alkalmatlanok, mert ott is emberekkel kellene bánniuk, és álláspontunk szerint akik ennyire antiszociálisak, csak olyan munkakörökre alkalmasak, amelyekben tárgyakat vagy másféle élettelen dolgokat kell kezelniük. Így élettelen tárgyakon tölthetik ki a főleg gyermekkorukban szerzett traumáik következményeit, nem pedig élők tömegeire, erőszakkal átörökítvén ezeket a mentális és pszichés defektusokat.

Hogy a személyiségfejlődés terén mennyire perdöntően meghatározó egy ilyen putriosztály minőségen aluli személyzeti hozzáállása és pocsék kvalitása, az is önmagában bizonyítja, hogy az, amit én az osztály bejáratán kívülről, kevesebb, mint mindössze három nap alatt láttam, tapasztaltam és megtudtam, az egészségügyhöz egész életemen át való hozzáállásomat is lecserélte, és az egészségügyben dolgozók feltétlen fizetésemelését stb. szorgalmazó tettekről az egészségügyi dolgozókkal szembeni ab ovo, eleve adott gyanú, totális bizalmatlanság, számonkérés stb. vette át a helyet. Azzal a szemlélettel, hogy az egészségügyi dolgozóknak semmiképpen nem jár magasabb fizetés, hanem aki nem elég elhivatott, akinek nem tetszik a bérezés, az nyilván eleve alkalmatlan, és keressen magának más munkahelyet. Mert mi, ráadásul közpénzből ilyen minőséget és személyzeti állományt nem óhajtunk eltartani. A Gyurácz-Németh Orsolya által vezetett Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Újszülött osztálya annak ellenére totális szemléletváltást okozott, hogy én nem tizen- és huszonéves kismama vagyok, akinek Gyurácz személyi állománya antiszociális hiszteroid pszichopátiából adott üvöltözős családi leckéket, és azt tanultam, hogy tehát így kell élni és ez a normális, hanem 46 éves férfi vagyok, akinek kialakult személyisége van, és komolyabb irányváltásokra alapos, erőteljesen fundamentált mélybenyomások és traumák kellenek. Bár egy percet sem feküdtem a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház 8. emeleti Újszülött osztályán, a lelki trauma, amit okoztak, számomra is egész életemben meghatározó marad. Ez pedig azt jelenti, hogy Gyurácz Újszülött osztályán tömegével gyártják le az olyan kismamákat, akikben egész életre szóló lelki traumákat, károkat és személyiségváltozásokat okoznak. Azt is megtanította Gyurácz Jahn Ferenc-osztálya, hogy ha klinikai egészségüggyel kapcsolatban problémával szembesülök, akkor azt nem csak nem nézhetem el, mint eddig egész életem során, hanem először feljelentést teszek, továbbá a panaszt a nyilvánosság előtt publikálom, és aztán sem érdekel az egészségügyi eltartott véleménye. A Jahn Ferenc kórházban azt tanultam, hogy olyan minőségű ellátásokkal találkozni a magyar egészségügyben, amik miatt a személyi állomány minősége eleve kizárja, hogy emberszámba kelljen őket venni, és a válaszreakcióik puszta meghallgatása is káros és időpocséklás, mivel nagy eséllyel sértődött nárcisztikus pszichopátiás reakciók várhatók a szakmai elemzések, kompetenciák és önkritika helyett.

- Már az első tapasztalataim után megfogalmaztam Molnár-Fodor Brigittának és egyesületünk több alapító tagjának, akik szembesültek a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Újszülött osztálya személyzetének horrorisztikus minőségével, hogy azokat a nővéreknek, akiket egy botrány után nem távolítanak el, mindenképpen viselkedésterápiára kötelezném, mégpedig kisebb csoportokban végzett csoportterápiák keretében, ahol speciális szakismeretű pszichológus vagy pszichiáter végzi ezen terápiákat, a normális társadalmi magatartás, önuralom és viselkedéskontroll kialakítására. Mert a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Újszülött osztályának nővérei - tisztelet az ismereteim szerint egyetlen kivételnek - nem rendelkeznek ezekkel az alapvető kognitív funkciókkal sem. Azaz erre és bármilyen hasonló munkára teljességgel alkalmatlanok.

A minőségibb embernek nem magasabb fizetés kell, hanem normális környezet. És ez a normális környezet a Jahn Ferenc Kórház Újszülött osztályáról hiányzik. A rendőrök és politikusok sem azért lesznek bűnözők, mert nem elég magas a jövedelmük, hanem a tapasztalat azt mutatja, hogy esetükben a felsőbb vezetés hozzáállása a perdöntő. Jogvédő és médiatevékenységünk napi tapasztalatai, hogy pl. a rendőrök alacsonyabb fizetéssel rendelkeznek, mint korábban bármikor, a szervezés miatt mégis türelmesebbek és jobban betartják a törvényeket, mint valaha. Ennek hátterében nem a fizetés, hanem a szervezés vagy a felsőbb vezetők utasításai és az ellenőrzési mechanizmusok állnak. Pl. egy zárt jellegű osztályon - amilyen a Jahn Ferenc Kórház Újszülött osztálya - sokkal magasabb a társadalmi és büntetőjogi törvényszegés aránya, mivel a legtöbb esetben az ugyanott dolgozó vezetők, akik az ellenőrzést puszta jelenlétükkel is elvégzik, hasonlóan erkölcstelenek és alkalmatlanok. Ha én volnék vezető a kórház Újszülött osztályán, néhány hiszteroid pszichopatától megválnék, a többiek pedig - látván a vezető minőségét és hozzáállását - elkezdenének hozzám hasonlítani és rólam mintát venni. Túl ezen nem nyugodnék addig, amíg az osztály biztonságát és nyugalmát nem erősíthetném meg kis csoportos, szakemberekkel végzett magatartásjavító, toleranciafejlesztő és viselkedésszabályozó gyakorlatokkal. Olyan kiváló módszerek kerültek kifejlesztésre, amik által az embereknek személyes örömet és sikerélményt, valamint élvezetet nyújt, hogy a leghisztérikusabb őrjöngésre is szakértői nyugalommal reagálnak. Viszont az a gyakorlat, ami a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Újszülött osztályán van, hogy a telefonon keresztül a kismama hangját egyáltalán nem hallani, csak az arra való nővéri szociopata gyűlöletüvöltéseket és őrjöngéseket, abszolút elfogadhatatlan, és ezt a leginkább elmaradott afrikai kórházakban sem tűrik el, a zárt intézményeket kivéve. Az, ami a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Újszülött osztályán megy, az a Föld bolygó csaknem teljes egészén elfogadhatatlan és gyorsan bekövetkező kirúgásokat vagy emellett az intézmény részéről kezdeményezett büntető eljárásokat von maga után.

Személyes tapasztalataim, hogy amint az ember nem alkalmaz dekompenzált pszichopatákat, hanem kirúgja őket, azonnal meg tud szabadulni az összes problémától és konfliktustól. Azt tapasztaltuk, hogy dekompenzált pszichopatákat akkor sem szabad alkalmazni, ha egyébként tehetségesek és okosak - amit egyébként nem feltételezek a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Újszülött osztályának mentálisan sérült nővéreiről, mivel egyikről sem hallottam semmi rendkívülit, az állandó botrányaikat kivéve. A Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Újszülött osztályáról olyan fertőzöttséget sejtek - és ezt az összes kismama elmondása is maradéktalanul alátámasztja -, hogy egy ilyen akkut, lerohadt állapotot visszájára fordítani már sokkal nagyobb problémát jelent.

- Feleségem a szülést követően roppant gyenge fizikai állapotba került. Az osztályon szerzett tapasztalatai közül az első alkalom, amikor segítséget kért, hogy segítsenek felhúzni a nadrágáját, mert a gátmetszés és a szülés után nem tud lehajolni, máris azt a választ kapta a nővértől, hogy "én nem azért vagyok itt!". Ugyanakkor feleségem mindent megkapott a szülés előtt, nehogy idő előtt szüljön, és a szülés utáni depresszió elkerülése érdekében is az volt tervbe véve, hogy mindenben kiszolgálásra kerül. Erre bekerül egy ilyen immorális szeméttelepre, ahol a nővérek nem azért vannak, hogy segítsenek, hanem hogy üvöltözzenek, parancsokat osztogassanak és ordítozzanak, és a kismamák mindenben teljesen egyedül maradnak. Feleségem megreklamálta a stílust, a minőséget és a bánásmódot, amire az volt a válasz, hogy titokban pszichológust hívtak hozzá. A pszichológus bement az osztályra, és úgy kérdezte ki a feleségemet, hogy nem mutatkozott be. Ez ismét eleve jogsértés, amit erősen kifogásolunk, és örökre ható következményei lesznek a kórház hasonló eljárásaira és az ügykezelésekre vonatkozóan, mivel az elkövetkező 10 évben minket rendszeresen fognak megkeresni a Jahn Ferenc kórházzal kapcsolatos panaszok miatt.

- A pszichológus után a nővérek - össze-vissza hazudozva és azt állítva, hogy a feleségemnek nőgyógyászhoz kell mennie - csellel pszichiáterhez küldték. A pszichiáter - meghallgatván Molnár-Fodor Brigittát - azt kérdezte, nem érti, hogy őt miért küldték hozzá, hiszen nincsen semmi baja. Feleségem - az egyébként bűnügyi és hatóságilag üldözendő - panaszaira való elmeorvosi vizsgálatot "felháborítónak" és "megalázónak" írta le. Mint az a feljelentés végén számos paragrafusban is olvasható, az egészségügyi törvény értelmében is súlyosan sérültek a betegjogok, a kötelező tájékoztatáshoz fűződő jogok. Feleségem elmondta, hogy természetesen a betegjogi képviselőt nem merte felhívni, tudván, hogy milyenek a kórház alkalmazottjai. Az a tény, hogy még egy jogvédő egyesületi alelnök, aki média tudósító sem mert szólni a betegjogi képviselőnek, azt bizonyítja, hogy a Jahn Ferenc Dél_pesti Kórház 8. emeleti Újszülött osztálya rendkívül súlyosan fertőzött hely, ahol az emberi jogok és az ellenőrzés minimálisan elvárható szintje sem létezik. Az osztályt - ha csak a páciensek megfélemlítését vesszük alapul a horror arzenálból - azonnal be kellene zárni!

Bűnüldözés kapcsán és egyéb téren dolgoztam korábban állami szervekkel, ahol törvény biztosítja az anonimitást és a hamis tájékoztatás lehetőségét, hiszen bűnüldözésben folyik nyomozás. Na most mivel bűncselekményeket kizárólag a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház követett el, a bűncselekmények sértettje pedig Molnár-Fodor Brigitta Andrea, valamint újszülött gyermeke, Molnár Éli Árlen, valamint én, Molnár F. Árpád, továbbá ismeretlen létszámú további csecsemő, kismama, rokon, barát és hozzátartozó, így titkos információgyűjtés az áldozatok és sértettek ellen nem, kizárólag a bűncselekmények miatt feljelentett személyek ellen jogszerű és törvényes. Molnár-Fodor Brigitta ellen a pszichológus azzal, hogy be sem mutatkozott, róla úgy gyűjtött, tárolt, majd kezelt személyes és bizalmas adatokat, rendkívül súlyos fokban sértette meg Egyesületünk alelnökének emberi jogait és általában véve is a minimális etikai normákat. Felhívjuk a kórház figyelmét, hogy a továbbiakban örök időkre tartózkodjon ezektől a rendkívül súlyos erkölcsi szabályszegésektől, és egyetlen beteget se kezeljenek titkos információgyűjtés keretébe tartozó bűnözőként. Azért sem, mivel az általuk lenézett, semmibe vett és üvöltözve gyűlölt betegekből élnek illetve élősködnek. A mi adónkból, úgy, hogy minket kellene szolgálniuk, a mi egészségünket, a mi biztonságunkat, nem pedig a kórház antiszociális és hiszteroid nárcisztikus bűnözőit, akikre egy portási állást sem bíznának, ha létezne legalább egy minimális színvonalú mentális alkalmassági vizsgálat, illetve számos nővérnél a nagyjából puszta szemrevételezés eldönti, hogy eleve alkalmatlanok a beosztásukra és a kórházi szolgálatra.

- A pszichiátriára egy betegszállító vitte, egy másik hozta. Mindketten beszámoltak róla, hogy ők, a betegszállítók borzasztóan utálják a nővéreket az egész kórházban, és nagyon-nagyon kevés van, amelyik normális - mondták.

- A szülést követő második napon, a pszichiátriára vitel előtt feleségem - akaratán kívül - vért ürített a földre. Miközben tisztálkodni próbált, résnyire kinyitva az ajtót szólt, hogy hívják a takarítónőt. Egy nővér jött, aki sarkig kitárta az ajtót, és fennhangon azt ismételgette: "jaj, mi történt itt!". Ugyanakkor nem érdekelte, hanem azt ismételgette, hogy siessen, mert várja a betegszállító. Ezt a feleségem ugyancsak rendkívül megalázónak találta. Az egészségügyi törvény kifejezetten tiltja az ilyesfajta és minden hasonló eljárást, és ugyancsak a "megalázó" kifejezést alkalmazza rá. Feleségem elmondta, hogy a nővér demonstratív jellegű kiabálós szörnyülködést adott elő, inkább reklamált, de valójában nem érdekelte, hogy mi történik. Miközben a pszichiátriára vitel előtt, miközben feleségem tisztálkodott és a vérből próbálta magát egyedül kimosni, és a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház 8. emeleti Újszülött osztályának nővére rövid idő alatt többször rányitotta az a fürdő ajtaját, közölte, hogy siessen, mert a betegszállító vár rá, mindezek kopogás nélkül történtek. Ezt feleségem - aki nem volt hozzászokva ezekhez a zárt osztályos börtönviszonyokhoz - súlyos szeméremsértésként értékelte, és azóta is "borzasztóan megalázó"-nak titulálja. Nem véletlen, hogy az egészségügyi törvény ezt is súlyos jogsértésként részletezi, viszont a Jahn Ferenc Kórházban természetes rutin.

- Feleségem azért is találta megdöbbentőnek a magyarországi minőséget, mivel pl. Romániában már többször feküdt kórházban, és a romániai egészségügyi ellátás ennek a minőségnek abszolút az ellenkezője volt. Ez is azt igazolja, hogy nem a fizetéstől lesz ember az ember, hanem aki alkalmatlan, annak semmi keresni valója az egészségügyben.

- A Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Újszülött osztálya kapcsán a számos eset közül az egyik, amikor az egyik olyan nővér, akinek az ataxiás járásából is kitűnik, hogy agresszív, türelmetlen, érzelmileg kíméletlen, nárcisztikus és paranoid személyiségzavarokkal küszködik, nem vette észre, hogy nem csak a feleségem van az Újszülött osztály bejáratánál, hanem az ajtó takarásában én is ott vagyok. Mivel Gyurácz osztálya zárt osztály,  ahová csak a fizetős rokonok és ismerősök mehetnek be, ezért az osztály ajtaja mindig zárva van, és befelé menet a kismamáknak is csengetni kell, hogy bejussanak. Feleségem is csengetett, és miután nagy sokára a fenti nárcisztikus paranoid nővér ajtót nyitott, Molnár-Fodor Brigitta pedig az ajtón belépett, a nővér azonnal belekötött és az első mondata ez volt: "Szülésznő vagyok, nem recepciós." Molnár-Fodor Brigitta némán tűrte az osztály nővéreitől megszokott gyűlölködéseket és nem válaszolt semmit, így arra sem, hogy a nővér tovább folytatta a reklamálást azzal kapcsolatban, hogy neki ajtót kell nyitnia, és ezért az osztályon fekvő kismama a felelős. Annak ellenére, hogy a nővér megijedt attól, hogy én is ott vagyok, az ajtó belülről becsukása után a feleségemnek tovább folytatta a leugató reklamációt, mivel megszokta, hogy a zárt osztály zárt ajtaján belül ők azt csinálnak, amit akarnak.

Nyilvánvaló, hogy ezt a fajta gyuráczi nővéri stílust senkinek sem kell eltűrnie, és ilyen szeméttelepi viselkedés egyetlen egészségügyi intézményben sem tolerálható. Annak hatására, ahogy a nővérnek be nem állt a szája és folyamatosan reklamált, feleségem pedig rutinosan tűrte a folyamatos kötekedést, provokációt és szitkokat, bennem egy olyan végleges kép rögzült, hogy ez az osztály egy büntetésvégrehajtási intézetre emlékeztet, ahol vannak az elítéltek és vannak a smasszerek, és a smasszerek teljesen természetes, hogy úgy ugatnak, ahogy akarnak, ahogy az is, amikor ezt az elítéltek tűrik. Az, hogy egyetlen ilyen nővér is dolgozhat az osztályon, akinek ráadásul az ataxiás mozgásából is azonnal látszik, hogy milyen személyiségzavarokkal küszködik, Gyurácz-Németh Orsolya főorvos alkalmasságáról és vezetési képességeiről is mélyszegénységi bizonyítványt állít ki. Felháborít, hogy ezért még egyesek fizetnek is és lefizetéseket eszközölnek, holott nem lefizetni, hanem felszámolni kell az ilyen börtönkörülményeket. Nem pedig kifizetni, hogy aki fizet, azt lehetőleg ne érjék ilyen súlyos és veszélyeztető jog- és törvénysértések. Feleségem azóta is arról számol be, hogy úgy érzi, súlyosan sérült az emberi méltósága, és a betegjogokat semmibe vették.

Feleségem elmondása szerint az is megfigyelhető volt, hogy a személyzet tagjai szándékosan nem mentek oda az ajtót kinyitni látogatási időben, nagyon sokat kellett csengetni, mire beengedték az anyukákat, pont akkor, amikor mindenki kijárkál, hiszen látogatási idő van.

- Feleségem beszámolt róla, hogy a kórházi ágyon, a 828-as szobában, ahol feküdt, az egyik ágyon volt egy fólia, ami leesett, és kb. egy napja az ágy alatt volt, a földön. Mivel ő frissen szült, gátösszevarrás után a legtávolabbról sem volt erőssége a hajolás, sem a guggolás, szólni pedig nem szólt, mert úgysem segítenek. Az, hogy takarítás útján egyébként is el kellett volna tűnnie annak a fóliának, külön misét érdemelne. 1-2 nap után arra ment be a szobába, hogy a takarítónő azt a fóliát pont arra az ágy melletti kisszekrényre tette, amelyiken az ő babájának a dolgai voltak: cumi, cumisüveg stb. Mellette egy hosszú asztal volt, aminek a fele üres volt, de a takarítónő a legnagyobb sterilitást igénylő babacuccokat választotta, oda tette a napok óta a földön heverő fóliát. Molnár-Fodor Brigitta ezt látván kiment a takarítónőhöz, és közölte vele, hogy "nagyon-nagyon haragszik rá, nem hiszem el, hogy tényleg ennyi esze van". A takarítónő erre elkezdett kiabálni, és a felelősséget - ahogy az összes nővértől és a teljes személyzettől ez megszokott volt minden alkalommal, a felelősséget - rá hárította, hogy miért pakolt ki a saját asztalára. A takarítónő, akinek a reakciójából ugyancsak rögtön látható, hogy szintén megszokta, hogy nem kell elszámolnia senki felé, semmivel, azt csinál, amit akar, és úgy ordít, ahogy akar, a földről a mocskos holmit az újszülött dolgainak az asztalára tette; mindezt egy szeptikus jellegű osztályon, ahol majdnem az összes kismamának friss varrata van a lábai között vagy császármetszést élt túl. A nővérekéhez tökéletesen illeszkedő módon, itt is tetten ért a pszichopátiás felelősség-áthárítás az elkövetőről az áldozatra és a veszélyeztetettre, akinek státusza nem a csicska, hanem a kiszolgált páciens kellene lennie. És nem azzal a feltétellel, hogy eleget fizetett-e, hanem kötelességből, mert mi mind ezért tartjuk el az üvöltözős és rosszindulatú személyzeti állományt. A vita végére a takarítónő vissza akarta tetetni az ágyra a fóliát, de Molnár-Fodor Brigittának végül sikerült kiharcolnia, hogy hadd ne feküdjön már senki arra a fóliára, ami ki tudja, mióta van a földön.

- A frissen műtött kismamák fürdőjében, a zuhanyzó alján fekete penész található, amit - tapasztalatból tudom - penészirtóval lefújva a fekete penész azonnal eltűnik. Ez mindössze néhány másodperces művelet, de ezt sem végezte el senki. Pl. az amerikai NECC gyógyszergyár két vezetőjét azért börtönözték be az USÁ-ban, mert valószínűleg penészgomba spórája szállt a gerincbe adandó szteroidra, ami a termékben végzetesen elszaporodott. Az eredmény: legalább 75 halott lett, minden más személy megnyomorodva maradt életben, akiknek a kezelését még idejében el tudták kezdeni. Gondosan őrzött és ápolt penészgomba tenyészetnek Újszülött osztályon nincs helye. Még akkor sem, ha az az Újszülött osztály a botrányos Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórházban van. A kórház hírhedtsége nem ad felmentést sem eme, sem egyetlen további trehányság és bűncselekmény alól sem.

(Ez csak a Feljelentés egy része! Ha az egészet látni kívánja vagy le akarja tölteni, erre a feliratra klikkeljen!)

Csillag Ösvény Jósda